Få vägbeskrivning

Vadstena

C/o vårdcentralen Jungfruvägen 5
592 32 Vadstena
Måndag
Tisdag
Onsdag
Torsdag
Fredag
Lördag
Söndag
Boka ett hörseltest

Hörseltest och hörapparat hos audionom i Vadstena

Välkommen till Audikas hörselklinik i Vadstena. Vi hjälper dig med din hörsel.

 • Hörseltest i Vadstena kostar 200 kr (frikort gäller). Ingen remiss krävs.

 • Audikas hörselklinik i Vadstena jobbar på uppdrag av Region Östergötland.

 • Hörapparat i Vadstena kan provas ut ur Audikas privata sortiment eller ur regionens sortiment.

 • Audikas audionomer i Vadstena är legitimerade.

 • Audikas hörselklinik i Vadstena har bemannad reception. 


Ring för att boka en tid 0200-111450 eller boka ett hörseltest via vårt formulär. 

Tycker du att din hörsel har försämrats? Har du svårt att höra vad andra säger? Ställer du ofta frågan "vad sa du?"? Det kan vara tecken på att din hörsel kan vara nedsatt. Om ja, är ditt svar på frågorna, är vår rekommendation att boka en tid för ett hörseltest. Lär dig mer om tecken på nedsatt hörsel.

Audikas hörselklinik i Vadstena är auktoriserad av Region Östergötland. Hörseltest i Vadstena kostar 200 kr (frikort gäller, det är gratis för dig som är 85+). Till Audika är du välkommen att göra ett hörseltest utan remiss.

Hörseltest är det första steget till en bättre hörsel. En legitimerad audionom utför hörseltestet som tar ungefär en timme. Tillsammans med din audionom går ni genom resultatet av hörseltestet. Audionomen informerar dig om det skulle kunna vara så att du kan vara hjälpt av en eller två hörapparater för att höra bättre.

Vilken hörapparat är bäst för dig? Allt beror på din hörselkurva. Det finns ingen hörapparat som är bäst för alla, hörapparat provas ut efter din hörselkurva, din hörselgång och framförallt efter ditt behov. Du bestämmer vilken hörapparat du vill prova ut. Våra legitimerade audionomer hjälper dig med rekommendationer utifrån ditt behov och dina önskemål, men det är alltid ditt val.

Hörapparat är det vanligaste hjälpmedlet för personer med nedsatt hörsel.

Vad är en hörapparat? En ljudanläggning i miniatyr som hjälper till att fånga in och förstärka ljud. Hörapparaten hjälper personer med nedsatt hörsel till en bättre hörsel. Dagens hörapparater är digitala, diskreta och tekniskt avancerade. Läs mer om våra hörapparater.

Varför är det viktigt att använda en hörapparat? Om du har nedsatt hörsel och är berättigad att prova ut en hörapparat är vår rekommendation att prova ut hörapparat. Den vanligaste behandlingsmetoden för nedsatt hörsel är att börja använda hörapparat. En obehandlad hörselnedsättning kan leda konsekvenser som kommunikationssvårigheter, trötthet och social isolering. Det kan göra att personer som tidigare deltagit i sociala tillställningar nu istället väljer att stanna hemma. Genom att behandla nedsatt hörsel med hörapparat är det möjligt att fortsätta med sitt aktiva och sociala liv.

Vad kostar det att prova ut en hörapparat i Vadstena? Du kan prova ut hörapparat ur Region Östergötlands sortiment eller ur Audikas privata sortiment. Att prova ut hörapparat ur Region Östergötlands sortiment kostar 500 kr per hörapparat. Vill du prova ut hörapparat ur Audikas sortiment betalar du det faktiska priset för hörapparaten eller hörapparaterna. Oavsett om du väljer hörapparat ur Region Östergötlands sortiment eller Audikas privata sortiment kostar ditt besök för att prova ut hörapparat/hörapparater 200 kr.

Kommer du på ett till besök efter att du provat ut din hörapparat? Ja. Ungefär 30 dagar efter ditt utprovningsbesök är du välkommen på ett uppföljningsbesök. Hörselprocessen beskriver utförligt vad du kan förvänta dig.

När ska jag byta hörapparat? Om du har haft din hörapparat i några år och upplever att den inte hjälper dig lika bra längre rekommenderar vi dig att antingen justera din hörapparat eller prova ut en ny hörapparat. Vill du få hjälp? Kontakta oss.

Vår audionom i Vadstena är legitimerad. Det innebär att vår audionom har tre års universitetsutbildning och legitimation utfärdad av Socialstyrelsen.

Vad kan vår legitimerade audionom i Vadstena hjälpa dig med? Till en bättre hörsel. Audikas legitimerade audionom genomför hörseltester, gör behovsbedömningar och sätter upp en rehabiliteringsplan för hur du ska kunna höra så bra som möjligt. Det är även vår legitimerade audionom som hjälper dig med val av hörapparat och eventuella andra hörselhjälpmedel. Audionomerna anpassar också arbetshjälpmedel. Vill du prova ut hörselskydd? Till Audikas legitimerade audionom i Vadstena är du också välkommen om du vill prova ut formgjutna och individanpassade hörselskydd.

Audikas legitimerade audionom i Vadstena är expert på hörsel och hjälper dig att nå din fulla hörselpotential.

Audikas hörselklinik i Vadstena ligger i anslutning till vårdcentralen i Vadstena, på Jungfruvägen 5. Audikas hörselklinik ligger i samma byggnad som vårdcentralen, gå in i huvudentrén och följ sedan Audikas skyltar för att komma till Audikas hörselklinik. 

Vår hörselklinik i Vadstena har ingen reception, men vi tar såklart emot bokade besök. Vi hjälper dig med hörseltest, prova ut hörapparat/hörapparater och/eller andra hörselhjälpmedel. Vill du få hjälp med enklare service av dina hörapparater utan att boka tid, besök vår hörselklinik i Linköping som är den närmaste hörselkliniken med bemannad reception, alla vardagar.

Du vet väl att du alltid kan beställa dina batterier, slangar eller domer via vår webshop? Du får då leveransen skickad till dig. Lägg din order på hörselbutik.se

Audika har hörselkliniker även i Linköping och Norrköping som är auktoriserade av Region Östergötland. Vi erbjuder såklart hörseltest och utprovning av hörapparater och/eller andra hörselhjälpmedel även på dessa hörselkliniker. Välkommen!

Audika Linköping, hörapparat och hörseltest

Audika Norrköping, hörapparat och hörseltest

Fler hörselkliniker i Östergötland, hörapparat och hörseltest

Auktoriserade privata hörselkliniker

1177 kan du hitta alla hörselkliniker som jobbar på uppdrag av och som är auktoriserade av Region Östergötland.

Vi som arbetar här

 • Henrik L

  Verksamhetschef

  Vadstena

 • Maria B

  Leg. Audionom

  Vadstena