Hörapparaten Oticon Opn är byggd på en helt ny teknologi som gör det möjligt att urskilja tal i bullriga miljöer. Dessutom är den både internetuppkopplad och laddningsbar.

Hörapparaten Oticon Opn

Hörapparater är idag digitala, diskreta och finns i många olika färger. Men det är inte bara utseendet som har utvecklats. Tekniken har genomgått ett paradigmskifte. Audikas hörapparat Oticon Opn är utvecklad med en helt ny teknik - byggd på en helt unik teknisk plattform. Läs mer om Audikas smartaste hörapparat nedan. 

Vill du prova Oticon Opn? Kontakta oss!

Boka ett hörseltest 0200-111450

Varför Oticon Opn? 

 • Liknar normal hörsel

 • Hanterar komplexa ljudmiljöer

 • Internetuppkopplad
 • Laddningsbar
 • Hörapparater från Oticon är utvecklade med den allra smartaste och senaste tekniken som ger tillgång till alla ljud i din omgivning. Välj vem och vad du vill lyssna på.

  Hörupplevelsen
  - Hörapparaten Oticon Opn

  Med hörapparaten Oticon Opn ökar talförståelsen i alla situationer, inklusive situationer där många konversationer förs samtidigt och situationer som präglas av mycket bakgrundsljud. Hörapparaten ger dig åtkomst till alla ljud i din omgivning och du som användare kan välja vad eller vem du vill lyssna på. På så sätt blir din hörupplevelse så lik normal hörsel som möjligt.

  För att göra detta möjligt är hörapparaten byggd på Velox-plattformen som scannar omgivningen 360 grader 100 gånger per sekund och hanterar 500 miljoner instruktioner i minuten. Det är helt unikt.

 • Hörapparater med traditionell teknik riktar fokus på en ljudkälla i taget. Hörapparater från Oticon Opn öppnar upp ljudlandskapet och du får tillgång till alla ljudkällor samtidigt.

  Hörupplevelsen
  - Traditionella hörapparater

  Traditionella hörapparater stänger ute omgivningen och fokuserar på en ljudkälla i taget. På så sätt blir din hörupplevelse onaturlig, begränsad och isolerad. Med den smarta hörapparaten Oticon Opn kan du istället få tillgång till alla ljudkällor.

Med Oticon Opn får du 30% bättre talförståelse, 20% minskad lyssningsansträngning och 20% förbättrad minnesförmåga.*
*Oticon Opn 1, Le Goff m.fl. 2016

Hur fungerar Audikas smartaste hörapparat Oticon Opn?

Se förklaringsfilm

Vi hör med hjärnan, inte med vår öron.

Tekniken i Oticon Opn

Bra hörsel handlar inte bara om att förstärka ljuden så att volymen blir högre. Bra hörsel handlar om att hjälpa hjärnan att förstå ljuden som dina öron tar emot. Traditionella hörapparater fokuserar på att öka volymen, hörapparaten Oticon Opn hjälper din hjärna att sålla, sortera och förstå ljuden.

Även om dina öron tar emot ljuden i din omgivning är det vår hjärna som gör att vi förstår dem. Vi hör helt enkelt med vår hjärna, inte med våra öron. Det är därför Oticon har fokuserat på hjärnans processer när hörapparaten Oticon Opn har utvecklats. Hörapparaten Oticon Opn ger stöd till hjärnan och rätt förutsättningar för att skapa förståelse av ljuden vi hör. 

Vill du prova Oticon Opn? Kontakta oss!

Boka ett hörseltest 0200-111450

Hörapparaten Oticon Opn är världens första internetuppkopplade hörapparat som du enkelt kan koppla till exempelvis till din tv via trådlås bluetooth teknik. Det enda du behöver är en app.

Internetuppkopplad hörapparat

Hörapparaten Oticon Opn är världens första internetuppkopplade hörapparat. Har du drömt om att kunna styra ljudet i dina hörapparater med en app - via trådlös Bluetooth teknik och kommunikation? Nu är det möjligt. Med hörapparaten Oticon Opn och appen Oticon ON kan du enkelt välja vilken ljudkälla som går direkt in i hörapparaterna utan en streamer runt halsen. Vill du ha ljudet från din tv, din bil eller kanske från ditt telefonsamtal direkt in i hörapparaten? Det bestämmer du själv. Välj och byt ljudkälla i appen. 

Appen är utvecklad för både iPhone och Android. 

Se förklaringsfilm

Batterier till hörapparater finns nu som laddningsbara.

Laddningsbar hörapparat

Ni finns Oticon Opn minRITE som laddningsbar. När batteriet i hörapparaterna börjar ta slut, placerar du hörapparaten i laddningsstationen (som på bilden) och hörapparaten laddas. Placerar du hörapparaterna i laddningsstationen på kvällen är hörapparaterna fulladdade igen på morgonen.

Slipp byta batterier varje vecka och var snäll mot miljön. Med uppladdningsbara batterier sparar du 100 tals engångsbatterier per år. 

Vill prova laddningsbara hörapparater? Kontakta oss!

Boka ett hörseltest 0200-111450

Hörselklinik

Hitta din närmaste
hörselklinik

Hitta din hörselklinik