Låt oss hjälpa dig med din hörsel även i Corona-tider, läs mer på sidan: Audika & Corona.

Så byter du slangar på dina hörapparater

Har du aldrig bytt slangar på dina hörapparater och önskar få information om hur du gör? Vi lär dig tips och tricks för hur du enklast kan gå tillväga. På den här sidan hittar du en instruktionsguide som ger dig information om hur du byter slangar på dina hörapparater.

Byt slangar på bakom-örat-hörapparater

Så vet du när du bör byta slangar på dina hörapparater

Det finns bakom-örat-hörapparat som har insats eller dome, till dessa används en annan typ av ljudslang. Slangen fungerar som en länk mellan insatsen/domen och hörapparaten och gör att hörapparaten sitter på plats i örat. Slangen är gjord av plast och det är viktigt att plasten är mjuk och följsam för att ljudet ska bli så optimalt som möjligt. Vår rekommendation är att ha som tumregel att byta slang cirka var tredje månad. Tänk på att slangen krymper när den förändras så klipp den någon millimeter längre än den gamla slangen. Tänk på att det kan bli ett veck på den slangen du har tillsammans med domen som gör att ljudet inte blir optimalt i din hörapparat.

  • slang-bakom-orat-horapparat-1

    1. Ta bort slangen från din hörapparat och insats när det är dags att byta till en ny slang.

  • slang-bakom-orat-horapparat-2

    2. Använd den gamla slangen som mått, men då den gamla slangen har blivit stel och kan ha krympt så klipper du den nya slangen något längre.

  • slang-bakom-orat-horapparat-3

    3. Montera ihop hörapparaten och insatsen med den nya slangen. Prova att ta på dig hörapparaten för att känna hur den sitter. Du kan komma att behöva justera ytterligare genom att klippa av någon millimeter till på slangen. Upprepa detta moment tills din apparat sitter bra.

Ta kontakt med oss om du behöver hjälp

Om du vill ha mer information om hur du byter slangar på dina hörapparater eller har andra frågor är du varmt välkommen att kontakta våra experter. Du hittar alla våra kontaktvägar på sidan: Kundservice. Vi finns alltid här för dig.

Behöver du köpa nya slangar till dina hörapparater? Handla direkt i vår webshop hörselbutik.se och få paketet levererat i din brevlåda helt utan kostnad.

Hörselklinik

Hitta din
hörselklinik

Hitta din hörselklinik