Låt oss hjälpa dig med din hörsel även i Corona-tider, läs mer på sidan: Audika & Corona.

tillbehor-horapparater-horapparat

Tillbehör till dina hörapparater

Det finns olika tillbehör till hörapparater som du behöver för att hörapparaten ska fungera på bästa sätt. På den här sidan hittar du information om tillbehör till hörapparater och vart du kan köpa tillbehören du behöver. Scrolla eller använd länkarna för att hitta informationen du söker:

Vissa tillbehör passar endast vissa typer, märken och modeller av hörapparater. Tillbehören finns i olika storlekar och är anpassade utefter specifika typer, märken och modeller av hörapparater.

  • Bra att tänka på när du köper tillbehör:

  • Typ av hörapparatsmodell

  • Hörapparatsmärke

  • Bakom-örat- eller i-örat-hörapparat

tillbehor-horapparat-horapparater-horselapparat-horselapparater-audika

Batterier gör att hörapparaten är igång och går att använda. Batteriet placeras i hörapparatens batterilucka och byts cirka var 5:e dag om du inte har en uppladdningsbar hörapparat. En uppladdningsbar hörapparat går att ladda, allt du behöver göra är att placera hörapparaten i laddningsstationen så laddas batteriet. Lär dig mer om batterier, använd länkarna nedan:

tillbehor-horapparat-horapparater-horselapparat

En dome är en liten silikonspets som täcker hörapparatens högtalarenhet. Domen skyddar högtalarenheten och hjälper till att hålla hörapparaten på plats. Det finns olika typer av domer för olika typer av märken och modeller av bakom-örat-hörapparater. Rekommendationen är att byta domer 1 gång i månaden. Lär dig mer om domer, använd länkarna nedan:

tillbehor-horselapparat-horapparat-horapparater

Ett vaxfilter används för att förhindra att fukt och vax från att tränga in i hörapparatens högtalarenhet. Det finns olika typer av vaxfilter för olika typer av märken och modeller av bakom-örat-hörapparater och allt-i-örat-hörapparater. Rekommendationen är att byta vaxfilter 1 gång i månaden. Lär dig mer om vaxfilter, använd länkarna nedan:

tillbehor-till-horapparater-horapparat

En ljudslang hjälper till att överföra ljudet från hörapparatens skal/teknik till domen/högtalarenheten i örat. En ljudslang är nästintill osynlig och gjord av plast. När plasten blir hård, är det dags att byta ljudslang. Det finns olika typer av ljudslangar för olika längder, modellen, märken av bakom-örat-hörapparater. Du kan köpa ljudslangar i vår webshop, klicka på länken nedan:

Behöver du hjälp att hitta rätt tillbehör till dina hörapparater eller har andra frågor? Välkommen att kontakta oss.

*
*
*
Hörselklinik

Hitta din
hörselklinik

Hitta din hörselklinik