Om Audika

Audika är experter på hörsel. Vi erbjuder hörselvård, utprovning av hörapparater och andra hörselhjälpmedel. Varje år hjälper vi 10 000-tals människor att höra så bra som möjligt.

Audika har ett 30-tal hörselkliniker i södra och mellersta Sverige. Vi lägger stor vikt vid vår expertis inom hörsel och hörselvård. Våra audionomer utgår från varje individs behov och livssituation i sina rekommendationer. Hos oss hittar du den senaste och smartaste teknologin inom hörapparater och andra hörselhjälpmedel.

Audika arbetar på uppdrag av landstinget i Stockholm och regionerna i Uppsala, Östergötland och Skåne. Detta är en del av Vårdval hörsel som innebär att landstinget möjliggör för privata kliniker att utföra hörselvård. I Stockholm och Skåne finns ”Fritt val”/”Det fria valet” som innebär att du kan välja att prova ut hörselhjälpmedel ur Audikas privata sortiment och använda en så kallad hörselcheck (rekvisition) för delar av kostnaden. Audika driver också helt privata kliniker i Västerås, Kalmar och Karlskrona.

Du behöver ingen remiss för att komma till oss, men kostnaden för att få hörselvård skiljer sig åt mellan de olika regionerna/landstingen. Kontakta vår kundservice på mailadressen kundservice@audika.se för att få mer information om vad som gäller i just din region eller inom ditt landsting.

Audika – din expert på hörsel

Vårt mål är att hjälpa fler att höra bättre

1177 finns alla hörselkliniker som är auktoriserade av landsting/regioner.

Audika, din expert på hörsel!

Audika:

 • Experter på hörsel med cirka 100 legitimerade audionomer
 • Ledande aktör inom privat hörselvård i Sverige
 • Erbjuder det senaste inom hörapparater och andra hörselhjälpmedel
 • Arbetar på uppdrag av landsting och regioner i Stockholm, Uppsala, Östergötland och Skåne
 • Bildades hösten 2016 när hörselklinikerna Avesina, Audionomerna och Hörsam gick samman

Audikas miljöpolicy

Inom Audika strävar vi efter att ständigt minska och förebygga negativ miljöpåverkan från verksamheten. Vi prioriterar säker hantering av vårt farliga avfall och strävar efter att göra miljöanpassade inköp till verksamheten. Vid hantering och transport av avfall kommer vi att använda oss av leverantörer som följer lagstiftningen och är miljöcertifierade.

Vi kommer tillämpa vår policy genom att anordna utbildningar för att öka kompetensen och medvetenheten hos vår personal om de faktorer som påverkar miljön negativt.

Vi uppmuntrar personalen att i den största möjliga mån använda sig av allmänna kommunikationer för att minska utsläpp av koldioxid och strävar efter att köpa miljömärkta varor. 

Vill du veta mer om Audikas miljöpolicy? Kontakta oss på kundservice@audika.se

Hur går det till?

3 steg till en bättre hörsel!

 • Boka tid

  Ring 0200-11 14 50 eller klicka här för att boka ett hörseltest. Du behöver ingen remiss. Öppettider för kundservice är måndagar-torsdagar 08.00-17.00 och fredagar 08.00-16.00.

 • Besök oss

  Våra legitimerade audionomer hjälper dig till en bättre hörsel med rekommendationer utifrån din hörselkurva, ditt behov och din livssituation. Här hittar du alla våra hörselkliniker.

 • Hör

  Med hjälp av hörapparat kan du nå ökad livskvalitet och ökat välmående. Tänk på att använda hörapparaten regelbundet, hjärnan behöver vänja sig. Läs mer här.

Kontakta oss

*
*
*
*
*
Hörselklinik

Hitta din närmaste
hörselklinik

Hitta din hörselklinik