Fortsätt att vara aktiv – hörselhjälpmedel som kan underlätta!

Av Audika
2018-05-02

Använder du hörapparat? Då kanske du har fått en förståelse för vilken skillnad en hörapparat faktiskt kan göra för dig som har nedsatt hörsel. Har du koll på vilka hörselhjälpmedel som kan hjälpa dig ännu mer i din vardag? 

Nu lanserar Audika en säkerhetslina så att du kan fortsätta vara aktiv – utan att vara rädd för att tappa dina hörapparater. 

Säkerhetslinan SafeLine hjälper dig! Om du använder den behöver du inte vara rädd för att tappa dina hörapparater, säkerhetslinan SafeLine håller hörapparaterna på plats. På så sätt kan du både höra bättre och fortsätta att vara aktiv. Oavsett hur aktiv livsstil du har minskar SafeLine risken för att du ska tappa eller skada dina hörapparater.
Så här använder du SafeLine; SafeLine har två öglor på varje ände som du sätter fast runt dina hörapparater och sedan fäster du säkerhetslinan på dina kläder. På så sätt håller den dina hörapparater på plats. 

Mer om säkerhetslinan SafeLine

Köp SafeLine på hörselbutik.se

 

Med ConnectClip eller SoundClip kan alla med en Android, iPhone eller annan smartphone använda sina hörapparater som ett trådlöst headset. Användare kan ha handsfree-samtal eller lyssna på sin favoritmusik - direkt i sina hörapparater. ConnectClip och SoundClip fungerar som extern mikrofon som ger bättre talförståelse i situationer där många pratar samtidigt. Du slipper att ha en streamer runt halsen – istället sätter du fast ConnectClip/SoundClip med en klämma på dina kläder.

ConnectClip är kompatibel med hörapparatsmodellen Oticon Opn och SoundClip är kompatibel med hörapparatsmodellen Bernafon Zerena. 

Prova ConnectClip/SoundClip – kontakta oss

 

Allt fler biografer, teatrar och offentliga platser har idag teleslinga installerad. Dessa system skickar ut trådlöst ljud som tas emot av telespolen som finns i din hörapparat. 

Oftast finns det en skylt som upplyser om att det finns en teleslinga installerad. På skylten kan man se ett öra med bokstaven ”T” bredvid. För att kunna ansluta till teleslinga ska fungera behöver du en hörapparat med en telespole. Fråga din audionom om du vill veta mer. 

Hitta din hörselklinik


 
0 kommentarer