Bild på hörapparat som du kan prova ut ur Regionens upphandlade sortiment av hörapparater.

Hörapparat ur regionens sortiment

Hos Audika kan du välja att prova ut hörapparat ur vissa regioners upphandlade sortiment. Vi arbetar på uppdrag av Region Stockholm, Region Skåne och Region Östergötland och följer respektive regions kostnader och riktlinjer.

Hörapparat i din region 30-dagars testperiod

Olika hörapparater i olika regioner

Regionen erbjuder ett upphandlat sortiment av hörapparater från olika leverantörer. Varje region förhandlar med varje leverantör och beslutar vilka märken och modeller som ska ingå i regionens sortiment. Det betyder det kan finnas olika märken och modeller i olika regioner.

Hörapparat i din region:

Audionom och par som pratar om hörapparater i regionens sortiment.

Typer av hörapparater i regionens sortiment

Det finns olika typer av hörapparater: hörapparater som placeras bakom örat och hörapparater som placeras i hörselgången. Många regioner erbjuder bakom-örat-hörapparater och allt-i-örat-hörapparater.

Läs mer på vår sida om olika typer av hörapparater.

Vad kostar det att prova ut hörapparater ur regionens sortiment?

Olika regioner har olika regler och riktlinjer för hur mycket det kostar att prova ut hörapparat. Inom vissa regioner kan du få bidrag (rekvisition) för att prova ut en hörapparat ur Audikas privata sortiment. Det beror på om ”Fritt val”/”Det fria valet” finns i regionen. 

Vad kostar en hörapparat? Hörapparater

Fakta vårdval/fritt val

  • Vårdval innebär att en region auktoriserar vårdgivare inom olika vårdområden. Du som patient kan själv välja till vilken av de auktoriserade vårdgivarna du vill gå. Vårdval finns i Stockholm, Östergötland och Skåne.
  • Fritt val/Det fria valet innebär att du kan vara berättigad ett bidrag (en rekvisition) för att köpa en produkt som inte ingår i regionens sortiment.
    Fritt val finns i Stockholm och Skåne.
Hörapparater som finns i landstingets och regionens sortiment.

Testa hörapparater ur regionens sortiment

30-dagars testperiod utan förpliktelser med full returrätt. Frikort gäller. Ingen remiss krävs.
Fråga 1 av 1
Har du använt hörapparater förut?

Steg 1 av 4

Modeller av hörapparater i din region