Bild på en hand som håller upp en hörapparat som du kan prova ut i Östergötland

Hörapparat i Östergötland

För tillfället har vi inga lediga tider hos våra audionomer i Östergötland. Vill du träffa en audionom för hörseltest och utprovning av hörapparater kan du ställa dig på vår väntelista. För att ställa dig på vår väntelista kan du beställa en tid på 1177. Vi återkommer med en bokningsbekräftelse på sms och med post när vi har en ledig tid till dig. 

Kostnad för att prova ut hörapparat i Östergötland 

Audikas kliniker i Östergötland är auktoriserade av Region Östergötland. Det betyder att vi följer regionens regler, kostnader och eventuella subventioneringar av hörapparater och hörselhjälpmedel.

Om du provar ut hörapparat ur Region Östergötlands upphandlade sortiment av hörapparat betalar du 500 kr per hörapparat. Om du väljer att prova ut hörapparat ur Audikas privata sortiment betalar du den faktiska kostnaden för hörapparaten.

Oavsett val betalar du 200 kr i besöksavgift (gratis från 85 år). Frikort gäller. Ingen remiss krävs.

En kvinna som provar ut hörapparat i Östergötland. Kvinnan har mörkt hår.

Process för utprovning av hörapparat i Östergötland

1

Besök hos audionom
Det första steget är att träffa en audionom och göra ett hörseltest. Det är resultatet av testet som ligger till grund för val av hörapparat. Audionomen ger dig rekommendationer baserat på dina individuella behov.

2

Testa hörapparat
Du får alltid testa din hörapparat i 30 dagar innan du bestämmer dig för om den är rätt för dina behov. Vår rekommendation är att vistas i många olika ljudmiljöer så du verkligen kan känna in hur du hör med din hörapparat.

3

Uppföljning
Du är sedan välkommen tillbaka på ett uppföljningsbesök. Du får berätta hur det har gått och hur du tycker att du hör med din hörapparat. Eventuella justeringar görs.

Frågor och svar om hörapparat i Östergötland

En audionom i Östergötland som provar ut hörapparat. Hon är mörkhårig och har blå scarf.
Frågor? Få hjälp av en expert

Om du har fler frågor eller funderingar är du alltid välkommen att ta kontakt med oss. Våra audionomer är experter på hörsel och hjälper dig att nå din fulla hörselpotential. De utgår alltid efter din individuella livssituation i sina rekommendationer. 

Kontakta oss