Bild på en kvinna som är kund hos Audika som älskar sina öron tillsammans med oss

Om Audika

Audika är Sveriges ledande privata aktör inom hörselvård med över 30 hörselkliniker i södra och mellersta Sverige.

Vi kombinerar den senaste tekniken med de främsta experterna och hjälper över 10 000-tals människor årligen till en ökad livskvalitet genom bättre hörselhälsa.

Vi jobbar på uppdrag av flera regioner i Sverige inom primär hörselrehabilitering. 

Mer om Audika Träffa Audikateamet

Mer om Audika

Audika öppnade sin första hörselklinik i Sverige 1969 och i över 50 år har vi arbetat hårt för att erbjuda hörselvård i världsklass och vara ett livslångt stöd till våra kunder. 

Vi kombinerar den senaste tekniken med de främsta experterna och hjälper vi över 10 000-tals människor årligen till en ökad livskvalitet genom bättre hörselhälsa.

Våra audionomer är specialiserade och engagerade i både hjärta och sinne för att hjälpa fler människor att höra bättre.  

Audika jobbar på uppdrag av flera regioner

Audika jobbar på uppdrag av regionerna i Stockholm, Skåne och Östergötland inom primär hörselrehabilitering. Det betyder att vi följer varje enskild regions regler, kostnader och eventuella subventioneringar för hörselhjälpmedel.

Vårdval innebär att en region auktoriserar vårdgivare inom olika vårdområden. Du som kund kan själv välja till vilken av de auktoriserade vårdgivarna du vill gå. Vårdval finns i Stockholm, Östergötland och Skåne.

Fritt val/Det fria valet innebär att du kan vara berättigad ett bidrag (en rekvisition) för att köpa en produkt som inte ingår i landstingens/regionens sortiment. Fritt val finns i Stockholm och Skåne.

Audika driver tio helt privata hörselkliniker i Kalmar, Karlskrona, Västerås, Göteborg, Uppsala, Nyköping, Jönköping, Eskilstuna, Örebro och Gävle.

Läs mer om hörselprocessen och vad det innebär för dig.

Vår vision är att hjälpa fler människor att höra bättre

Hörselnedsättning är en naturlig del av livet. Faktum är att vi alla kommer att uppleva det i någon form genom våra liv.

Alldeles för många människor världen över lever med obehandlad hörselnedsättning men det behöver inte betyda att det blir en förlust av livet. Vi på Audika kan hjälpa dig att fortsätta leva ditt liv till fullo genom livsförändrande hörselvård. 

Vi vill lyfta hörselfrågan till en central del av livet och tillhandahålla den bästa tänkbara hörselvården för att kunna hjälpa fler människor att höra bättre – det är vår vision.

Fördelar med Audika Våra tjänster

Jassmin som är audionom på Audika och hjälper fler till en bättre hörsel.

Våra värdeord

Ikon av två händer som håller i varandra som används på Audika.
Vi skapar förtroende
Vi värdesätter våra kunders och kollegors åsikter. Vi främjar en arbetsmiljö baserad på inkludering, ärlighet, integritet och respekt. Vi håller alltid våra löften.
Fyra händer som håller i varandra som används på Audika.
Vi är lagspelare
Vi samarbetar och nätverkar effektivt i hela koncernen. Vi tar initiativ och hjälper varandra att uppnå våra ambitiösa mål.
Hand och en glödlampa som en ikon som Audika använder.
Vi skapar innovativa lösningar
Vi utmanar oss själva att förbättra och hitta nya, värdeskapande lösningar. Vi är nyfikna att dela idéer och insikter för att öka vår gemensamma förmåga till nytänkande.
Ikon av en vit och en grön tumme upp som Audika använder.
Vi tillämpar kan-göra-attityd
Vi letar alltid efter möjligheter att göra vårt yttersta och det bästa för att skapa mervärde för våra kunder. Vi hittar lösningar och agerar.
Audikas VD Mahsa Pourheidari visar upp Audika och en hörapparat.

"Det viktigaste för oss är att uppfylla dina hörselbehov"

En individanpassad hörselrehabilitering är grunden till att fortsätta njuta av alla ljud som livet har att erbjuda. En hörapparat hjälper inte bara dig att höra bättre utan kan också bidra till ökad livskvalitet.

 

Att ha ljud omkring sig, uppleva ljud och känslan som upplevelsen av ljud för med sig är fantastisk och vi önskar att just du ska få den upplevelsen. Vi vill att du ska nå din fulla hörselpotential.

 

- Mahsa Pourheidari, VD på Audika

Mer om Mahsa Audikas vision

3 fördelar med Audika

Sandra jobbar på Audika och är expert på hörsel.
Experter på hörsel
Våra legitimerade audionomer är experter på hörsel och anpassar lösningar efter ditt unika behov.
Våra audionomer
Bil på en kund till Audika som fått hjälp med sin hörsel.
Unikt kunderbjudande
Som kund till Audika får du ta del av en rad olika förmåner till exempel öppet köp och tre års garanti.
Kunderbjudande
En tjej i profil som har varit hos Audika och gått hjälpmedel.
Brett sortiment
Vi har olika typer, modeller och märken av hörapparater inklusive hörapparater ur regioners sortiment.
Hörapparater

Hos Audika kan du få hjälp när:

Till oss är du välkommen om du är 20 år eller äldre (18 år i Stockholm om du ej studerar).

Tre av våra hörselexperter tilldelades audionompriset 2024

2024 vann två av våra audionomer Agnes och Maryam tillsammans med vår koordinator Jana i Rotebro audionompriset.

Varje år delar SRAT - Audionomernas yrkesförening - ut audionompriset till den person, grupp eller organisation som under det gångna året lyft audionomyrket och varit en förebild för att lyfta vikten av hörsel, hörselnedsättning och hur man behandlar den. 

Audionomer hos Audika har tidigare tilldelats priset, både 2021 och 2013

Läs mer om audionompriset och Audikas vinnare

Audika är en del av Demant Group

Audika är en del av Demant. En världsledande hörselvårdskoncern som erbjuder lösningar och tjänster för att hjälpa människor med hörselnedsättning koppla ihop och kommunicera med omvärlden.

Demant har mer än 14 000 anställda i mer än 30 länder och erbjuder hörselvård och intelligenta ljudlösningar till människor i mer än 130 länder. William Demant Foundation innehar majoriteten av aktierna i Demant A/S, som är noterat på Nasdaq Copenhagen som en del av de 25 mest omsatta aktier.

Vi arbetar tätt tillsammans och kombinerar vår kunskap med företagen inom Demant koncernen och därigenom kan vi erbjuda människor både nytta av den nyaste teknik och värdefulla insikter om hörselvård.

Bild på grundaren av Audika. Han heter Hans Demant.

Passion för hörselvården sedan 1904

Vårt företag grundades av en man som var fast besluten att hjälpa sin fru leva ett bättre liv. Camilla Demant hade en hörselnedsättning som Hans Demant ville förbättra. Men han brydde sig inte bara om hennes hörsel, han brydde sig om henne som en unik individ. Där andra såg kliniska och kommersiella aspekter kunde han se andra detaljer.

Han såg hur en hörselnedsättning påverkar alla nivåer av livet och förstod det genom att hjälpa hans fru hjälpa sig själv, han var fast besluten att inte bara ge hennes hörsel tillbaka; han ville ge tillbaka förtroendet i livet.

Idag har vi en lång historia av att erbjuda livsförändrande skillnader genom hörselhälsa och det är fortfarande passionen för att hjälpa människor höra bättre som än idag sätter riktningen för vårt företag.

Hitta hörselklinik Våra experter

Audikas huvudkontor och hantering av personuppgifter

Audika har sitt huvudkontor i Sundbyberg strax utanför Stockholm. Besöksadress: Audika, Löfströms allé 5, 172 66 Sundbyberg.

Vi är noga med hur vi behandlar dina personuppgifter, se alla detaljer i vår integritetspolicyintegritetspolicy för sociala medier och cookie policy.

Du är alltid välkommen att lämna dina synpunkter om det finns saker du tycker att vi kan förbättra.

Audikas miljöpolicy

Inom Audika strävar vi efter att ständigt minska och förebygga negativ miljöpåverkan från verksamheten. Vi prioriterar säker hantering av vårt farliga avfall och strävar efter att göra miljöanpassade inköp till verksamheten. Vid hantering och transport av avfall kommer vi att använda oss av leverantörer som följer lagstiftningen och är miljöcertifierade.

Vi kommer tillämpa vår policy genom att anordna utbildningar för att öka kompetensen och medvetenheten hos vår personal om de faktorer som påverkar miljön negativt.

Vi uppmuntrar personalen att i den största möjliga mån använda sig av allmänna kommunikationer för att minska utsläpp av koldioxid och strävar efter att köpa miljömärkta varor. 

Vill du veta mer om Audikas miljöpolicy? Kontakta oss.