Låt oss hjälpa dig med din hörsel även i Corona-tider, läs mer på sidan: Audika & Corona.

Audika är experter på hörsel och hörapparater med visionen att hjälpa fler att höra bättre.

Varför Audika?

Vi tycker att alla detaljer i livet är värda att höra. För oss finns det inga kompromisser - vi vill att du ska nå din fulla hörselpotential. 

Vi arbetar utefter att varje person är unik och har enskilda behov. Audika är experter på hörsel och hjälper dig till en bättre hörsel.

Om Audika

Audika är experter på hörsel med visionen att hjälpa fler människor att höra bättre. Vi erbjuder hörselvård, utprovning av hörapparater och andra hörselhjälpmedel. Varje år hjälper vi 10 000-tals människor att höra så bra som möjligt.

Audika har ett 30-tal hörselkliniker i södra och mellersta Sverige. Vi lägger stor vikt vid vår expertis inom hörsel och hörselvård. Våra audionomer utgår från varje individs behov och livssituation i sina rekommendationer. Hos oss hittar du den senaste och smartaste teknologin inom hörapparater och andra hörselhjälpmedel.

Audika arbetar på uppdrag av regionerna i Stockholm, Uppsala, Östergötland och Skåne. Detta är en del av Vårdval hörsel som innebär att regionen möjliggör för privata kliniker att utföra hörselvård. I Stockholm och Skåne finns ”Fritt val”/”Det fria valet” som innebär att du kan välja att prova ut hörselhjälpmedel ur Audikas privata sortiment och använda en så kallad hörselcheck/rekvisition för delar av kostnaden. Audika driver också helt privata kliniker i Västerås, Kalmar och Karlskrona.

Du behöver ingen remiss för att komma till oss, men kostnaden för att få hörselvård skiljer sig åt mellan de olika regionerna/landstingen. Hörselprocessen kan hjälpa dig att ta reda vad som gäller i just din region/ditt landsting. Till oss är du välkommen om du är 20 år (18 år i Stockholm om du ej studerar).

På 1177 finns alla hörselkliniker som är auktoriserade av landsting/regioner.

Audika är en del av Demant

Audika hörselklinik är en del av den danska hörselkoncernen Demant. En världsledande hörselkoncern som erbjuder lösningar och tjänster för att hjälpa personer med hörselnedsättning att förenas och kommunicera med omvärlden. Demant har mer än 14 000 anställda i mer än 30 länder och erbjuder hörselvård och innovativa lösningar till människor i mer än 130 länder. William Demant Foundation äger majoriteten av aktierna i Demant A/S, resten av aktierna är noterade på Nasdaq Copenhagen som en del av de 25 mest omsatta aktierna.

Alla länder inom Demant-koncernen arbetar nära tillsammans. Med lång erfarenhet, hög expertis och innovativa lösningar kan vi erbjuda människor världen över både nyttan av den senaste tekniken och värdefulla insikter om hörselvården. Tillsammans är vi mer än 5000 experter inom hörsel
i mer än 2000 hörselvårdskliniker.

Demant grundades 1904 – med fokus på omtanke 

Vår koncern grundades av en man som var fast besluten att hjälpa sin fru att nå ökad livskvalitet. Camilla Demant hade en hörselnedsättning och Hans Demant ville hjälpa henne att höra bättre. Men han brydde sig inte bara om hennes hörsel, han brydde sig om henne som en unik individ.

När andra endast såg hörselvården som något kliniskt och kommersiellt, såg Hans hörselvården som en helhetslösning för att nå ökad livskvalitet. Han såg hur en hörselnedsättning påverkar hela livet och förstod att genom att hjälpa sin fru att höra bättre, ökade han inte bara hennes hörselförmåga utan även hennes livskvalitet.

Idag har vi en lång historia av livsförändrande hörsellösningar och det är fortfarande passionen för att hjälpa människor att höra bättre, som driver vår koncern framåt. 

Hörseltest eller ny hörapparat?

Var det längesedan du testade din hörsel eller som du provade ut din hörapparat? 
Kontakta oss eller läs mer om våra hörapparater.

Boka ett hörseltest 0200-111450 Hörapparater

Audika är din expert på hörsel med ett 30-tal hörselkliniker i Sverige. Läs mer om Audika, vart Audika finns och hur Audika kan hjälp dig till en bättre hörsel. Läs här!

Audika:

 • Experter på hörsel med cirka 100 legitimerade audionomer
 • Ledande aktör inom privat hörselvård i Sverige
 • Erbjuder det senaste inom hörapparater och andra hörselhjälpmedel
 • Arbetar på uppdrag av landsting och regioner i Stockholm, Uppsala, Östergötland och Skåne
 • Bildades hösten 2016 när hörselklinikerna Avesina, Audionomerna och Hörsam gick samman

Hur går det till?

 • Audika är experter på hörsel och hörapparater. Audika har ett 30-tal hörselkliniker runt om i Sverige. Få hjälp med din hörsel hos Audikas audionomer & hörselkliniker.

  Boka tid för hörseltest

  Ring 0200-111450 eller boka ett hörseltest genom att fylla i vårt formulär. Du behöver ingen remiss för att komma till oss. Kundservice har öppet mån-tors mellan 8.00-17.00 och fredag 8.00-16.00.

 • Tre steg till en bättre hörsel. Andra steget är att göra ett hörseltest.

  Testa din hörsel

  En legitimerad audionom genomför hörseltestet (även framtida besök). Hörseltestet visar hur bra du hör och om du skulle vara hjälpt av en eller två hörapparater.

 • Tredje steget till en bättre hörsel är att prova ut en hörapparat.

  Beslutet är ditt

  Du bestämmer själv om du vill gå vidare och prova ut hörapparat. Du får alltid prova din hörapparat i 30 dagar. Läs mer om hörapparater. Välkommen!

Audikas miljöpolicy

Inom Audika strävar vi efter att ständigt minska och förebygga negativ miljöpåverkan från verksamheten. Vi prioriterar säker hantering av vårt farliga avfall och strävar efter att göra miljöanpassade inköp till verksamheten. Vid hantering och transport av avfall kommer vi att använda oss av leverantörer som följer lagstiftningen och är miljöcertifierade.

Vi kommer tillämpa vår policy genom att anordna utbildningar för att öka kompetensen och medvetenheten hos vår personal om de faktorer som påverkar miljön negativt.

Vi uppmuntrar personalen att i den största möjliga mån använda sig av allmänna kommunikationer för att minska utsläpp av koldioxid och strävar efter att köpa miljömärkta varor. 

Vill du veta mer om Audikas miljöpolicy? Kontakta oss på kundservice@audika.se
Hörselklinik

Hitta din
hörselklinik

Hitta din hörselklinik

Audikas hörselkliniker världen över