hearing-aids-introbanner

Hörapparater

På Audika erbjuder vi endast de bästa hörapparaterna och tillbehören. Vi har alla typer av hörapparater från många av de bästa varumärkena, inklusive osynliga hörapparater.

Vad är en hörapparat?

En modern hörapparat är en liten apparat som sitter mycket diskret på bärarens huvud – vanligtvis bakom eller inuti örat. Hörapparaten förstärker vissa delar av ljudmiljön runt bäraren.

hearing-aids-hearing-aid-technology

Tekniken bakom hörapparater

En digital hörapparat innehåller en kraftfull mikrodator. Denna tar den information som samlas in via mikrofonerna och analyserar ljudmiljön. Datorn är programmerad för att välja ut de ljud du behöver hjälp med. De bästa hörapparaterna förstärker bara dessa delar av ljudet. De skalar bort onödiga ljud och spelar upp det personligt anpassade resultatet direkt i ditt öra.

hearing-aids-text-types-of-hearing-aids

Olika sorters hörapparater

Traditionellt sitter hörapparater bakom örat. Men det finns nu små hörapparater – till och med osynliga sådana – som sitter så väl dolda i hörselgången att ingen kan se dem.

​Se hur de ser ut!

Behöver du en ny hörapparat?

Våra audionomer är redo att ge dig vägledning och hjälpa dig välja en hörapparat som passar för dina behov.

Boka ett besök   Be oss ringa dig

Eller ring oss på: 0200-111450

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

hearing-aids-text-imagespot-brands

Hörapparatsvarumärken

På Audika tror vi att hörseln är ett alltför viktigt sinne för att man ska nöja sig med kompromisser. Vi erbjuder bara digitala hörapparater av de bästa varumärkena. Våra hörapparatstillverkare erbjuder hörapparater av hög kvalitet i olika prisklasser beroende på vilket landsting eller region du bor i.

hearing-aids-what-care-hearing-aids

Hur sköter man sina hörapparater?

Man måste lära sig några få saker. Det finns för närvarande inga helt vattentäta hörapparater, så det är viktigt att hålla dem torra – och skydda dem från kraftigt regn. Det finns särskilda torkar som avlägsnar fukt från insidan av hörapparaterna. Det är även viktigt att hålla dem borta från hårspray som annars kan skada plasten. Men det allra viktigaste är att man behöver byta till nya batterier ibland; batterierna varar i ungefär en vecka.

Hörselklinik

Hitta din närmaste
hörselklinik

Hitta din hörselklinik