Kopparbergsvägen 14 plan 3, 722 14, Västerås

Telefon: mån-tors 08:00-17:00 och fre 08:00-16:00. Ditt samtal går till vår kundservice.

Hörseltest och hörapparat hos audionom i Västerås

Välkommen till Audikas hörselklinik i Västerås. Audikas legitimerade audionom i Västerås hjälper dig med din hörsel. Boka ett hörseltest via vårt bokningsformulär eller ring vår kundservice på 0200-111450.

  • Hörseltest i Västerås är kostnadsfritt. Ingen remiss krävs.
  • Hörapparat i Västerås provas ut ur Audikas privata sortiment.
  • Audikas hörselklinik i Västerås är helt privat.

Gratis hörseltest i Västerås

Tycker du att det är svårare att urskilja talet i miljöer med mycket bakgrundsljud? Har du högre volym på tv:n än tidigare? Tycker du att det blir allt svårare att prata i telefon för att du har svårt att höra orden som sägs? Då kan det vara dags för ett hörseltest hos Audika i Västerås.

Hörseltestet i Västerås är gratis och du är välkommen utan remiss. Boka ett hörseltest i Västerås genom att fylla i vårt formulär.

Så går det till att göra ett hörseltest i Västerås

En av våra legitimerade audionomer utför hörseltestet i en ljudisolerad miljö. Under hörseltestet får du bland annat lyssna på olika toner där din uppgift är att notera vilka toner du hör. Under besöket får du också berätta hur du upplever din hörsel samt vilka behov du har. 

Resultatet av hörseltestet visar hur du hör, det vill säga om din hörsel är normal eller nedsatt. Hörseltestet visar också om du kan vara hjälpt av hörapparat. 

Besöket tar ungefär en timme.

Mer information hittar du på sidorna om hörseltest och hörselnedsättning.

Vill du boka en tid för ett hörseltest i Västerås? Boka ett hörseltest.

Hörapparat i Västerås 

Om du väljer att prova ut hörapparat i Västerås betalar du den faktiska kostnaden för hörapparaten, oavsett vilken hörapparat du väljer. Du betalar också en avgift för ditt besök, en utprovningsavgift på 1 000 kr.

Hörapparater idag är digitala, diskreta och smidiga. Hörapparaterna finns att välja i olika färger och i olika modeller. Läs mer om hörapparater.

Efter att du har valt hörapparat får du lov att prova din hörapparat/dina hörapparater i ungefär en månad. Vad händer efter det? Läs om hela hörselprocessen.

Har du hörapparat sedan tidigare? Vi rekommenderar dig till att byta din hörapparat efter några år. Din hörsel kan ha förändrats under åren och då kan det vara så att din hörapparat/dina hörapparater inte är lämpade för din hörselnedsättning. Kontakta oss för att få hjälp och för att få mer information.

Audionom i Västerås

Audikas audionom i Västerås är legitimerad. Audionomen har tre års universitetsutbildning och legitimation från Socialstyrelsen.

På vilket sätt kan vår legitimerade audionom i Västerås hjälpa dig?

  • Att testa din hörsel
  • Prova ut hörapparat, hörselhjälpmedel och arbetshjälpmedel
  • Individanpassade hörselskydd

Du och dina anhöriga får också kommunikationsråd. Kommunikationsråden är till för att underlätta er kommunikation i olika vardagssituationer, både för den personen som använder och den personen som inte använder hörapparat.

Audikas legitimerade audionom i Västerås är expert på hörsel och hjälper dig att nå din fulla hörselpotential.

Audikas hörselklinik i Västerås

Öppettider till Audikas hörselklinik i Västerås

Audika i Västerås tar endast emot bokade besök förutom under drop-in. Under drop-in kan du få hjälp med enklare serviceärenden som exempelvis boka tid, aktivera och justera olika program och få reparationsbedömningar. Du kan inte köpa tillbehör under drop-in i Västerås. Läs mer om drop-in.

Audikas hörselklinik i Västerås har ingen reception. Självklart kan du köpa tillbehör så som batterier, slangar, domer m.m i anslutning till din bokade tid. Du kan också köpa dina tillbehör till dina hörapparater samt hörselhjälpmedel digitalt, i vår webshop: hörselbutik.se.

Vägbeskrivning till Audikas hörselklinik i Västerås

Adressen till Audikas hörselklinik i Västerås är Kopparbergsvägen 14. Hit kan du ta dig genom att promenera, åka buss och köra bil. Att promenera från Västerås Centralstation tar ungefär 6-12 minuter. Närmaste busshållplats heter Västerås Centrum Stora Gatan och från busshållplatsen till hörselkliniken är det en promenad på cirka 5 minuter. Hitta din snabbaste resväg på VL.se.

Väljer du att köra bil finns det ett parkeringshus i anslutning till hörselkliniken som du kan parkera i. Audikas hörselklinik ligger i närheten av Skrapan Västerås och Västerås Turistcentrum. 

Vi sitter på plan 3 i huset. Gå in i huvudentrén och följ anvisningsskyltar till Audika hörselklinik.

Privata hörselkliniker, Audika

Audika driver helt privata hörselkliniker även i Kalmar, Karlskrona, Göteborg, Uppsala, Eskilstuna, Örebro, Gävle, Nyköping och Jönköping. Se information nedan.

Audikas hörselklinik i Kalmar, hörapparat och hörseltest

Audikas hörselklinik i Karlskrona, hörapparat och hörseltest

Audikas hörselklinik i Göteborg, hörapparat och hörseltest

Audikas hörselklinik i Örebro, hörapparat och hörseltest

Audika hörselklinik i Gävle, hörapparat och hörseltest

Audika hörselklinik i Eskilstuna - hörapparat och hörseltest

Audika hörselklinik i Uppsala - hörapparat och hörseltest

Audika hörselklinik i Nyköping - hörapparat och hörseltest 

Audika hörselklinik i Jönköping - hörapparat och hörseltest

Vi som jobbar här

Bild på Henrik som är verksamhetschef på Audikas hörselklinik i Västerås där du kan få hjälp med hörseltest och att prova ut hörapparater hos en legitimerad audionom
Henrik
Verksamhetschef
Bild på Anna som arbetar som legitimerad audionom och hjälper dig med utprovning av hörapparat och utför hörseltest på Audikas hörselklinik i Västerås
Anna
Leg. Audionom

Google Omdömen

4,6/5
7 Omdömen
Ann-christin Lindström
för 2 år sedan

Trevlig, mycket bra information , gick igenom allt i lugn och ro.

Bo Szymaniak
för 2 år sedan

Alltid bra hjälp och support! Från undersökning till färdig hörsellösning är Anna helt suverän.
Rekommenderas varmt!

Fredrik Karlsson
för 3 år sedan

Fick så himla bra hjälp här, trodde inte att jag skulle få ut så mycket av ett hörselprov men detta var verkligen över förväntningarna. All eloge till Anna, fick så bra stöd och pepp. De är verkligen super professionella, här bör ni verkligen gå om ni vill testa hörsel!

Läs alla omdömen

Boka ett hörseltest i Västerås

Steg 1 av 4