Jakobsbergs Sjukhus, Birgittavägen 2A, 177 31, Järfälla

Telefon: mån-tors 08:00-17:00 och fre 08:00-16:00. Ditt samtal går till vår kundservice.

"Stort engagemang och bra råd" - Maud
"Fantastisk och kunnig personal. Kände stor trygghet" - Harry
"Fantastiskt bemötande och personligt!" - Karim
"Jag får alltid den service och hjälp jag behöver" - Leena

Hörseltest och hörapparat hos audionom i Jakobsberg

Välkommen till Audikas hörselklinik i Jakobsberg på uppdrag av Region Stockholm. Audikas legitimerade audionomer i Jakobsberg hjälper dig med din hörsel. Boka ett hörseltest via vårt bokningsformulär eller ring kundservice på 0200-111450.

  • Hörseltest i Jakobsberg görs av legitimerad audionom. Ingen remiss krävs och frikort gäller.
  • Audikas hörselklinik i Jakobsberg jobbar på uppdrag av Region Stockholm.
  • Hörapparat i Jakobsberg kan provas ut ur regionens eller Audikas sortiment.  
  • Gratis hörselkoll: Den 30/5 mellan klockan 09:30-12:00 erbjuder vi gratis snabbtest av din hörsel. Ett snabbtest riktar sig till dig som inte har testat din hörsel tidigare och ger en indikation på hur du hör. Läs mer om gratis hörselkoll

Hörseltest i Jakobsberg, Stockholm

Tycker du att du börjar höra sämre? Behöver du höja volymen på tv:n? Har du svårt att delta i konversationer när många pratar samtidigt? Det kan vara tecken på att din hörsel har förändrats och försämrats. Om du misstänker att din hörsel har blivit sämre kan det vara bra att göra ett hörseltest.

Det kostar 275 kr (frikort gäller, gratis för dig som är över 85 år) att göra ett hörseltest hos Audika i Jakobsberg och du behöver ingen remiss för att boka en tid. Boka ett hörseltest i Jakobsberg genom att fylla i vårt formulär.

Så går det till att göra ett hörseltest i Jakobsberg

Hörseltestet genomförs av en legitimerad audionom i en ljudisolerad miljö. Under hörseltestet gör audionomen några olika hörselmätningar för att få information om hur du hör. Under besöket får du också dela med dig av hur du upplever din hörsel.

Resultatet av ett hörseltest visar hur du hör, om hörseln är normal eller nedsatt. Hörseltestet visar också om du kan vara hjälpt av hörapparat.

Besöket tar en timme.

Mer information hittar du på sidorna om hörseltest och hörselnedsättning

Vill du boka en tid för ett hörseltest i Jakobsberg? Boka ett hörseltest.

Hörapparat i Jakobsberg, Stockholm

Att prova ut hörapparat i Jakobsberg

Vad kostar det att prova ut hörapparat i Jakobsberg? Audika i Jakobsberg jobbar på uppdrag av Region Stockholm. Om du provar ut hörapparat i Jakobsberg har du två valmöjligheter:

1. Väljer du att prova ut hörapparat ur regionens sortiment kostar det 600 kr i förskrivningsavgift.

2. Väljer du att prova ut hörapparat ur Audikas privata sortiment kan du vara berättigad ett bidrag (en rekvisition) på 2 380 kr per hörapparat. Väljer du hörapparat som kostar mer, betalar du mellanskillnaden. Förskrivningsavgiften på 600 kr betalar du även när du väljer att köpa hörapparat ur Audikas privata sortiment. 

Oavsett vilket alternativ du väljer betalar du en patientavgift på 275 kr (frikort gäller) för utprovningsbesöket.

Dagens moderna hörapparater är digitala, små och mer tekniskt avancerade än någonsin förut. Det finns många olika modeller och typer av hörapparater. Läs mer om hörapparater.

När du har valt hörapparat får du lov att prova din hörapparat under några veckors tid. Använd din hörapparat så mycket som möjligt i så många olika situationer som möjligt för att utvärdera hur du hör med din nya hörapparat. Du är sedan välkommen tillbaka på ett uppföljningsbesök. Vill du veta mer? Läs om hela hörselprocessen.

Är du hörapparatsanvändare? Var det längesedan du provade ut en hörapparat? Det kan vara så att din hörsel har förändrats och att din hörapparat behöver justeras för att vara anpassad efter din hörselnedsättning. Kontakta oss så hjälper vi dig.

Audionom i Jakobsberg, Stockholm

Alla Audikas audionomer i Jakobsberg är legitimerade. Det innebär att audionomerna har tre års universitetsutbildning och legitimation utfärdad av Socialstyrelsen.

Audikas legitimerade audionomer i Jakobsberg kan hjälpa dig med:

  • Att testa din hörsel
  • Att prova ut hörapparat, hörselhjälpmedel och arbetshjälpmedel
  • Individanpassade hörselskydd

Du och dina nära får även kommunikationsråd av våra legitimerade audionomer i Jakobsberg. Kommunikationsråden är till för att underlätta kommunikationen mellan er – vad kan ni tänka på för att kommunikationen ska bli så bra som möjligt?

Audikas legitimerade audionomer i Jakobsberg är experter på hörsel och hjälper dig att nå din fulla hörselpotential.

Audikas hörselklinik i Jakobsberg, Stockholm

Öppettider till Audikas hörselklinik i Jakobsberg

På hörselkliniken i Jakobsberg är du välkommen på drop-in varje helgfri vardag mellan 12:45-13.30. Under drop-in kan du få hjälp med enklare serviceärenden som exempelvis boka tid, aktivera och justera olika program, byta/köpa tillbehör och få reparationsbedömningar. Läs mer om drop-in.

Kliniken har öppet för bokade besök måndag - torsdag 08:15-16:30 och fredag 08:15-14:00. Lunchstängt 12:00-12:30.

Hundar är ej tillåtna på klinik, ledarhundar är välkomna.

Vill du hellre få dina produkter skickade hem till dig? Då kan du beställa dina tillbehör eller hörselhjälpmedel i vår webshop: hörselbutik.se.

Vägbeskrivning till Audikas hörselklinik i Jakobsberg

Audikas hörselklinik i Jakobsberg ligger i Jakobsbergs Sjukhus, på Birgittavägen 2 A. Hörselkliniken ligger på entréplan i samma lokaler som Öron, näs- och halsmottagningen. Det finns hänvisningsskyltar till hörselkliniken i byggnaden.

Till Jakobsbergs sjukhus kan du åka pendeltåg, buss och bil. Om du väljer att åka pendeltåg, ska du åka pendeltåget som går mot Kungsängen och gå av vid Jakobsbergs station. Från Jakobsbergs station kan du antingen välja att ta en promenad på 10 minuter till sjukhuset eller ta en buss som stannar strax intill sjukhuset entré. Busshållplatsen som ligger precis vid entrén till sjukhuset heter Jakobsbergs Sjukhus. Hitta din snabbaste resväg på SL.se.

Väljer du istället att köra bil till hörselkliniken finns det parkeringsplatser i nära anslutning till sjukhuset och hörselkliniken. På Locum.se kan du hitta mer information om parkeringsmöjligheter.

Hörselkliniker i Norra Stockholm

Bor du i Norra Stockholm? Audika har fler hörselkliniker i Norra Stockholm. Någon av våra andra hörselkliniker kanske ligger närmare dig?

Audikas hörselklinik i Barkarby, hörapparat och hörseltest

Audikas hörselklinik i Kista, hörapparat och hörseltest

Alla Audikas hörselkliniker i Stockholm, hörapparat och hörseltest

På uppdrag av Region Stockholm 

I Stockholms län driver Audika ett antal privata hörselkliniker jobbar på uppdrag av regionen. På 1177 hittar du alla hörselkliniker som jobbar på uppdrag av Region Stockholm.

Bild på en regionslogga för Stockholm som visar att Audikas hörselklinik i Jakobsberg arbetar på uppdrag av

Vi som jobbar här

Bild på Johan, verksamhetschef på Audikas hörselklinik i Jakobsberg där du kan få hjälp med hörseltest och hörapparater
Johan
Verksamhetschef
Bild på Camilla som hjälper dig med hörseltest och hörapparater utfört av legitimerade audionomer på Audikas hörselklinik i Jakobsberg
Camilla
Koordinator
Bild på Nadia som är legitimerade audionom och prova ut hörapparater och gör hörseltest på Audiikas hörselklinik i Jakobsberg
Nadia
Leg. Audionom
Bild på Sama som är legitimerad audionom och hjälper dig med hörseltest och hörapparater på Audikas hörselklinik i Jakobsberg
Sama
Leg. Audionom
Bild på Sohgra som jobbar som legitimerad audionom på Audikas hörselklinik i Jakobsberg och hjälper dig med hörseltest och hörapparater
Soghra
Leg. Audionom
Bild på Zenia som jobbar som legitimerad audionom och gör hörseltest och ger rådgivning om hörapparat på Audikas hörselklinik i Jakobsberg
Zenia
Leg. Audionom

Boka ett hörseltest i Jakobsberg

Steg 1 av 4