Kungsholmen

Boka ett hörseltest
Sankt Eriksgatan 44 plan 5, 112 34, Stockholm

Lunchstängt 12-12:30. Stängt alla helgdagar.

Hörseltest och hörapparat hos audionom på Kungsholmen

Välkommen till Audikas hörselklinik på Kungsholmen på uppdrag av Region Stockholm. Audikas legitimerade audionomer på Kungsholmen hjälper dig med din hörsel. Boka ett hörseltest via vårt bokningsformulär eller ring kundservice på 0200-111450.

  • Hörseltest på Kungsholmen görs av legitimerad audionom. Ingen remiss krävs och frikort gäller.
  • Hörapparat på Kungsholmen kan provas ut ur regionen eller Audikas sortiment. 
  • Audikas hörselklinik på Kungsholmen jobbar på uppdrag av Region Stockholm.
  • Öppen mottagning: Öppen mottagning har sommaruppehåll v.25 - 32. Läs mer om öppen mottagning.

Hörseltest på Kungsholmen, i Stockholm

Tycker du att du börjar höra sämre? Har du svårare att höra vad andra säger? Det kan vara tecken på att din hörsel har förändrats och att hörsel kan vara nedsatt. Då kan det vara dags att testa din hörsel.

Hörseltest på Kungsholmen kostar 250 kr (frikort gäller, gratis för dig som är över 85 år) och du behöver ingen remiss för att boka en tid. Boka ett hörseltest på Kungsholmen genom att fylla i vårt formulär.

Så går det till att göra ett hörseltest på Kungsholmen

Hörseltestet genomförs av en legitimerad audionom i en ljudisolerad miljö. Audionomen genomför olika hörselmätningar för att få detaljerad information om din hörsel och hur du hör. Under besöket kommer du också att få berätta och beskriva hur du tycker att du hör.

Resultatet av ett hörseltest visar hur du hör, om hörseln är normal eller nedsatt. Hörseltestet visar också om du kan vara hjälpt av hörapparat.

Besöket tar en timme.

Mer information hittar du på sidorna om hörseltest och hörselnedsättning.

Vill du boka en tid för ett hörseltest på Kungsholmen? Boka ett hörseltest.

Hörapparat på Kungsholmen, i Stockholm

Att prova ut hörapparat på Kungsholmen

Vad kostar det att prova ut en hörapparat på Kungsholmen? Audika jobbar på uppdrag av Region Stockholm. Det betyder att du har två alternativ om du provar du ut hörapparat i Stockholm. Du kan antingen prova ut hörapparat ur regionens sortiment eller ur Audikas privata sortiment

1. Väljer du att prova ut hörapparat ur regionens sortiment betalar du 600 kr i förskrivningsavgift för hörapparaterna.

2. Väljer du att prova ut hörapparat ur Audikas privata sortiment kan du vara berättigad ett bidrag (en rekvisition) på 2 380 kr per hörapparat. Om den hörapparat du väljer kostar mer, betalar du mellanskillnaden. Du betalar även förskrivningsavgiften på 600 kr vid val av hörapparat ur Audikas privata sortiment.

Oavsett vilket alternativ du väljer betalar du en patientavgift på 250 kr (frikort gäller) för utprovningsbesöket.

Hörapparater är ett hjälpmedel och kan hjälpa personer med nedsatt hörsel till en bättre hörsel. Hörapparater är digitala, diskreta och små. Läs mer om hörapparater

Vad händer efter att du har provat ut din hörapparat? Du får möjlighet att prova din hörapparat under några veckor. Efter din provperiod är du välkommen på ett uppföljningsbesök. Läs mer om uppföljningsbesöket och hela hörselprocessen.

Är du redan hörapparatsanvändare? Hur länge har du haft din hörapparat? Det kan vara dags att byta till en ny hörapparat. Dels för att din hörsel kan ha förändras och för att det kan ha kommit ny teknik som kan hjälpa dig att höra ännu bättre. Kontakta oss så berättar vi mer och hjälper dig.

Audionom på Kungsholmen, i Stockholm

Audikas audionomer på Kungsholmen är legitimerade. Audionomerna har en treårig universitetsutbildning och legitimation från Socialstyrelsen.

Audikas legitimerade audionomer på Kungsholmen hjälper dig med:

  • Hörseltest
  • Utprovning av hörapparat, hörselhjälpmedel och arbetshjälpmedel
  • Formgjutna hörselskydd

Du och dina nära får också råd om hur ni bäst kan kommunicera i olika vardagssituationer, både med och utan hörapparat.

Audikas legitimerade audionomer på Kungsholmen är experter på hörsel och hjälper dig att nå din fulla hörselpotential.

Audikas hörselklinik på Kungsholmen, i Stockholm

Öppettider till Audikas hörselklinik på Kungsholmen

Audikas hörselklinik på Kungsholmen har öppet måndag-torsdag 8.15-16.30 och fredag 08.15-14.00. Lunchstängt 12.00-12.30. Se eventuella avvikande öppettider i punktlistan om kliniken.

Hörselkliniken har bemannad reception under alla vardagar. 

Föredrar du att handla dina tillbehör och/eller andra hörselhjälpmedel digitalt? Handla i vår webshop: hörselbutik.se.

Vägbeskrivning till Audikas hörselklinik på Kungsholmen

Audikas hörselklinik på Kungsholmen ligger på Sankt Eriksgatan 44, nära Fridhemsplan. Hörselkliniken ligger på våning 5 i huset. Gå in i huvudentrén på Sankt Eriksgatan 44 och ta hissen upp till våning 5. Gå till höger när du kommer ut från hissarna och följ Audikas hänvisningsskyltar. 

Till Fridhemsplan kan du åka både tunnelbana och buss. Om du åker tunnelbana till Fridhemsplan kan du antingen åka tunnelbanans gröna eller blåa linje. Att åka tunnelbana till Fridhemsplan från Stockholms Central tar bara 3-8 minuter. Om du åker från Centralen till Fridhemsplan ska du åka tunnelbanorna som går mot Hjulsta, Akalla, Hässelby Strand, Alvik eller Åkeshov. När du kommer fram till Fridhemsplan är det enklast att välja utgången mot Sankt Eriksgatan. Därifrån tar det bara cirka 3-5 minuter att gå till hörselkliniken. Du kan även åka buss till Fridhemsplan. De två närmaste busshållplatserna är Fleminggatan/Sankt Eriksgatan och S:t Eriksgatan. Hitta din snabbaste resväg på SL.se.

Vill du hellre köra bil? Det kan vara svårt med parkering, vår rekommendation är att åka buss eller tunnelbana istället.

Hörselkliniker i Stockholmsområdet

Audika har flera hörselkliniker i Stockholmsområdet. Vilken hörselklinik ligger närmast dig?

Audikas hörselklinik i Vasastan på Sveavägen, hörapparat och hörseltest

Audikas hörselklinik i Vasastan på Dalagatan, hörapparat och hörseltest

Alla Audikas hörselkliniker i Stockholm, hörapparat och hörseltest

På uppdrag av Region Stockholm

I Stockholms län driver Audika ett antal privata hörselkliniker som jobbar på uppdrag av regionen. På 1177 hittar du alla hörselkliniker som jobbar på uppdrag av Region Stockholm.
Regionslogga på Audikas hörselklinik på Kungsholmen i Stockholm

Vi som jobbar här

Ellen
Verksamhetschef
Daniella
Koordinator
Cicci
Leg. Audionom
Patricio
Leg. Audionom
Rita
Leg. Audionom