Sibyllegatan 36, 114 43, Stockholm

Stängt alla helgdagar. Ditt samtal går till vår kundservice.

Öppen mottagning: 12:45–13:30

Hörseltest och hörapparat hos audionom på Östermalm

Välkommen till Audikas hörselklinik på Östermalm på uppdrag av Region Stockholm. Audikas legitimerade audionomer på Östermalm kan hjälpa dig med din hörsel. Boka ett hörseltest via vårt bokningsformulär eller ring kundservice på 0200-111450.

  • Hörseltest på Östermalm görs av legitimerad audionom. Ingen remiss krävs och frikort gäller.
  • Audikas hörselklinik på Östermalm jobbar på uppdrag av Region Stockholm.
  • Hörapparat på Östermalm kan provas ut ur regionens eller Audikas sortiment. 
  • Öppen mottagning: Rådgivning av legitimerad audionom utan att boka tid varje dag mellan kl 12.45-13.30. Servicen riktar sig till befintliga hörapparatsanvändare.   

Hörseltest på Östermalm, i Stockholm

Tycker du att din hörsel har förändrats? Är det svårare att höra orden som sägs i situationer när många pratar samtidigt? Det kan vara tecken på att din hörsel kan vara nedsatt. Då kan det vara dags att kolla din hörsel och boka en tid för ett hörseltest hos Audika på Östermalm.

Hörseltest på Östermalm kostar 250 kr (frikort gäller, gratis för dig som är över 85 år) och du behöver ingen remiss för att boka en tid. Boka ett hörseltest på Östermalm genom att fylla i vårt formulär.

Så går det till att göra ett hörseltest på Östermalm

Hörseltestet genomförs av en legitimerad audionom i en ljudisolerad miljö. Audionomen genomför olika hörselmätningar för att få detaljerad information om din hörsel och hur du hör. Under besöket kommer du också att få beskriva hur du tycker att du hör samt vilka behov du har.

Resultatet av ett hörseltest visar hur du hör, om hörseln är normal eller nedsatt. Hörseltestet visar också om du kan vara hjälpt av hörapparat.

Besöket tar en timme.

Mer information hittar du på sidorna om hörseltest och hörselnedsättning.

Vill du boka en tid för ett hörseltest på Östermalm? Boka ett hörseltest

Hörapparat på Östermalm, i Stockholm

Att prova ut hörapparat på Östermalm

Vad kostar det att prova ut en hörapparat på Östermalm? Audika på Östermalm jobbar på uppdrag av Region Stockholm. Om du bor i Stockholm har du två valmöjligheter:

1. Låna hörapparat ur regionens sortiment. Då betalar du 600 kr i en förskrivningsavgift.

2. Köpa hörapparat ur Audikas privata sortiment. Om du provar ut hörapparat ur Audikas privata sortiment kan du vara berättigad ett bidrag (en rekvisition) på 2 380 kr per hörapparat. Väljer du en hörapparat som kostar mer, betalar du mellanskillnaden. Du betalar även förskrivningsavgiften på 600 kr när du köper hörapparat ur Audikas privata sortiment.

Oavsett vilket alternativ du väljer betalar du en patientavgift på 250 kr (frikort gäller) för utprovningsbesöket.

Moderna hörapparater är diskreta, små och mer tekniskt avancerade än någonsin förut. Vi erbjuder olika hörapparatsmärken, färger och modeller. Mer om hörapparater.

Vad händer efter att du har provat ut din hörapparat? Du får möjlighet att prova din hörapparat under några veckors tid för att se om hörapparaten hjälper dig eller finns det saker som kan förbättras. Du är sedan välkommen på ett uppföljningsbesök. Läs mer om hela hörselprocessen här.

Har du hörapparat sedan tidigare? Upplever du att hörapparaten inte hjälper dig lika bra längre? Då kan det vara dags att byta hörapparat. Kontakta oss så hjälper dig.

Audionom på Östermalm, i Stockholm

Alla Audikas audionomer på Östermalm är legitimerade. Våra audionomer på Östermalm har treårs universitetsutbildning och legitimation utfärdad av Socialstyrelsen.

Audikas legitimerade audionomer på Östermalm kan hjälpa dig med:

  • Hörseltest
  • Utprovning av hörapparat, hörselhjälpmedel och arbetshjälpmedel
  • Individanpassade hörselskydd

Du och dina närmaste får också råd om hur ni på bästa sätt kan kommunicera i olika vardagssituationer med och utan hörapparat. 

Audikas audionomer på Östermalm är experter på hörsel och hjälper dig att nå din fulla hörselpotential. 

Audikas hörselklinik på Östermalm, i Stockholm

Öppettider till Audikas hörselklinik på Östermalm

Audikas hörselklinik på Östermalm har öppet måndag-torsdag 8.15-16.30 och fredag 08.15-14.00. Lunchstängt 12.00-12.30.  Hörselkliniken har bemannad reception under alla vardagar. 

Hundar är ej tillåtna på klinik, ledarhundar är välkomna.

Är du hörapparatsanvändare är du välkommen på öppen mottagning varje dag mellan klockan 12.45-13.30. Under öppen mottagning hjälper legitimerade audionomer dig med enklare serviceärenden, exempelvis enklare hörselkontroll som ligger som underlag för en eventuell justering av dina hörapparater.

Vill du handla digitalt? Köp dina produkter i vår webshop: hörselbutik.se.

Vägbeskrivning till Audikas hörselklinik på Östermalm

Audikas hörselklinik på Östermalm ligger på Sibyllegatan 36, ett stenkast från tvärgatan Karlavägen. I närheten av hörselkliniken ligger Karlavägen, Karlaplan och Fältöversten. Hörselkliniken ligger nära tvärgatorna: Karlavägen, Nybrogatan och Tyskbargargatan.

Hur kan du åka till hörselkliniken? Det är smidigast är att åka tunnelbanas röda linje mot Mörby Centrum och gå av vid tunnelbanestationen Stadion. Från Stadion tar det bara några minuter att gå. Du kan också åka buss och gå av vid Nybrogatan eller Karlavägen. Det tar cirka fem minuter att gå från busshållplatserna till hörselkliniken. Det går också att köra bil till hörselkliniken men det kan vara svårt med parkering. Vår rekommendation är att åka buss eller tunnelbana istället. Hitta din resväg på SL.se.

Audikas hörselkliniker i Stockholm City

Audika har 21 hörselklinik i Stockholmsområdet, 5 av hörselklinikerna ligger i Stockholm City. Vilken hörselklinik ligger närmast dig?

Audikas hörselklinik i Vasastan på Sveavägen, hörapparat och hörseltest

Audikas hörselklinik i Vasastan på Dalagatan, hörapparat och hörseltest

Alla Audikas hörselkliniker i Stockholm, hörapparat och hörseltest

På uppdrag av Region Stockholm

I Stockholms län driver Audika ett antal privata hörselkliniker som jobbar på uppdrag av regionen. På 1177 hittar du alla hörselkliniker jobbar på uppdrag av Region Stockholm.

Bild på en logga för region Stockholm som Audika på Östermalm arbetar på uppdrag av

Vi som jobbar här

Bild på Maria som jobbar som verksamhetschef på Audikas hörselklinik på Östermalm där du kan göra hörseltest och få rådgivning om hörapparater av legitimerad audionom
Maria
Verksamhetschef
Bild på Lena hjälper dig med hörapparat och hörseltest hos en legitimerad audionom på Audikas hörselklinik på Östermalm
Lena
Koordinator
Bild på Aram som är legtimerad audionom på Audikas hörselklinik på Östermalm hjälper dig vid utprovning av hörapparat och utför hörseltest
Aram
Leg. Audionom
Bild på Susan som är legitimerad audionom och utför hörseltest och utprovning av hörapparater på Audikas hörselklinik på Östermalm
Susan
Leg. Audionom

Google Omdömen

4,5
4 Omdömen
Håkan Törnvall
4

Kunnig personal och bra service

för 2 år sedan
Eva Andersson Håborg
4

Man blir bemött på ett trevligt sätt och dom har bra service.

för 2 år sedan
Eva Andersson Håborg
4

Trevlig personal i receptionen som bokar in till audionom. Korta väntetider.

för 4 år sedan
Läs alla omdömen

Boka ett hörseltest på Östermalm

Steg 1 av 3