Ringvägen 93, 118 60, Stockholm

Telefon: mån-tors 08:00-17:00 och fre 08:00-16:00. Ditt samtal går till vår kundservice.

Hörseltest och hörapparat hos audionom på Södermalm

Välkommen till Audikas hörselklinik på Södermalm på uppdrag av Region Stockholm. Audikas legitimerade audionomer på Södermalm hjälper dig med din hörsel. Boka ett hörseltest via vårt bokningsformulär eller ring kundservice på 0200-111450.

  • Hörseltest på Södermalm görs av legitimerad audionom. Ingen remiss krävs och frikort gäller.
  • Hörapparat på Södermalm kan provas ut ur regionens eller Audikas sortiment.
  • Audikas hörselklinik på Södermalm jobbar på uppdrag av Region Stockholm. 
  • Nyheter om hörsel: systemet ”Fritt val” kommer att tas bort. Det betyder att bidraget (rekvisitionen) som täcker delar eller hela kostnaden för att köpa hörapparat ur Audikas sortiment kommer att tas bort efter beslut från Region Stockholm. Bidraget (rekvisitionen) är endast tillgängligt fram till slutet av december 2024. Ring oss på 0200-111450 för rådgivning hos din legitimerad audionom. Börja älska dina öron redan nu och ta steget till en förbättrad livskvalitet.  

Hörseltest på Södermalm, i Stockholm

”Vad sa du?” Det är en fråga som ställs när vi inte hör vad som sägs. Märker du att du behöver ställa den frågan allt oftare? Då kan det vara dags att testa din hörsel.

Ett hörseltest på Södermalm kostar 275 kr (frikort gäller, gratis för dig som är över 85 år) och du är välkommen utan remiss. Boka ett hörseltest genom att fylla i vårt formulär.

Så går det till att göra ett hörseltest på Södermalm

Hörseltestet på Södermalm görs i en ljudisolerad miljö av en av Audikas legitimerade audionomer. Under hörseltestet får du bland annat lyssna på olika toner där din uppgift är att notera vilka toner du hör. Under besöket får du också berätta hur du upplever din hörsel samt vilka behov du har. 

Resultatet av hörseltestet visar hur du hör, det vill säga om din hörsel är normal eller nedsatt. Hörseltestet visar också om du kan vara hjälpt av hörapparat. 

Besöket tar cirka en timme.

Mer information hittar du på sidorna om hörseltest och hörselnedsättning

Vill du boka en tid för ett hörseltest på Södermalm? Boka ett hörseltest.

Hörapparat på Södermalm, i Stockholm

Att prova ut hörapparat på Södermalm

Vad kostar det att prova ut en hörapparat på Södermalm? Audika jobbar på uppdrag av Region Stockholm och det innebär att du har två alternativ:

1. Låna hörapparat ur regionens sortiment. Om du väljer hörapparat ur regionens sortiment betalar du regionens förskrivningsavgift på 600 kr, oavsett om du väljer en eller två hörapparater.

2. Köpa hörapparat ur Audikas privata sortiment. Om du väljer att prova ut hörapparat ur Audikas sortiment kan du vara berättigad ett bidrag (en rekvisition) på 2 380 kr. Om den hörapparat som du väljer kostar mer, betalar du mellanskillnaden. Du betalar också regionens avgift på 600 kr när du väljer hörapparat ur Audikas privata sortiment.

Oavsett vilket alternativ du väljer betalar du en patientavgift på 275 kr (frikort gäller) för utprovningsbesöket.

Dagens moderna hörapparater är digitala, små och mer tekniskt avancerade än någonsin tidigare. Läs mer om hörapparater.

Efter att du har provat ut hörapparat på Södermalm får du lov att prova din hörapparat under några veckor. Vår rekommendation är att du använder dina hörapparater så mycket som möjligt. Du är sedan välkommen på ett uppföljningsbesök. Vill du veta mer om uppföljningsbesöket? Läs mer om hela hörselprocessen

Är det dags att prova ut en ny hörapparat? Det kan vara så att din hörsel har förändrats under åren och att din hörapparat inte längre hjälper dig på bästa sätt. Kontakta oss så berättar vi mer. 

Audionom på Södermalm, i Stockholm

Audikas audionomer på Södermalm är legitimerade. Det innebär att audionomerna har en treårig universitetsutbildning och legitimation från Socialstyrelsen.

Audikas legitimerade audionomer på Södermalm kan hjälpa dig med:

  • Hörseltest
  • Utprovning av hörapparat, hörselhjälpmedel och arbetshjälpmedel
  • Formgjutna hörselskydd

Du och dina anhöriga får också råd om hur ni på bästa sätt kan kommunicera i olika vardagssituationer, med och utan hörapparat.

Audikas legitimerade audionomer på Södermalm är experter på hörsel och hjälper dig att nå din fulla hörselpotential.

Hörselklinik på Södermalm, i Stockholm

Kliniken ligger en trappa upp på gatuplan. Det finns en trappa ut mot ringvägen och bakom trappan finns en hiss som tar dig upp till kliniken. 

Öppettider till Audikas hörselklinik på Södermalm

Audika hörselklinik på Södermalm har öppet för drop-in varje helgfri vardag mellan 12:45-13.30. Under drop-in kan du få hjälp med enklare serviceärenden som exempelvis att köpa/byta tillbehör, få reparationsbedömningar, aktivera och justera olika program samt boka tid. Läs mer om drop-in.

Kliniken har öppet för bokade besök måndag - torsdag 08:15-16:30 och fredag 08:15-14:00. Lunchstängt 12:00-12:30.

Hundar är ej tillåtna på klinik, ledarhundar är välkomna.

Vill du hellre köpa dina tillbehör digitalt? Besök vår websop: hörselbutik.se.

Vägbeskrivning till Audikas hörselklinik på Södermalm

Audikas hörselklinik på Södermalm ligger på Ringvägen 93, på gatuplan. Hörselkliniken ligger nära Skanstull och Eriksdalshallen.

För att komma till hörselkliniken kan du antingen välja att åka buss eller tunnelbana. Om du vill komma så nära hörselkliniken som möjligt rekommenderar vi att du åker buss och går av vid hållplatsen som heter Eriksdal. Busshållplatsen ligger mittemot hörselkliniken. Gå av bussen och gå över gatan vid närmaste övergångsställe. Busshålplatsen Eriksdal trafikeras bland annat av busslinjerna 3, 4, 57, 74, 94 och 164.

Åker du tunnelbana? Tunnelbanans gröna linje stannar vid Skanstull, som är den närmaste tunnelbanestationen. Från Skanstull tar det ungefär 6-10 minuter att gå. Gå på höger sida om vägen (om du står med ryggen mot Skanstull). Efter 6-10 minuter kommer du se Audikas hörselklinik på din högra sida.

Hitta din resväg på SL.se.

Vill du hellre ta bilen? Det kan vara svårt med parkering i området. Därför rekommenderar vi istället att åka buss eller tunnelbana. Det finns parkeringsfickor precis utanför hörselkliniken för avlämning och upphämtning.

Fler hörselkliniker i Södra Stockholm

Vart i Stockholm bor du? Audika har 21 hörselkliniker i Stockholmsområdet. I södra delarna av Stockholm har vi hörselkliniker i Nacka och Farsta Centrum.

Audikas hörselklinik i Nacka, hörapparat och hörseltest

Audikas hörselklinik i Älvsjö, hörapparat och hörseltest

Audikas hörselklinik i Farsta, hörapparat och hörseltest

Alla Audikas hörselkliniker i Stockholm, hörapparat och hörseltest

På uppdrag av Region Stockholm

I Stockholms län driver Audika ett antal privata hörselkliniker som jobbar på uppdrag av regionen. På 1177 hittar du alla hörselkliniker som jobbar på uppdrag av Region Stockholm.

Bild på region Stockholms logga som Audika på Södermalm arbetar på uppdrag av

Vi som jobbar här

Bild på Anna som jobbar på Audikas hörselklinik på Södermalm och hjälper dig att boka hörseltest och prova ut hörapparater hos legitimerad audionom
Anna
Verksamhetschef
Bild på Jasmin som hjälper dig med hörapparater och boka hörseltest hos legitimerad audionom på Audikas hörselklinik på Södermalm
Jasmin
Koordinator
Bild på Mohammed arbetar på Audikas hörselklinik på Södermalm som hjälper dig med hörapparater och hörseltest
Mohammed
Koordinator
Bild på Eliana som är legitimerad audionom och hjälper dig med hörseltest och utprovning av hörapparater på Audikas hörselklinik i Barkarby
Eliana
Leg. Audionom
Bild på Lela som jobbar på Audikas hörselklinik på Södermalm som legitimerad audionom och provar ut hörapparater och utför hörseltest
Lela
Leg. Audionom
Bild på Mylade som arbetar som legitimerad audionom och hjälper dig med utprovning av hörapparat och att göra hörseltest på Audikas hörselklinik på Södermalm
Mylade
Leg. Audionom
Bild på Nazila som arbetar på legitimerad audionom på Audikas hörselklinik i Södermalm som ger dig rådgivning om hörapparater och gör hörseltest
Nazila
Leg. Audionom

Boka hörseltest på Södermalm

Steg 1 av 4