Prästgårdsgränd 4 plan 3, 125 44, Älvsjö

Lunchstängt 12-12:30. Stängt alla helgdagar.

Hörseltest och hörapparat hos audionom i Älvsjö

Välkommen till Audikas hörselklinik i Älvsjö på uppdrag av Region Stockholm. Audikas legitimerade audionomer i Älvsjö hjälper dig att höra bättre. Boka ett hörseltest genom att fylla i vårt bokningsformulär eller ring kundservice 0200-111450.

  • För att boka ett hörseltest i Älvsjö krävs ingen remiss (frikort gäller).
  • Audika i Älvsjö arbetar på uppdrag av Region Stockholm.
  • Hörapparater kan provas ut ur regionens eller Audikas sortiment.

Hörseltest i Älvsjö, Stockholm

Ber du ofta folk upprepa vad de sagt och har svårt att följa med i konversationer? Det kan vara ett tecken på att din hörsel har försämrats och att det är dags att boka en tid för ett hörseltest. 

Ett hörseltest i Älvsjö kostar 250 kr (frikort gäller, gratis för dig över 85 år) och du behöver ingen remiss. Boka ett hörseltest i Älvsjö genom att fylla i vårt formulär. 

Så här går det till att göra ett hörseltest i Älvsjö

Ett hörseltest genomförs i en ljudisolerad miljö av en av våra legitimerade audionomer. Under hörseltestet utförs olika hörselmätningar för att få detaljerad information om din hörsel och hur du hör. Under ditt besök kommer du även få berätta om hur du upplever din hörsel och om dina behov. 

Resultatet av hörseltestet visar hur du hör, om din hörsel är normal eller nedsatt samt om du kan bli hjälpt av hörapparater. 

Besöket tar en timma. 

Mer information hittar du på sidorna om hörseltest och hörselnedsättning.

Vill du boka en tid för ett hörseltest i Älvsjö? Boka ett hörseltest

Hörapparat i Älvsjö, Stockholm

Att prova ut hörapparat i Älvsjö

Hur mycket kostar det att prova ut en hörapparat i Älvsjö? Audika arbetar på uppdrag av Region Stockholm vilket betyder att du kan välja att prova ut hörapparater ur Audikas sortiment eller regionens sortiment. Så när du provar ut hörapparater i Älvsjö har du två alternativ: 

1. Låna hörapparater ur regionens sortiment. Väljer du att låna hörapparater ur regionens sortiment betalar du en förskrivningsavgift på 600 kr. 

2. Köpa hörapparater ur Audikas privata sortiment. Väljer du hörapparater ur Audikas privata sortiment kan du vara berättigad ett bidrag (en rekvisition) på 2 380 kr per hörapparat. Väljer du en hörapparat som kostar mer, står du för mellanskillnaden. Du betalar regionens förskrivningsavgift på 600 kronor när du väljer hörapparater ur regionens sortiment. 

Oavsett vilket alternativ du väljer betalar du patientavgift på 250 kr (frikort gäller) för utprovningsbesöket.

Dagens hörapparater är små, diskreta och mer teknisk avancerade än någonsin. Vi har ett brett sortiment av olika hörapparatsmärken, modeller och färger. Läs mer om hörapparater

Du får prova dina hörapparater under några veckor för att se om din hörapparat hjälper dig eller om det finns saker som kan förbättras. Sedan är du välkommen tillbaka på ett uppföljningsbesök. Läs om hela hörselprocessen

Har du redan hörapparater? Hur längre har du haft dina hörapparater? Hörseln ändras och då hjälper inte hörapparaten som den en gång gjorde. Då är det dags att prova ut nya hörapparater. Kontakta oss så hjälper vi dig. 

Audionom i Älvsjö, Stockholm

Alla Audikas audionomer I Älvsjö är legitimerade. Audionomerna har treårs universitetsutbildning och legitimation utfärdad av Socialstyrelsen.

Audikas legitimerade audionomer i Älvsjö kan hjälpa dig med:

  • Hörseltest
  • Utprovning av hörapparat, hörselhjälpmedel och arbetshjälpmedel
  • Individanpassade hörselskydd

Du och dina närmaste får också råd om hur ni på bästa sätt kan kommunicera i olika vardagssituationer med och utan hörapparat. Audikas legitimerade audionomer på Älvsjö är experter på hörsel och hjälper dig att nå din fulla hörselpotential.

Audikas hörselklinik i Älvsjö, Stockholm

Öppettider till Audikas hörselklinik i Älvsjö

Audikas hörselklinik i Älvsjö har öppet måndag-torsdag 08.15-16.30 och fredag 08.15-14.00. Se eventuella avvikande öppettider i punktlistan om kliniken. 

Kliniken i Älvsjö har en bemannad reception under alla vardagar. 

Behöver du köpa förbrukningsvaror och andra hörselhjälpmedel? Du kan lägga en order i vår webshop hörselbutik.se och få det hemskickat. 

Fler Audika kliniker i Södra Stockholm

Audika har ett flertal hörselkliniker i södra Stockholm. Vilken hörselklinik ligger närmast dig? 

Audika hörselklinik i Skärholmen, hörapparat och hörseltest

Audika hörselklinik på Södermalm, hörapparat och hörseltest

Alla Audikas hörselkliniker i Stockholm, hörapparat och hörseltest

På uppdrag av Region Stockholm 

Audika driver ett antal privata hörselkliniker i Stockholm och jobbar på uppdrag av Region Stockholm. 

1177 hittar du alla hörselkliniker som jobbar på uppdrag av Region Stockholm. 

Bild på Stockholms regions logga som Audika arbetar i uppdrag på 

 

Vi som jobbar här

Henrik
Verksamhetschef
Fouton
Koordinator
Jahan
Koordinator
Ann-Christin
Leg. Audionom
Jiyan
Leg. Audionom
Soozan
Leg. Audionom