Skärholmen

Boka ett hörseltest
Bredholmsgatan 20, 127 48, Skärholmen

Telefon: mån-tors 08:00-17:00 och fre 08:00-16:00. Ditt samtal går till vår kundservice.

Hörseltest och hörapparat hos audionom i Skärholmen

Välkommen till Audikas hörselklinik i Skärholmen på uppdrag av Region Stockholm. Audikas legitimerade audionomer i Skärholmen hjälper dig att höra bättre. Boka ett hörseltest via vårt bokningsformulär eller ring kundservice på 0200-111450.

  • Hörseltest i Skärholmen görs av legitimerad audionom. Ingen remiss krävs och frikort gäller.
  • Hörapparat i Skärholmen kan provas ut ur regionens eller Audikas sortiment. 
  • Audikas hörselklinik i Skärholmen jobbar på uppdrag av Region Stockholm.

Hörseltest i Skärholmen, Stockholm

När kan det vara dags att kolla din hörsel? När du eller någon i din närhet märker att din hörsel har förändrats. Det kan märkas på olika sätt. Har du svårare att höra vad som sägs på tv:n? Behöver du ställa frågan ”vad sa du”? Det kan vara tecken på att din hörsel har förändrats och försämrats. Då kan det vara dags att testa din hörsel.

Hörseltestet i Skärholmen kostar 275 kr (frikort gäller, gratis för dig som är över 85 år) och du är välkommen utan remiss. Boka ett hörseltest i Skärholmen genom att fylla i vårt formulär.

Så går det till att göra ett hörseltest i Skärholmen

Hörseltestet genomförs i en ljudisolerad miljö i en av våra legitimerade audionomer. Audionomen genomför olika hörselmätningar för att få detaljerad information om din hörsel och hur du hör. Under besöket kommer du också att få berätta och beskriva hur du tycker att du hör. 

Resultatet av ett hörseltest visar hur du hör, om hörseln är normal eller nedsatt. Hörseltestet visar också om du kan vara hjälpt av hörapparat.

Besöket tar en timme.

Mer information hittar du på sidorna om hörseltest och hörselnedsättning

Vill du boka en tid för ett hörseltest i Skärholmen? Boka ett hörseltest.

Hörapparat i Skärholmen, Stockholm

Att prova ut hörapparat i Skärholmen

Hur mycket kostar det att prova ut en hörapparat i Skärholmen? Audika arbetar på uppdrag av Region Stockholm. Det betyder att du kan välja att prova ut hörapparat ur regionens sortiment eller ur Audikas privata sortiment. Så om du provar ut hörapparat i Skärholmen har du två alternativ:

1. Låna hörapparat ur regionens sortiment. Väljer du att låna hörapparat ur regionens sortiment betalar du en förskrivningsavgift på 600 kr.

2. Köpa hörapparat ur Audikas privata sortiment. Väljer du hörapparat ur Audikas privata sortiment kan du vara berättigad ett bidrag (en rekvisition) på 2 380 kr per hörapparat. Om du väljer en hörapparat som kostar mer, står du för mellanskillnaden. Även vid val av hörapparat ur Audikas privata sortiment betalar du regionens förskrivningsavgift på 600 kr. 

Oavsett vilket alternativ du väljer betalar du en patientavgift på 275 kr (frikort gäller) för utprovningsbesöket.

Dagens hörapparater är digitala, diskreta och små. Vill du veta mer om hörapparater? Besök vår sida om hörapparater.

När du har provat ut hörapparat i Skärholmen får du lov att prova din hörapparat under några veckors tid. Sedan är du välkommen på ett uppföljningsbesök. Lär dig mer om hela processen på vår sida om hörselprocessen

Har du hörapparat sedan tidigare? Det kan vara dags att testa din hörsel och eventuellt prova ut en ny hörapparat. Det kan vara så att den hörapparat du har idag, inte längre är anpassad utefter din hörselnedsättning eftersom din hörsel förändras med åren. Kontakta oss så hjälper vi dig. 

Audionom i Skärholmen, Stockholm

Audikas audionomer i Skärholmen har tre års universitetsutbildning och legitimation från Socialstyrelsen.

Audikas legitimerade audionomer i Skärholmen kan hjälpa dig med:

  • Testa din hörsel
  • Utprovning av hörapparat, arbetshjälpmedel och hörselhjälpmedel
  • Individanpassade hörselskydd

Du och dina anhöriga får också råd om hur ni på bästa sätt kan kommunicera i olika miljöer både med och utan hörapparat.

Audikas legitimerade audionomer i Skärholmen är experter på hörsel och hjälper dig att nå din fulla hörselpotential.

Hörselklinik i Stockholm, Skärholmen

Öppettider till Audikas hörselklinik i Skärholmen

På hörselkliniken i Skärholmen är du välkommen på drop-in varje helgfri vardag mellan 12:45-13.30. Under drop-in kan du få hjälp med enklare serviceärenden som exempelvis boka tid, aktivera och justera olika program, byta/köpa tillbehör och få reparationsbedömningar. Läs mer om drop-in.

Kliniken har öppet måndag - torsdag 08:15-16:30 och fredag 08:15-14:00 för bokade besök. Lunchstängt 12:00-12:30.

Hundar är ej tillåtna på klinik, ledarhundar är välkomna.

Vill du hellre köpa dina tillbehör digitalt? Handla i vår webshop: hörselbutik.se.

Vart ligger Audikas hörselklinik i Skärholmen? Nära Skärholmens Centrum, på Bredholmsgatan 20.

Till Skärholmen Centrum kan du åka kollektivtrafik, både tunnelbana och buss. Det är tunnelbanans röda linje mot Norsborg/Ropsten som trafikerar tunnelbanestationen Skärholmen Centrum. Från Stockholms Centralstation till Skärholmen Centrum tar det ungefär 25 minuter. Du kan också välja att åka buss till Skärholmen Centrum. Det finns fler busslinjer som stannar i Skärholmen, bland annat kan du åka buss nummer 135, 173 och 191. Vill du veta vilket transportmedel som är enklast och snabbast för dig? Gå in på SL.se och sök snabbaste resväg.

Åker du färdtjänst eller taxi och vill komma så nära hörselkliniken som möjligt? Vår rekommendation är att köra via Ekholmsvägen för att komma till Bredholmsgatan 20. 

Närliggande hörselkliniker i Södra Stockholm

Finns det en annan hörselklinik som ligger närmare dig? Vi har även hörselkliniker i Farsta och på Södermalm. Besök kliniksidorna för att få mer information. 

Audikas hörselklinik i Farsta, hörapparat och hörseltest

Audikas hörselklinik på Södermalm, hörapparat och hörseltest

Alla Audikas hörselkliniker i Stockholm, hörapparat och hörseltest

På uppdrag av Region Stockholm

I Stockholms län driver Audika ett antal privata hörselkliniker som jobbar på uppdrag av regionen. På 1177 hittar du alla hörselkliniker som jobbar på uppdrag av Region Stockholm.

Bild på Stockholms regionslogga som Audika i Skärholmen arbetar på uppdrag av

Vi som jobbar här

Bild på Jalil som är legitimerad audionom och hjälper dig med utprovning av hörapparater och hörseltest på Audikas hörselklinik i Skärholmen
Jalil
Verksamhetschef
Bild på Pia som hjälper dig med hörseltest och hörapparater och legitimerad audionom på Audikas hörselklinik i Skärholmen
Pia
Koordinator
Bild på Dilara som jobbar som legitimerad audionom och utför hörseltest och provar ut hörapparater på audikas hörselklinik i Skärholmen
Dilara
Leg. Audionom
Bild på Gulnara som är legitimerad audionom på Audikas hörselklinikn i Skärholmen och hjälper dig med hörapparater och hörseltest
Gulnara
Leg. Audionom
Bild på legitimerad audionom Ruqiya som utför hörseltest och provar ut hörapparater på Audikas hörselklinik i Skärholmen
Ruqiya
Leg. Audionom

Google Omdömen

4,1/5
9 Omdömen
Margareta Uhrlin Strömberg
för 6 månader sedan

Bra service snabb åtgärz

Jarmo Koski
för 10 månader sedan

Bra hjälp

Läs alla omdömen

Boka ett hörseltest i Skärholmen

Steg 1 av 4