Farsta Centrum

Boka ett hörseltest
Farsta Centrum, Karlandaplan 6 plan 2, 123 47, Farsta

Telefon: mån-tors 08:00-17:00 och fre 08:00-16:00. Ditt samtal går till vår kundservice.

Hörseltest och hörapparat hos audionom i Farsta

Behöver du hjälp med din hörsel? Välkommen till Audikas hörselklinik i Farsta på uppdrag av Region Stockholm. Audikas legitimerade audionomer i Farsta hjälper dig till en bättre hörsel. Boka ett hörseltest via vårt bokningsformulär eller ring kundservice på 0200-111450.

  • Hörseltest i Farsta görs av legitimerad audionom. Ingen remiss krävs och frikort gäller.
  • Hörapparat i Farsta kan provas ut ur regionens eller Audikas sortiment. 
  • Audikas hörselklinik i Farsta jobbar på uppdrag av Region Stockholm. 

Hörseltest i Farsta, Stockholm

Var det längesedan du testade din hörsel? Märker du att det är svårare att höra orden som sägs? Behöver du ofta be andra att upprepa sig? Det kan vara tecken på att din hörsel har försämrats och då kan det vara bra att kolla din hörsel.

Hörseltest i Farsta kostar 275 kr (frikort gäller, gratis för dig som är över 85 år) och du behöver ingen remiss för att boka en tid. Boka ett hörseltest i Farsta genom att fylla i vårt formulär.

Så går det till att göra ett hörseltest i Farsta

Hörseltestet genomförs av någon av våra legitimerade audionomer i Farsta i en ljudisolerad miljö. Under hörseltestet gör audionomen några olika hörselmätningar för att få information om hur du hör. Under besöket får du också dela med dig av hur du upplever din hörsel.  

Resultatet av ett hörseltest visar hur du hör, om hörseln är normal eller nedsatt. Hörseltestet visar också om du kan vara hjälpt av hörapparat.

Besöket tar en timme.

Mer information hittar du på sidorna om hörseltest och hörselnedsättning.

Vill du boka en tid för ett hörseltest i Farsta? Boka ett hörseltest.

Hörapparat i Farsta, Stockholm

Att prova ut hörapparat i Farsta

Vad kostar det att prova ut en hörapparat i Farsta? Audikas hörselklinik i Farsta jobbar på uppdrag av Region Stockholms så om du provar ut hörapparat i Farsta har du två olika alternativ:

1. Du kan välja att låna hörapparat från regionen, då betalar du totalt 600 kr i förskrivningsavgift även om du väljer en eller två hörapparater.

2. Du kan köpa hörapparat från Audikas privata sortiment. Då kan du vara berättigad ett bidrag (en rekvisition) på 2 380 kr per hörapparat. Väljer du en hörapparat som kostar mer, betalar du mellanskillnaden. När du köper hörapparat ur Audikas sortiment betalar du även regionens förskrivningsavgift på 600 kr. 

Oavsett vilket alternativ du väljer betalar du en patientavgift på 275 kr (frikort gäller) för utprovningsbesöket.

Dagens hörapparater är digitala, små och diskreta. Hörapparaterna finns i olika färger och i olika modeller. Vill du läsa mer om hörapparater? Besök vår sida om hörapparater.

Vad händer efter att du har provat ut en hörapparat? Du får lov att prova din hörapparat under några veckor och utvärdera hur du hör. Sedan är du välkommen tillbaka på ett uppföljningsbesök. Läs mer om uppföljningsbesöket på vår sida som handlar om hörselprocessen.

Har du hörapparat sedan tidigare? Hur längesedan var det du provade ut din hörapparat? Hörseln försämras gradvis och det kan betyda att den hörapparat du provade ut för några år sedan inte längre är anpassad efter din hörselnedsättning. Kontakta oss så berättar vi mer och hjälper dig.

Audionom i Farsta, Stockholm

Audikas audionomer i Farsta är legitimerade vilket innebär att audionomerna har treårs universitetsutbildning och legitimation utfärdad av Socialstyrelsen.

Hur kan Audikas legitimerade audionomer hjälpa dig?

  • Hörseltest
  • Utprovning av hörapparat, hörselhjälpmedel och arbetsplatshjälpmedel
  • Individanpassade hörselskydd

Du och dina anhöriga får också kommunikationsråd om hur ni bäst kan kommunicera i olika vardagssituationer, med och utan hörapparat.

Audikas legitimerade audionomer i Farsta är experter på hörsel och hjälper dig att nå din fulla hörselpotential.

Audikas hörselklinik i Farsta, Stockholm

Öppettider till Audikas hörselklinik i Farsta

Till hörselkliniken i Farsta är du välkommen på drop-in varje helgfri vardag mellan 12:45-13.30. Under drop-in kan du få hjälp med enklare serviceärenden som exempelvis boka tid, aktivera och justera olika program, byta/köpa tillbehör och få reparationsbedömningar. Läs mer om drop-in.

Kliniken har öppet måndag - torsdag 08:15-16:30 och fredag 08:15-14:00 för bokade besök. Lunchstängt 12:00-12:30.

Hundar är ej tillåtna på klinik, ledarhundar är välkomna.

Vill du hellre köpa batterier, slangar, domer eller hörselhjälpmedel digitalt? Besök vår webshop: hörselbutik.se.

Vägbeskrivning till Audikas hörselklinik i Farsta

Du hittar Audikas hörselklinik i Farsta i läkarhuset i Farsta, precis i anslutning till Farsta Centrum. Det finns två ingångar till läkarhuset i Farsta: Karlandaplan 6 eller Farstagången 32. Du hittar Audikas hörselklinik på våning 2, bredvid Öron, -näs-och halsmottagning och Röntgen.

Tunnelbanans gröna linje går till Farsta Centrum, hållplatsen heter Farsta. Du kan också åka buss till Farsta Centrum. Hållplatsen Farsta trafikeras av flera olika busslinjer, bland annat av linjerna 165, 167 och 181. Sök din snabbaste resväg på SL.se.

När du går av tunnelbanan eller bussen går du mot Farsta Centrum, mot butikerna. Fortsätt genom Farsta köpcentrum och gå mot läkarhuset. Som nämnt ovan finns det två ingångar till läkarhuset, antingen Karlandaplan 6 eller Farstagången 32. Du hittar vår hörselklinik på våning 2. Promenaden från hållplatsen till hörselkliniken tar cirka 5 minuter.

Det finns några olika parkeringsplatser i nära anslutning till läkarhuset och hörselkliniken. Du kan välja att parkera på följande parkeringsplatser: Storforsplan, Farstaplan och i kundgaraget. Du får lov att parkera kostnadsfritt i 3 timmar, ingen p-skiva behövs. 

Hörselkliniker i Södra Stockholm

Audika har 21 hörselklinik i Stockholmsområdet. Hitta din närmaste hörselklinik - kanske ligger Audika Skärholmen eller Audika Södermalm närmare dig?

Audikas hörselklinik på Södermalm, hörapparat och hörseltest

Audika hörselklinik i Huddinge, hörapparat och hörseltest

Audikas hörselklinik i Skärholmen, hörapparat och hörseltest

Alla Audikas hörselkliniker i Stockholm, hörapparat och hörseltest

På uppdrag av Region Stockholm

I Stockholms län driver Audika ett antal privata hörselkliniker som jobbar på uppdrag av regionen. På 1177 hittar du alla hörselkliniker som jobbar på uppdrag av Region Stockholm.

Bild på Stockholms regionslogga som Audika hörselklinik i Farsta arbetar på uppdrag av

Vi som jobbar här

Bild på verksamhetschef Johan som arbetar på audikas hörselklinik i Farsta där du kan få hjälp med hörseltest och utprovning av hörapparat er hos legitimerade audionomer
Johan
Verksamhetschef
Bild på Martina som är koordinator och hjälper dig att boka tid för hörseltest och utprovning av hörapparater hos legitimerad audionom på Audikas hörselklinik i Fasta
Martina
Koordinator
Bild legitimerade audionomen Juliette provat ut hörapparater och utför hörseltest på Audikas hörselklinik i Farsta
Juliette
Leg. Audionom
Bild på Martyna som är legitimerade audiionom hjälper dig med hörseltest och hörapparater på Audikas hörselklinik i Farsta
Martyna
Leg. Audionom
Bild på legitimerad audionom Roua som utför hörseltest och provar ut hörapparater  på Audikas hörselklinik i Farsta
Roua
Leg. Audionom
Bild på Sara som jobbar som legitimerad audionom på Audikas hörselklinik i Farsta och hjälper dig med utprovning av hörapparater och hörseltest.
Sara
Leg. Audionom

Google Omdömen

4/5
11 Omdömen
Hans Kindwall
för 2 år sedan

jag har fått mycket fint bemötande av kunnig personal

Kenneth Göransson
för 2 år sedan

De verkar vara bra hittills

Läs alla omdömen

Boka hörseltest i Farsta Centrum

Steg 1 av 4