Tyresö Centrum

Boka ett hörseltest
Bollmoravägen 24E, 135 40, Tyresö

Telefon: mån-tors 08:00-17:00 och fre 08:00-16:00. Ditt samtal går till vår kundservice.

"Stort engagemang och bra råd" - Maud
"Fantastisk och kunnig personal. Kände stor trygghet" - Harry
"Fantastiskt bemötande och personligt!" - Karim
"Jag får alltid den service och hjälp jag behöver" - Leena

Hörseltest & hörapparat hos audionom i Tyresö

Bor du i Tyresö och behöver hjälp med din hörsel? Audikas legitimerade audionomer i Tyresö kan hjälpa dig till en bättre hörsel. Boka ett hörseltest via vårt bokningsformulär eller ring kundservice på 0200-111450. På uppdrag av Region Stockholm.

  • Hörseltest i Tyresö görs av legitimerad audionom. Ingen remiss krävs och frikort gäller.
  • Audikas hörselklinik i Tyresö jobbar på uppdrag av Region Stockholm.
  • Hörapparat i Tyresö kan provas ut ur regionens eller Audikas sortiment.

Hörseltest i Tyresö, Stockholm

Var det länge sedan du kollade din hörsel? Behöver du ofta ställa frågan vad sa du? Märker du att du tycker det är svårare att urskilja tal i bullriga miljöer? Det kan vara tecken på att din hörsel har försämrats och då kan det vara bra att testa din hörsel.

Hörseltest i Tyresö kostar 275 kr (frikort gäller, gratis för dig som är över 85 år) och du behöver ingen remiss för att boka en tid. Boka ett hörseltest i Tyresö genom att fylla i vårt formulär.

Så går det till att testa hörseln i Tyresö, Stockholm

Besöket inleds med att du får berätta hur du tycker att du hör och om det finns situationer som du tycker är mer utmanade än andra. Det görs för att din audionom ska få en förståelse för din livssituation och dina behov. Därefter genomförs själva hörseltestet. Vissa delar görs i en ljudisolerad miljö (ton-test) medan andra görs med bakgrundsbrus (tal-test). 

Resultatet av hörseltesterna ger audionomen en förståelse för hur du hör och hur du uppfattar ord som sägs. Hörseltestet visa alltså om din hörsel är normal eller nedsatt samt om du kan vara hjälpt av hörapparat. 

Du och din audionom bestämmer sedan tillsammans vad nästa steg är för just dig. Audionomen utgår från dina unika behov och resultatet av hörseltesterna i sina rekommendationer.

Besöket tar en timme (hörseltesterna tar cirka 30 min).

Mer information hittar du på sidorna om hörseltest och hörselnedsättning.

Vill du boka en tid för ett hörseltest i Tyresö? Boka ett hörseltest.

Hörapparat i Tyresö, Stockholm

Att prova ut hörapparat i Tyresö

Hur mycket kostar det att prova ut hörapparat i Tyresö? Audikas hörselklinik i Tyresö jobbar på uppdrag av Region Stockholm så om du provar ut hörapparat i Tyresö har du två olika alternativ:

1. Du kan välja att låna hörapparat från regionen, då betalar du totalt 600 kr i förskrivningsavgift även om du väljer en eller två hörapparater.

2. Du kan köpa hörapparat från Audikas privata sortiment. Då kan du vara berättigad ett bidrag (en rekvisition) på 2 380 kr per hörapparat. Väljer du en hörapparat som kostar mer, betalar du mellanskillnaden. När du köper hörapparat ur Audikas sortiment betalar du även regionens förskrivningsavgift på 600 kr. 

Oavsett vilket alternativ du väljer betalar du en patientavgift på 275 kr (frikort gäller) för utprovningsbesöket.

Visste du att dagens hörapparater är digitala, diskreta och mindre än någonsin tidigare? Dessutom finns hörapparaterna i olika färger och modeller – välj den hörapparat som passar dig bäst. Hos Audika i Tyresö kan också du prova ut hörapparater som inte bara förstärker ljud utan skapar också bättre förutsättningar för hjärnan att tolka samt förstå ljuden du hör. Läs mer på vår sida om hörapparater

När du valt hörapparat får du lov att prova hörapparaten i cirka en månad innan du bestämmer dig för om hörapparaten är rätt för dig. Du är sedan välkommen på ett uppföljningsbesök hos din legitimerade audionom och du får då berätta hur du tycker att hörapparaten fungerar för dig. Läs mer om uppföljningsbesöket på vår sida som handlar om hörselprocessen.

Är du van hörapparatsanvändare och har hörapparat sedan tidigare? Hörseln försämras med åren och det kan betyda att din nuvarande hörapparat inte längre är anpassad efter din hörselnedsättning. Vår rekommendation är att prova ut en ny hörapparat cirka var fjärde år. Kontakta vår Kundservice så berättar vi mer och hjälper dig.

Audionom i Tyresö, Stockholm

Alla Audikas audionomer i Tyresö är legitimerade. Det innebär att audionomerna har tre års universitetsutbildning och legitimation utfärdad av Socialstyrelsen.

Så kan Audikas legitimerade audionomer i Tyresö hjälpa dig:

  • Hörselrådgivning av legitimerad audionom
  • Hörseltest
  • Utprovning av hörapparat, hörselhjälpmedel och arbetshjälpmedel
  • Individanpassade hörselskydd

Du och dina anhöriga får också kommunikationsråd om hur ni bäst kan kommunicera i olika vardagssituationer, med och utan hörapparat.

Audikas legitimerade audionomer i Tyresö är experter på hörsel och hjälper dig att nå din fulla hörselpotential. 

Audikas hörselklinik i Tyresö, Stockholm

Öppettider till Audikas hörselklinik i Tyresö

Audika hörselklinik i Tyresö har öppet för drop-in varje helgfri vardag mellan 12:45-13.30. Under drop-in kan du få hjälp med enklare serviceärenden som exempelvis att köpa/byta tillbehör, få reparationsbedömningar, aktivera och justera olika program samt boka tid. Läs mer om drop-in.

Kliniken har öppet för bokade besök måndag - torsdag 08:15-16:30 och fredag 08:15-14:00. Lunchstängt 12:00-12:30.

Hundar är ej tillåtna på klinik, ledarhundar är välkomna. 

Föredrar du att handla hörselprodukter digitalt? Beställ batterier, slangar, domer eller hörselhjälpmedel i vår webshop: hörselbutik.se.

Vägbeskrivning till Audikas hörselklinik i Tyresö

Audikas hörselklinik i Tyresö ligger på Bollmoravägen 24E, i Tyresö Centrum. Du hittar oss bredvid Kronans Apotek. Hörselkliniken är belägen på markplan.

Till Tyresö Centrum kan du åka buss eller bil. Det finns flera bussar som stannar vid Tyresö Centrum, i nära anslutning till Audikas hörselklinik. Du har bra bussförbindelse bland annat från Tyresö Strand, Gullmarsplan och Handen terminalen. Hitta din snabbaste resväg på SL.se.

Åker du bil till Tyresö Centrum är vår rekommendation att parkera vid Bollmora Torg för att komma så nära hörselkliniken som möjligt. Parkeringen kostar 20 kronor per påbörjad timme du står. Det finns även ett flertal parkeringar i närheten som tillhör Tyresö Centrum.

Besöksadressen till Audikas hörselklinik i Tyresö är Bollmoravägen 24E, 135 40 Tyresö.

Hörselkliniker nära Tyresö i Södra Stockholm

Audika har 16  hörselkliniker i Stockholmsområdet. Hitta din närmaste hörselklinik – någon av nedan kliniker kanske ligger närmare dig?

Audikas hörselklinik i Farsta, hörapparat och hörseltest

Audikas hörselklinik i Nacka, hörapparat och hörseltest

Alla Audikas hörselkliniker i Stockholm, hörapparat och hörseltest

På uppdrag av Region Stockholm

I Stockholms län driver Audika ett antal privata hörselkliniker som jobbar på uppdrag av regionen. På 1177 hittar du alla hörselkliniker som jobbar på uppdrag av Region Stockholm.

Bild på en logga på Stockholms region som Audika i Tyresö arbetar på uppdrag av

Vi som jobbar här

Bild på Jalil som arbetar på Audikas hörselklinik i Tyresö och hjälper din med utprovning av hörapparater och boka hörseltest hos legitimerad audionom
Jalil
Verksamhetschef
Bild på Charlotte som är koordinator och hjälper dig att boka tid för utprovning av hörapparater och hörseltest hos legitimerade audionomer på Audikas hörselklinik i Tyresö
Charlotte
Koordinator
Bild på Nikolina som hjälper dig att boka hörseltest och prova ut hörapparater hos en legitimerad audionom på Audikas hörselklinik i Tyresö
Nikolina
Koordinator
Bild på Ellen arbetar som legitimerad audionom och hjälper dig med hörapparater och hörseltest på Audikas hörselklinik i Tyresö
Ellen Govers
Leg. Audionom
Bild på Elin, legitimerad audionom som hjälper dig med hörseltest och hörapparater på Audikas hörselklinik i Tyresö
Elin
Leg. Audionom
Bild på Laura som är legitimerad audionom på Audikas hörselklinik i Tyresö där du kan prova ut hörapparater och göra hörseltest
Laura
Leg. Audionom

Google Omdömen

4,5/5
13 Omdömen
Margareta Kvicl
för 6 månader sedan

Väldigt fint bemötande, superduktig och trevlig tjej i receptionen

Ingela Ingren
för 12 månader sedan

Supertrevlig personal med superb service.

Roy Jägestedt
för 2 år sedan

Vet ännu för lite.
De har bra produkter och det verkar finnas kompetens.

Ingela Sundbom
för 10 månader sedan

Trevlig personal med bra kunskap.

Hans Gustafsson
för 10 månader sedan

Bra service gavs av grundlig och kunnig audiologi.

Hans Gustafsson
för 2 år sedan

Grundliga i hörselkontrollen utförd av kunnig audilog.

Birgith Grund Frimodig
för 3 år sedan

Skicklig,noggrann, tydlig och behjälplig att förbättra utrustning

Läs alla omdömen

Boka ett hörseltest i Tyresö Centrum

Steg 1 av 4