Kistagången 26 plan 2, vid Jan Stenbecks torg, 164 40, Kista

Telefon: mån-tors 08:00-17:00 och fre 08:00-16:00. Ditt samtal går till vår kundservice.

"Stort engagemang och bra råd" - Maud
"Fantastisk och kunnig personal. Kände stor trygghet" - Harry
"Fantastiskt bemötande och personligt!" - Karim
"Jag får alltid den service och hjälp jag behöver" - Leena

Hörseltest och hörapparat hos audionom i Kista

Välkommen till Audikas hörselklinik i Kista på uppdrag av Region Stockholm. Audikas legitimerade audionomer i Kista hjälper dig till en bättre hörsel. Boka ett hörseltest via vårt bokningsformulär eller ring kundservice på 0200-111450.

  • Hörseltest i Kista görs av legitimerad audionom. Ingen remiss krävs och frikort gäller.
  • Audikas hörselklinik i Kista jobbar på uppdrag av Region Stockholm.
  • Hörapparat i Kista kan provas ut ur regionens eller Audikas sortiment. 

Märker du att det blir allt svårare att höra fågelkvitter? Märker du att du behöver höja ljudet på tv:n för att kunna höra orden som sägs? Märker du att du behöver be andra att upprepa sig? Det kan vara tecken på att din hörsel är nedsatt och det kan då vara dags för att boka en tid för ett hörseltest i Kista.

Hörseltest i Kista kostar 275 kr (frikort gäller, gratis för dig som är över 85 år) och du behöver ingen remiss för att boka en tid. Boka ett hörseltest i Kista genom att fylla i vårt formulär.

Så går det till att göra ett hörseltest i Kista

Hörseltestet genomförs av en av våra legitimerade audionomer. Under hörseltestet görs olika typer av hörselmätningar. Under besöket kommer du också att få dela med dig av hur du upplever din hörsel.

Resultatet av hörseltestet visar hur du hör, om din hörsel är nedsatt eller normal. Hörseltestet visar också om du kan vara hjälpt av hörapparat.

Besöket tar en timme.

Mer information hittar du på sidorna om hörseltest och hörselnedsättning.

Vill du boka en tid för ett hörseltest i Kista? Boka ett hörseltest.

Hörapparat i Kista, Stockholm

Att prova ut hörapparat i Kista

Hur mycket kostar det att prova ut en hörapparat i Kista? Audika jobbar på uppdrag av Region Stockholm. Det betyder att vi följer samma riktlinjer och regler som regionen. Om du provar ut hörapparat i Kista har du två valmöjligheter. Du kan antingen välja att prova ut hörapparat ur regionens sortiment eller ur Audikas privata sortiment:

1. Väljer du hörapparat ur regionens sortiment betalar du 600 kr i förskrivningsavgift.

2. Väljer du hörapparat ur Audikas privata sortiment kan du vara berättigad ett bidrag (en rekvisition) på 2 380 kr per hörapparat. Väljer du en hörapparat som kostar mer, betalar du mellanskillnaden. Förskrivningsavgiften på 600 kr betalar du även när du väljer att köpa hörapparat ur Audikas privata sortiment. 

Oavsett vilket alternativ du väljer betalar du en patientavgift på 275 kr (frikort gäller) för utprovningsbesöket.

Det finns olika typer av hörapparater för olika typer av hörselnedsättningar. Vilka hörapparater finns det? Läs mer om våra hörapparater.

Vad händer efter att du har provat ut en hörapparat? Du får lov att prova din hörapparat under några veckors tid i din normala miljö. Vår rekommendation är att du använder din hörapparat i så många olika vardagssituationer som möjligt. Sedan är du välkommen tillbaka på ett uppföljningsbesök. Få mer information om uppföljningsbesöket på vår sida om hela hörselprocessen.

Har du hörapparat sedan tidigare? Hur längesedan var det du testade din hörsel? Det kan vara så att din hörsel har förändrats och att din nuvarande hörapparat inte längre är anpassad utefter din hörselnedsättning. Vi hjälper dig att boka en ny tid. Kontakta oss så berättar vi mer. 

Audionom i Kista, Stockholm

Audikas audionomer i Kista är legitimerade vilket betyder att de har tre års universitetsutbildning och legitimation från Socialstyrelsen.

Våra legitimerade audionomer i Kista kan hjälpa dig med:

  • Att testa din hörsel
  • Prova ut hörapparat, hörselhjälpmedel eller arbetshjälpmedel
  • Formgjutna hörselskydd

När du träffar våra audionomer får du och dina anhöriga också råd om hur ni bäst kan kommunicera i olika vardagssituationer, med och utan hörapparat.

Audikas legitimerade audionomer i Kista är experter på hörsel och hjälper dig att nå din fulla hörselpotential.

Audikas hörselklinik i Kista, Stockholm

Öppettider på Audikas hörselklinik i Kista

Till hörselkliniken i Kista är du välkommen på drop-in varje helgfri vardag mellan 12:45-13.30. Under drop-in kan du få hjälp med enklare serviceärenden som exempelvis boka tid, aktivera och justera olika program, byta/köpa tillbehör och få reparationsbedömningar. Läs mer om drop-in.

Kliniken har öppet måndag - torsdag mellan 08:15-16:30 och fredag 08:15-14:00 för bokade besök. Lunchstängt 12:00-12:30.

Hundar är ej tillåtna på klinik, ledarhundar är välkomna.

Tycker du att det är smidigt att handla digitalt? Då kan du köpa dina tillbehör, förbrukningsartiklar och hörselhjälpmedel i vår webshop: hörselbutik.se

Vägbeskrivning till Audikas hörselklinik i Kista

Audikas hörselklinik i Kista ligger ca 50 meter från Jan Stenbecks torg och Kista Galleria. Adressen till hörselkliniken är Kistagången 26 och kliniken ligger på plan 2.  

Till Kista kan du åka pendeltåg, tunnelbana och bil. Om du åker pendeltåg från Stockholm Central ska du ta pendeltåget som går norrut, bland annat mot Märsta, Uppsala och Upplands Väsby. Gå av vid stationen som heter Helenelund. Från stationen Helenelund till hörselkliniken tar det cirka 10-15 minuter att promenera. Gå under tunneln, Kista Mässan och gå mot Kista Galleria. Du hittar hörselkliniken på din högra sidan, två våningar upp. 

Om du åker tunnelbana från Stockholm Central ska du åka tunnelbanans blåa linje mot Akalla och gå av vid stationen som heter Kista. Du kommer då komma in i Kista Galleria. Ta vänster när du kommer ned för rulltrappan och gå rakt genom Gallerian tills du kommer ut på Jan Stenbecks Torg. Gå på den vänstra sidan av gångbanan på gatan som heter Kistagången. Efter cirka 2-3 minuter kommer du se nummer 26 på din vänstra sida.

Hitta din resväg på SL.se.

Om du åker bil till hörselkliniken och har ett giltigt parkeringstillstånd för rörelsehindrad finner du parkeringsplatsen på innegården som du når via Gullfossgatan. Om du inte har ett tillstånd rekommenderar vi dig till att parkera i närliggande parkeringshus. Det finns ingen parkering direkt utanför hörselkliniken, kom lite innan din besökstid så att du hinner parkera.

Fler hörselkliniker i Norra Stockholm

Audika har flera hörselkliniker i Norra Stockholm. Är det någon av nedan hörselkliniker som ligger närmare dig?

Audikas hörselklinik i Solna Huvudstagatan, hörapparat och hörseltest

Audikas hörselklinik i Rotebro, hörapparat och hörseltest

Alla Audikas hörselkliniker i Stockholm, hörapparat och hörseltest

På uppdrag av Region Stockholm

I Stockholms län driver Audika ett antal privata hörselkliniker jobbar på uppdrag av regionen. På 1177 hittar du alla hörselkliniker som jobbar på uppdrag av Region Stockholm.

Bild på en logga för Stockholms region som Audikas hörselklinik i Kista arbetar på uppdrag av

Vi som jobbar här

Bild på Johan som är verksamhetschef på Audikas hörselklinik i Kista där du kan få hjälp med hörseltest och hörapparater hos legitimerad audionom
Johan
Verksamhetschef
Bild på Anette som arbetar på Audikas hörselklinik i Kista där du kan få hjälp med utprovning av hörapparater och göra hörseltest hos en legitimerad audionom
Anette
Koordinator
Bild på Azam som arbetar som legitimerad audionom på Audikas hörselklinik i Kista och provar ut hörapparater och utför hörseltest
Azam
Leg. Audionom
Bild på Souad som är legitimerad audionom och provar ut hörapparater och utför hörseltest på Audikas hörselklinik i Kista
Souad
Leg. Audionom
Bild på Rhydhm legitimerad audionom på Audikas hörselklinik i Kista som utför hörseltest och provar ut hörapparater
Rhydhm
Leg. Audionom
Bild på Yassamin som arbetar som legitimerad audionom och hjälper dig med hörseltest och rådgivning av hörapparater på Audikas hörselklinik i KIsta
Yassamin
Leg. Audionom

Boka ett hörseltest i Kista

Steg 1 av 4