Södertälje

Boka ett hörseltest
Storgatan 3-5, plan 4, 151 72, Södertälje

Telefon: mån-tors 08:00-17:00 och fre 08:00-16:00. Ditt samtal går till vår kundservice.

"Stort engagemang och bra råd" - Maud
"Fantastisk och kunnig personal. Kände stor trygghet" - Harry
"Fantastiskt bemötande och personligt!" - Karim
"Jag får alltid den service och hjälp jag behöver" - Leena

Hörseltest och hörapparat hos audionom i Södertälje

Välkommen till Audikas hörselklinik i Södertälje på uppdrag av Region Stockholm. Audikas legitimerade audionomer i Södertälje kan hjälpa dig att höra bättre. Boka ett hörseltest via vårt bokningsformulär eller ring kundservice på 0200-111450.

  • Hörseltest i Södertälje görs av legitimerad audionom. Ingen remiss krävs och frikort gäller.
  • Hörapparat i Södertälje kan provas ut ur regionens eller Audikas sortiment. 
  • Audikas hörselklinik i Södertälje jobbar på uppdrag av Region Stockholm.

Hörseltest i Södertälje, Stockholm

Börjar du få svårt att höra vad andra säger? Tycker du att andra pratar tyst? Behöver du ofta ställa frågan "vad sa du?"? Det är några av många tecken på att din hörsel kan ha förändrats och försämrats. Då kan det vara dags att kolla din hörsel och boka en tid för ett hörseltest i Södertälje.

Hörseltest i Södertälje kostar 275 kr (frikort gäller, gratis för dig som är över 85 år) och ingen remiss krävs för att boka ett besök. Boka ett hörseltest i Södertälje genom att fylla i vårt formulär.

Så går det till att göra ett hörseltest i Södertälje

Hörseltestet görs av en legitimerad audionom i en ljudisolerad miljö. Audionomen genomför olika hörselmätningar för att få detaljerad information om din hörsel och hur du hör. Under besöket kommer du också att få berätta och beskriva hur du tycker att du hör.

Resultatet av ett hörseltest visar hur du hör, om hörseln är normal eller nedsatt. Hörseltestet visar också om du kan vara hjälpt av hörapparat.

Besöket tar en timme att genomföra.

Mer information hittar du på sidorna om hörseltest och hörselnedsättning

Vill du boka en tid för ett hörseltest i Södertälje? Boka ett hörseltest.

Hörapparat i Södertälje, Stockholm

Att prova ut hörapparat i Södertälje

Vad är priset på en hörapparat i Södertälje? Audika jobbar på uppdrag av Region Stockholm. Audika följer regionens regler och riktlinjer. Om du väljer att prova ut en hörapparat i Södertälje kan du antingen:

1. Låna hörapparat ur regionens sortiment. Väljer du att låna hörapparat ur regionens sortiment betalar du 600 kr i förskrivningsavgift. 

2. Köpa hörapparat ur Audikas privata sortiment. Väljer du att köpa hörapparat ur Audikas privata sortiment kan du vara berättigad ett bidrag (en rekvisition) på 2 380 kr per hörapparat. Om du väljer en hörapparat som kostar mer, betalar du mellanskillnaden. Även förskrivningsavgiften på 600 kr betalar du vid val av hörapparat ur Audikas privata sortiment. 

Oavsett vilket alternativ du väljer betalar du en patientavgift på 275 kr (frikort gäller) för utprovningsbesöket.

Dagens hörapparater är digitala, diskreta och mer tekniskt avancerade än någonsin förut.  Läs mer om våra olika hörapparater.

Vad händer när du har provat ut din hörapparat? Du får lov att prova din hörapparat under några veckors tid. Efter några veckor är du välkommen tillbaka på ditt uppföljningsbesök. Läs mer om besöket och processen på vår sida som beskriver hela hörselprocessen.

När provade du ut din hörapparat? Var det några år sedan? Då kan det vara dags att göra ett nytt hörseltest och dags att prova ut en ny hörapparat. Det kan vara så att din hörsel har förändrats och att din hörapparat inte längre kan hjälpa dig på bästa sätt. Kontakta oss så berättar vi mer.

Audionom i Södertälje, Stockholm

Audikas audionomer i Södertälje är legitimerade. Audionomerna har en treårig universitetsutbildning och en legitimation utfärdad av Socialstyrelsen. 

Audikas legitimerade audionomer i Södertälje hjälper dig med:

  • Att testa hörseln
  • Utprovning av hörapparat, arbetshjälpmedel och hörselhjälpmedel
  • Individanpassade hörselskydd

Du och dina anhöriga får också kommunikationsråd om hur ni bäst kan kommunicera i olika vardagssituationer, både med och utan hörapparat.

Audikas legitimerade audionomer i Södertälje är experter på hörsel och hjälper dig att nå din fulla hörselpotential.

Audikas hörselklinik i Södertälje, Stockholm

Öppettider till Audikas hörselklinik i Södertälje

På hörselkliniken i Södertälje är du välkommen på drop-in varje helgfri vardag mellan 12:45-13.30. Under drop-in kan du få hjälp med enklare serviceärenden som exempelvis boka tid, aktivera och justera olika program, byta/köpa tillbehör och få reparationsbedömningar. Läs mer om drop-in.

I övrigt har kliniken har öppet måndag - torsdag mellan 08:15-16:30 och fredag 08:15-14:00 för bokade besök. Lunchstängt 12:00-12:30.

Hundar är ej tillåtna på klinik, ledarhundar är välkomna. 

Vill du hellre få batterier, slangar eller vaxfilter skickade hem till dig? Köp dina produkter i vår webshop: hörselbutik.se

Vägbeskrivning till Audikas hörselklinik i Södertälje

Audikas hörselklinik i Södertälje ligger på Storgatan 3-5, på plan 4. Hörselkliniken ligger i Telgehuset som ligger nära Södertälje Centrum. 

Till Södertälje Centrum kan du åka pendeltåget som går mot Södertälje och flera olika busslinjer. Från Södertälje Centrum till hörselkliniken är det ungefär 500 meter. Det tar ungefär 5-7 minuter att gå. Vill du åka buss så nära hörselkliniken som det går? Då kan du antingen åka till busshållplatsen som heter Jovisgatan eller den som heter Köpmangatan. Från busshållplatserna till hörselkliniken tar det ungefär 3-4 minuter att promenera. Hitta din resväg på SL.se.

Audikas hörselkliniker i södra delarna av Stockholm

Bor du i de södra delarna av Stockholm? Audika har flera hörselkliniker i de södra delarna av Stockholm. 

Audikas hörselklinik i Farsta, hörapparat och hörseltest

Audikas hörselklinik i Skärholmen, hörapparat och hörseltest

Alla Audikas hörselkliniker i Stockholm, hörapparat och hörseltest

På uppdrag av Region Stockholm

I Stockholms län driver Audika ett antal privata hörselkliniker jobbar på uppdrag av regionen. På 1177 hittar du alla hörselkliniker som jobbar på uppdrag av Region Stockholm.

Bild på Stockholms regions logga som Audikas hörselklinik i Södertälje arbetar på uppdrag av

Vi som jobbar här

Bild på Jalil som är verksamhetschef på Audikas hörselklinik i Södertälje där du kan få hjälp med hörseltest och hörapparater av en legitimerad audionom
Jalil
Verksamhetschef
Bild på Jonna som jobbar som koordinator på Audikas hörselklinik i Södertälje där du kan få hjälp med hörseltest och utprovning av hörapparater hos legitimerad audionom
Jonna
Koordinator
Bild på Susan som är koordinator på Audikas hörselklinik i Södertälje där du kan göra hörseltest hos legitimerad audionom och prova ut hörapparater
Susan
Koordinator
Bild på Betty som arbetar som legitimerad audionom och utför hörseltest och provar ut hörapparater på Audikas hörselklinik i Södertälje
Betty
Leg. Audionom
Bild på Camilla som är legitimerad audionom i Södertälje och hjälper dig med hörseltest och prova ut hörapparater på Audikas hörselklinik
Camilla
Leg. Audionom
Bild på Fatma, legitimerad audionom som provar ut hörapparater och gör hörseltest på Audikas hörselklinik i Södertälje
Fatma
Leg. Audionom
Bild på Karin som är legitimerad audionom och hjälper dig med utprovning av hörapparater och gör hörseltest på Audikas hörselklinik i Södertällje
Karin
Leg. Audionom
Bild på Meltem som är legitimerade audionom och hjälper dig med hörseltest och utprovning av hörapparater på Audikas hörselklinik i Södertälje
Meltem
Leg. Audionom
Bild på Smedra som är legitimerad audionom på Audikas hörselklinik i Södertälje där du kan prova ut hörapparater och göra hörseltest
Smedra
Leg. Audionom

Google Omdömen

4/5
32 Omdömen
Anders Lagergren
för 2 veckor sedan

Jag har sedan 3 år hörapparater från Audika i Södertälje och fick problem med den ena. Vid besök fick jag mycket snabb hjälp och lösning på problemet. Bra jobbat !

Sven-Ove Johansson
för 4 månader sedan

Fanns det jag behövde

Bodil Ljung
för ett år sedan

Bra hörselvård lättillgängligt mitt i centrum. Ljusa lokaler, trevligt bemötande.

Magdalena Stafström
för 2 år sedan

Mycket duktiga o hjälpsamma audologer, trevlig o hjälpsam i receptionen o alltid fått den hjälp jag behövt.
Rekommenderas varmt

Danyil Abzakh
för 2 år sedan

Snabb service och vänlig bemötande

Yvonne Johansson
för 4 år sedan

Otroligt engagerad personal, varmt omhändertagande.

Marie-Louise Mi Grimlund
för 4 år sedan

Får den hjälp jag behöver för stunden, helt gratis.

Eero Metso
för 3 år sedan

Mycket nöjd! Kunnig personal och trevliga.

Läs alla omdömen

Boka ett hörseltest i Södertälje

Steg 1 av 4