Bild på en hörapparat som finns att prova ut hos Audika i Stockholm

Hörapparat i Stockholm

Är du i behov av hörapparat och bor i Stockholm? 

Varmt välkommen att prova ut hörapparat hos Audika i Stockholm. Vi har olika märken, modeller och typer av hörapparater – välj den som passar dina behov. På uppdrag av Region Stockholm.

30-dagars testperiod

Bidrag (rekvisition) för att prova ut hörapparat i Stockholm 

Du kan vara berättigad bidrag (rekvisition) för att köpa hörapparat ur Audikas privata sortiment av hörapparater i Stockholm. Bidraget täcker då hela eller delar av kostnaden för hörapparaten/hörapparaterna. Bidraget är på 2 380 kr per hörapparat. Läs mer: kostnad.

Kostnad för att prova ut hörapparat i Stockholm

Audika jobbar på uppdrag av Region Stockholm inom primär hörselrehabilitering. Det betyder att vi följer regionens regler, kostnader och eventuella subventioneringar av hörapparater och hörselhjälpmedel.

I Stockholm kan du välja om du vill prova ut hörapparat ur regionens upphandlade sortiment eller ur Audikas privata sortiment av hörapparater.

  1. Om du väljer att prova ut hörapparat ur regionens upphandlade sortiment lånar du hörapparaten. Du betalar då en förskrivningsavgift på 600 kr oavsett om du provar ut en eller två hörapparater.
  2. Om du väljer att prova ut hörapparat ur Audikas privata sortiment kan du vara berättigad ett bidrag (rekvisition) på 2 380 kr per hörapparat som täcker delar eller hela kostnaden för hörapparaten. Även vid detta val betalar du regionens förskrivningsavgift på 600 kr.

Oavsett val betalar du 275 kr i besöksavgift (gratis från 85 år). Frikort gäller. Ingen remiss krävs.

Regionslogga för Stockholm som visar att hörapparat kan väljas ur regionens sortiment.

Bild på kvinna som har en hörapparat bakom örat som hon har provat ut hos Audika i Stockholm

Boka en 30-dagars testperiod av hörapparat i Stockholm

Testa hörapparat utan förpliktelser med full returrätt. På uppdrag av Region Stockholm. Frikort gäller. Ingen remiss krävs.
Fråga 1 av 1
Har du använt hörapparater förut?

Steg 1 av 4

Bild på kvinna som provar ut hörapparat i Stockholm. Kvinnan har mörkt hår.

Så går det till att prova ut hörapparat i Stockholm

1

Besök hos audionom
Det första steget är att träffa en audionom och göra ett hörseltest. Det är resultatet av testet som ligger till grund för val av hörapparat. Audionomen ger dig rekommendationer baserat på dina individuella behov.

2

Testa hörapparat
Du får alltid testa din hörapparat i 30 dagar innan du bestämmer dig för om den är rätt för dina behov. Vår rekommendation är att vistas i många olika ljudmiljöer så du verkligen kan känna in hur du hör med din hörapparat.

3

Uppföljning
Du är sedan välkommen tillbaka på ett uppföljningsbesök. Du får berätta hur det har gått och hur du tycker att du hör med din hörapparat. Eventuella justeringar görs.

Frågor och svar om hörapparat i Stockholm

En mörkhårig kvinna som är audionom och provar ut hörapparater i Stockholm.
Frågor? Få hjälp av en expert

Om du har fler frågor eller funderingar är du alltid välkommen att ta kontakt med oss. Våra audionomer är experter på hörsel och hjälper dig att nå din fulla hörselpotential. De utgår alltid efter din individuella livssituation i sina rekommendationer. 

Kontakta oss