Låt oss hjälpa dig med din hörsel även i Corona-tider, läs mer på sidan: Audika & Corona.

Testa hörapparat i Stockholm - prova hörapparat från landstinget i Stockholm eller från Audika.

Är du i behov av hörapparat och bor i Stockholm? Audika hjälper dig!

Varmt välkommen att prova ut hörapparat hos Audika i Stockholm. Vi erbjuder flera olika märken, modeller och typer av hörapparater – välj den hörapparat som passar dina behov. Hos Audika i Stockholm kan du prova hörapparater med modern och smart teknik. Audika jobbar på uppdrag av Region Stockholm inom primär hörselrehabilitering.

• Prova hörapparat i Stockholm – kontakta oss

Hörapparat i Stockholm – sortiment

• Kostnad för att prova ut hörapparat i Stockholm

• Vanliga frågor och svar om hörapparat i Stockholm

Bidrag (rekvisition) för att prova ut hörapparat i Stockholm

Du kan vara berättigad bidrag (rekvisition) för att köpa hörapparat ur Audikas privata sortiment av hörapparater i Stockholm. Bidraget täcker då hela eller delar av kostnaden för hörapparaten/hörapparaterna. Bidraget är på 2380 kr per hörapparat.

Hörapparat i Stockholm – sortiment

Audika har ett brett sortiment av hörapparater i Stockholm. Du kan välja om du vill prova ut hörapparater ur Audikas privata sortiment eller hur regionens upphandlade sortiment av hörapparater.  

horapparat-stockholm-sortiment-horapparater

Vi erbjuder hörapparater som är utvecklade med smart teknik – du kan bland annat prova hörapparater som är internetuppkopplade, laddningsbara och återkopplingsfria. De allra senaste modellerna skapar bättre förutsättningar för hjärnan att tolka och först ljuden du hör. Hörapparaterna dämpar irriterande bakgrundsljud och förhindrar återkoppling innan den ens uppstår. I Stockholm kan du vara berättiga bidrag (rekvisition) för att prova ut dessa hörapparater. Läs mer på sidan: hörapparater.

Region Stockholm erbjuder ett upphandlat sortiment av hörapparater av olika typer, märken och modeller av hörapparater. Sortimentet förändras och upphandlas under olika cykler. Aktuellt sortiment (typer, märken och modeller av hörapparater) hittar du på KommSyn.

 

Audika jobbar på uppdrag av Region Stockholm inom primär hörselrehabilitering. Det betyder att vi följer regionens regler, kostnader och eventuella subventioneringar av hörapparater och hörselhjälpmedel. I Stockholm kan du välja om du vill prova ut hörapparat ur regionens upphandlade sortiment eller ur Audikas privata sortiment av hörapparater. Om du väljer att prova ut hörapparat ur regionens upphandlade sortiment lånar du hörapparaten. Du betalar då en förskrivningsavgift på 600 kr oavsett om du provar ut en eller två hörapparater. Om du väljer att prova ut hörapparat ur Audikas privata sortiment kan du vara berättigad ett bidrag (rekvisition) som täcker delar eller hela kostnaden för hörapparaten. Även vid detta val betalar du regionens förskrivningsavgift på 600 kr. Oavsett val, betalar du 250 kr (frikort gäller, gratis för dig som är 85+) för själva utprovningsbesöket.

• Audikas privata sortiment: (kostnad för hörapparat - bidrag 4 760 kr) + 250 kr i besöksavgift + 600 kr i förskrivningsavgift = beror på val av hörapparat. 

• Region Stockholms upphandlade sortiment: 250 kr i besöksavgift + 600 kr i förskrivningsavgift = 850 kr

Ovan räkneexempel gäller för två hörapparater.

Prova hörapparat hos Audika i Stockholm

Bor du i Stockholm och är intresserad av att prova en hörapparat? Ring oss på 0200-111450 eller fyll i bokningsformuläret så hjälper vi dig. 

*
*
*

Vanliga frågor och svar om hörapparat i Stockholm

Vi har listat några vanliga frågor och svar om var du kan prova ut hörapparat i Stockholm, hur det går till och vad det kostar.