Bild på en hörapparat i en hand som du kan prova ut på Audikas hörselklinik i Skåne

Hörapparat i Skåne

Behöver du hörapparat och bor i Skåne? 

Om du är behov av hörapparat och bor i Skåne är du varmt välkommen till oss på Audika. Vi har olika märken, modeller och typer av hörapparater. På uppdrag av Region Skåne.

30-dagars testperiod

Bidrag (rekvisition) för att prova ut hörapparat i Skåne

Om du är berättigad hörapparat enligt Region Skånes riktlinjer, kan du även vara berättigad bidrag (rekvisition) för att köpa hörapparat ur Audikas privata sortiment av hörapparater i Skåne. Bidraget täcker hela eller delar av kostnaden för hörapparaten/hörapparaterna. Bidraget är på 1 200 kr per hörapparat. Läs mer: kostnad.

Information om hörseltest i Malmö

För tillfället kan vi tyvärr inte erbjuda tid för hörselundersökning i Malmö. Se andra mottagningar på 1177.se.

Så mycket kostar det att prova ut hörapparat i Skåne

Audika jobbar på uppdrag av Region Skåne inom primär hörselrehabilitering. Det betyder att vi följer regionens regler, kostnader och eventuella subventioneringar av hörapparater och hörselhjälpmedel. Om du bor i Skåne, väljer att gå vidare och är berättigad hörapparat enligt Region Skånes regler och riktlinjer har du som patient hos Audika två alternativ som kostar olika mycket:

  1. Du kan välja att prova ut hörapparat från regionens upphandlade sortiment. Då betalar du 1 000 kr som är Regionens utprovningsavgift.
  2. Du kan välja att prova ut hörapparat som inte ingår i regionens upphandlade sortiment utan ur Audikas privata sortiment (Friare val). Då får du en rekvisition på 1 200 kr per hörapparat av regionen. Om den hörapparat du väljer kostar mer, betalar du själv mellanskillnaden. En utprovningsavgift på 1 000 kr betalas även vid detta val.

Frikort gäller. Ingen remiss krävs. Besöksavgift 200 kr.

Bild på en kvinna som har provat ut sin hörapparat hos Audika i Skåne

Boka en 30-dagars testperiod av hörapparat i Skåne

Prova ut hörapparat utan förpliktelser med full returrätt. På uppdrag av Region Skåne. Frikort gäller. Ingen remiss krävs.
Fråga 1 av 1
Har du använt hörapparater förut?

Steg 1 av 4

Kvinna som provar ut hörapparat i Skåne. Audionom som sätter i hörapparaten i örat.

Prova ut hörapparat i Skåne: Så går det till

1

Besök hos audionom
Det första steget är att träffa en audionom och göra ett hörseltest. Det är resultatet av testet som ligger till grund för val av hörapparat. Audionomen ger dig rekommendationer baserat på dina individuella behov.

2

Testa hörapparat
Du får alltid testa din hörapparat i 30 dagar innan du bestämmer dig för om den är rätt för dina behov. Vår rekommendation är att vistas i många olika ljudmiljöer så du verkligen kan känna in hur du hör med din hörapparat.

3

Uppföljning
Du är sedan välkommen tillbaka på ett uppföljningsbesök. Du får berätta hur det har gått och hur du tycker att du hör med din hörapparat. Eventuella justeringar görs.

Frågor och svar om hörapparat i Skåne

Audionom som jobbar med att provar ut hörapparat i Skåne.
Frågor? Få hjälp av en expert

Om du har fler frågor eller funderingar är du alltid välkommen att ta kontakt med oss. Våra audionomer är experter på hörsel och hjälper dig att nå din fulla hörselpotential. De utgår alltid efter din individuella livssituation i sina rekommendationer. 

Kontakta oss