Låt oss hjälpa dig med din hörsel även i Corona-tider, läs mer på sidan: Audika & Corona.

Hörapparater i Skåne hos Audika - testa en hörapparat som uppfyller dina behov och få bidrag för hörapparaterna.

Behöver du hörapparat och bor i Skåne? Vi hjälper dig!

Om du är behov av hörapparat och bor i Skåne är du varmt välkommen till oss på Audika. Hos oss kan välja mellan olika märken, modeller och typer av hörapparater. Vi erbjuder också modern och smart teknik. Välj den hörapparat som passar dina behov. Audika jobbar på uppdrag av Region Skåne inom primär hörselrehabilitering.

• Prova hörapparat i Skåne – kontakta oss

Hörapparat i Skåne – sortiment

• Kostnad för att prova ut hörapparat i Skåne

• Vanliga frågor och svar om hörapparat i Skåne

Bidrag (rekvisition) för att prova ut hörapparat i Skåne

Om du är berättigad hörapparat enligt Region Skånes riktlinjer, kan du även vara berättigad bidrag (rekvisition) för att köpa hörapparat ur Audikas privata sortiment av hörapparater i Skåne. Bidraget täcker hela eller delar av kostnaden för hörapparaten/hörapparaterna. Bidraget är på 1800 kr per hörapparat.

Hörapparat i Skåne – sortiment

Du som bor i Skåne och är berättigad hörapparat är varmt välkommen att prova ut hörapparat hos oss. Vi på Audika har ett brett sortiment av hörapparater. Du har både möjlighet att välja att prova ut hörapparat ur Audikas privata sortiment eller ur Region Skånes upphandlade sortiment av hörapparater.

Sortiment av hörapparater i Skåne - prova ut hörapparat hos Audika i Skåne som passar dina behov.

Vi på Audika erbjuder ett privat sortiment av hörapparater som är utrustade med modern och smart teknik. Vi har hörapparater är laddningsbara, internetuppkopplade och återkopplingsfria. Våra senaste modeller hjälper hjärnans naturliga processer för att förstå och tolka ljud. Dessutom dämpar hörapparaterna irriterande bakgrundsljud samtidigt som talet förstärks. Hörapparaterna kan även förhindra återkoppling innan den ens uppstår. Läs mer om våra smarta hörapparater på sidan: Hörapparater hos Audika. I Skåne kan du vara berättiga bidrag (rekvisition) för att prova ut dessa hörapparater. Läs mer om det här: Kostnad för att prova ut hörapparat i Skåne.

Region Skåne erbjuder ett bra upphandlat sortiment av hörapparater. I Region Skånes sortiment av hörapparater ingår olika typer, märken och modeller av hörapparater. Hörapparaterna är moderna och utrustade med avancerad teknik som kan hjälpa dig att höra ännu bättre även i situationer med mycket bakgrundsljud.  Sortimentet förändras och upphandlas under olika cykler. Aktuellt sortiment (typer, märken och modeller av hörapparater) hittar du på Vårdgivare Skåne.

Audika jobbar på uppdrag av Region Skåne inom primär hörselrehabilitering. Det betyder att vi följer regionens regler, kostnader och eventuella subventioneringar av hörapparater och hörselhjälpmedel. Om du bor i Skåne, väljer att gå vidare och är berättigad hörapparat enligt Region Skånes regler och riktlinjer har du som patient hos Audika två alternativ som kostar olika mycket:

1. Du kan välja att prova ut hörapparat från regionens upphandlade sortiment. Då betalar du 1 000 kr som är Regionens utprovningsavgift.

2. Du kan välja att prova ut hörapparat som inte ingår i regionens upphandlade sortiment utan ur Audikas privata sortiment (Friare val). Då får du en rekvisition på 1 800 kr per hörapparat av regionen. Om den hörapparat du väljer kostar mer, betalar du själv mellanskillnaden. En utprovningsavgift på 1 000 kr betalas även vid detta val.

• Prova ut hörapparat ur Region Skånes upphandlade sortiment: 1000 kr i utprovningsavgift oavsett modell, märke eller om du provar ut en eller två hörapparater. 

• Prova ut hörapparat ur Audikas privata sortiment: (kostnad för hörapparaten – 3600 kr i bidrag) + 1000 kr i utprovningsavgift.

Ovan räkneexempel gäller för två hörapparater.

Prova hörapparat hos Audika i Skåne

Har du nedsatt hörsel, misstänker du att du kan vara behov av hörapparat och bor i Skåne? Första steget är alltid ett hörseltest. Hörseltestet visar hur du hör och om du kan vara hjälpt av hörapparat. Ett hörseltest kostar 200 kr (frikort gäller). Ring oss på 0200-111450 eller fyll i bokningsformuläret nedan för att boka en tid. 

*
*
*

Frågor och svar om hörapparat i Skåne

Du kanske har fler funderingar hur det går till att prova ut hörapparat i Skåne? Vi har gjort en lista över några vanliga frågor och svar som kanske kan hjälpa dig.