Årets audionom

Varje år delar SRAT - Audionomernas yrkesförening - ut audionompriset till den person, grupp eller organisation som under året lyft audionomyrket och varit en förebild för att lyfta vikten av hörsel, hörselnedsättning och hur man behandlar den. 

Vi på Audika har den äran att ha flera audionomer som tilldelats priset, senast 2024 tilldelades priset två av våra audionomer och vår koordinator i Rotebro. 

Audionompriset 2024 Audionompriset 2021 Audionompriset 2013

Årets audionom 2024

2024 vann två av våra audionomer Agnes och Maryam tillsammans med vår koordinator Jaana i Rotebro audionompriset.

Agnes, Maryam och Jaana arbetar tillsammans på vår hörselklinik i Rotebro, lär känna våra vinnare i videon bredvid. 

Agnes Nazzibwa

Agnes har en bakgrund som läkare men när hon flyttade till Sverige, när hon fick reda på att hennes man behövde hörapparater blev nyfiken på att lära sig om hörsel och hörapparater och hon började då att studera till audionom. 

Idag har Agnes arbetat som audionom i snart 10 år och tycker att det bästa med yrket är när hon ser leendet på sina kunder när de kan höra ljud de inte hört på länge. 

”När kunden ger mig en kram och säger att jag har förändrat deras liv positivt, då känner jag mig nöjd som audionom” - Agnes

Bild på Agnes som 2024 tilldelades priset året audionom 2024, agnes arbetar på Audika i Rotebro

Jaana Strömberg

Jaana jobbar som koordinator på vår hörselklinik i Rotebro och är den första personen du möter när du kliver in genom dörrarna till kliniken. För Jaana är det bästa med rollen som koordinator, mötet med nya människor, banden som hon skapar med kunder och när hon får hjälpa till. 

”Glädjen och lyckan man ser hos kunderna när de kommer ut från audionomernas rum och kan höra med sin fulla hörselpotential igen” - Jaana

Bild på Jana som är koordinator och 2024 tilldelades priset som årets audionom

Maryam Sanatgard Afchay

Maryam har varit audionom i 10 år och jobbar på vår klinik i Rotebro tillsammans med Agnes och Jana. Maryam har alltid velat jobba inom vården och med människor och en studievägledare hjälpte henne att hitta den rätta vägen där hon har möjlighet att kombinera sina intressen. 

För Maryam är det bästa med att arbeta som audionom att hon får hjälpa människor till en ökad livskvalitet och de personliga relationerna hon får skapa med sina kunder, hon uppskattar att det inte bara är hon som hjälper patienterna utan att hon också lär dig mycket av dem. 

Jag har haft vissa patienter i 10 år, jag har möjlighet att skapa en personlig relation med patienterna” 

Bild på Maryam som vann audionompriset 2024 tillsammans med sina kollegor i Rotebro

Agnes, Jaana och Maryams motivering

Jag skulle vilja nominera två kollegor på min klinik Agnes och Maryam. Deras kunskap, framgång och erfarenheter har lett oss som grupp till ett mycket bra team. Deras styrka och kunskap har gjort oss starka och deras driv och goda arbetsmoral smittar av sig, man vill prestera lika bra som dem. Maryam och Agnes har fått mig att gå från att vara en osäker audionom till att verkligen blomma ut och få en audionomroll jag verkligen trivs med. Jag har alltid kunnat fråga om hjälp och vågat utvecklas för att jag haft tryggheten att veta att om det händer något kan jag alltid lösa det ihop med mina kollegor som alltid ställer upp. Jag har varit audionom sedan 2020 och älskar mitt jobb och älskar att jag har blivit så trygg i min roll och en del i det är deras förtjänst. Så ett stort tack för de Agnes och Maryam. 

Jag vill även notera (nominera) Jaana som inte är audionom men är vår koordinator och gör ett fantastiskt jobb med oss audionomer, vi är mycket tacksamma för henne. Om det är någon som får vårt jobbvardsliv att vara uppstyrt och proffsligt så är det Jaana. 

Agnes, Jaana och Maryam blev nominerade av sin kollega Sofia. 

Årets audionom 2021 - Semra

Årets audionom 2021 gick till Semra Ekici som arbetar på vår hörselklinik i Helsingborg.

Se på videon och hör henne berätta om varför hon jobbar som audionom. 

Semra Ekici

Semra har arbetat som audionom i snart 11 år och började att studera till audionom för att hon ville skapa förändringar i människors vardag. I rollen som audionom har hon möjlighet att kombinera de två ämnena som hon brinner allra mest för – vård och teknik. Dessutom älskar Semra att arbeta med människor vilket gör yrket som audiono....

”Det bästa med att arbeta som audionom är att följa den hörseltekniska utvecklingen och på så sätt kunna erbjuda den allra senaste tekniken. Att se kundens glädje när de uppfyller sin fulla hörselpotential och när anhöriga talar om livskvalitén har förändrats genom en bättre hörsel” - Semra

Bild på Semra som är legitimerad audionom i Helsingborg och tilldelades årets audionom 2021

Semras motivering

Semra är mycket ambitiös och kunnig. Hon är hjälpsam och ställer upp för sina kollegor. Oavsett situation är hon trevlig och bemöter sina patienter med respekt och alltid med ett leende på läpparna. Hon sätter patienterna i centrum och lyssnar på deras behov. Semra beskrivs som en väldigt kompetent audionom med hjärtat på rätt ställe.

Semra blev nominerad av en okänd person. 

Mahsa Pourheidari

2013 vann vår VD Mahsa årets audionom. Mahsa är legitimerade audionom sedan 1998 och har över 25-års erfarenhet med att arbeta med hörsel. Hon var med och startade ett team för gravt hörselskadade och arbetade inom den pedagogiska verksamheten och har arbetat med Cochleaimplantat. 2008 blev hon Chefsaudionom för Avesina som förvärvades av Audika 2015, hon rekryterades senare av Region Östergötland och kom tillbaka till Audika 2019 som VD. 

”Det pratas för lite om hörsel, det vill jag ändra på. Att ha ljud omkring sig, uppleva ljud och känslan som upplevelsen av ljud för med sig är fantastisk och vi önskar att just du ska få den upplevelsen" - Mahsa

 
Bild på Mahsa som vann audionompriset 2014

Mahsas nominering

Mahsa Pourheidari har i sitt arbete som verksamhetschef för Avesina Hörsel skapat utvecklingsmöjligheter och karriärvägar för audionomerna. Hon har genom sitt innovativa arbetssätt stärkt audionomerna i deras audiologiska kompetens och skapat strukturer och arbetsflöden som för att möta framtidens hörselvård. 

Mahsa Pourheidari har också skapat en arbetsmiljö som präglas av öppenhet, ärlighet och positiv anda och hon tar sig alltid tid att lyssna på sina medarbetare. 

Mahsa nominerades av ledningsgruppen hos Avesina Hörsel.