Norrköping

Drottninggatan 66, 602 32, Norrköping

Telefon: mån-tors 08:00-17:00 och fre 08:00-16:00. Ditt samtal går till vår kundservice.

"Stort engagemang och bra råd" - Maud
"Fantastisk och kunnig personal. Kände stor trygghet" - Harry
"Fantastiskt bemötande och personligt!" - Karim
"Jag får alltid den service och hjälp jag behöver" - Leena

Hörseltest och hörapparat hos audionom i Norrköping

Välkommen till Audikas hörselklinik i Norrköping på uppdrag av Region Östergötland inom primär hörselrehabilitering. Audikas audionomer i Norrköping hjälper dig med din hörsel. För tillfället har vi inga lediga tider på vår hörselklinik i Norrköping och tillämpar väntelista. Genom att beställa en tid på 1177 ställer du dig på vår väntelista. Vi återkommer med en bokningsbekräftelse på sms och med post när vi har en ledig tid till dig. 

  • Hörseltest i Norrköping görs av legitimerad audionom. Ingen remiss krävs och frikort gäller.
  • Hörapparat i Norrköping kan provas ut ur regionens eller Audikas sortiment.
  • Audikas hörselklinik i Norrköping är auktoriserad av Region Östergötland.

Hörseltest i Norrköping

Tycker du att din hörsel har förändrats? Behöver du ofta be andra upprepa sig eller ställa frågan ”vad sa du”? Då kan det vara dags att testa din hörsel.

Hörseltest i Norrköping kostar 200 kr (frikort gäller, gratis för dig som är 85+). Du behöver ingen remiss. För tillfället har vi inga ledig tider på vår hörselklinik i Norrköping. För att ställa dig på vår väntelista kan du beställa en tid på 1177. Vi kommer att återkomma till dig när vi har en ledig tid. 

Så går det till att göra ett hörseltest i Norrköping

Hörseltestet görs i en ljudisolerad miljö av en legitimerad audionom. Under hörseltestet får du bland annat lyssna på olika toner där din uppgift är att notera vilka toner du hör. Under besöket får du också berätta hur du upplever din hörsel samt vilka behov du har. 

Resultatet av hörseltestet visar hur du hör, det vill säga om din hörsel är normal eller nedsatt. Hörseltestet visar också om du kan vara hjälpt av hörapparat. 

Besöket tar ungefär en timme.

Mer information hittar du på sidorna om hörseltest och hörselnedsättning.

Hörapparat i Norrköping 

Att prova ut hörapparat i Norrköping

Om du provar ut hörapparat i Norrköping kan du välja att prova ut hörapparat ur Audikas privata sortiment eller ur Region Östergötlands sortiment. 

Vad kostar det att prova ut hörapparat i Norrköping? Väljer du hörapparat ur Audikas privata sortiment, betalar du det faktiska priset för hörapparaten/hörapparaterna. Om du väljer att prova ut hörapparat ur Region Östergötlands sortiment, är priset 500 kr per hörapparat. Oavsett val av hörapparat, betalar du alltid besöksavgiften för utprovningsbesöket på 200 kr.

Dagens hörapparater är digitala, diskreta och tekniskt avancerade. De allra senaste hörapparaterna kan hantera komplexa ljudmiljöer, är internetuppkopplade och laddningsbara. Läs mer om våra hörapparater.

Vad händer efter att du provat ut hörapparat? Cirka 30 dagar senare är du välkommen på ett uppföljningsbesök. Läs mer om hela hörselprocessen här.

Audionom i Norrköping

Audikas audionomer i Norrköping är legitimerade. Det betyder att audionomerna har tre års universitetsutbildning och legitimation från Socialstyrelsen.

Vår legitimerade audionomer hjälper dig med:

  • Att testa din hörsel
  • Att prova ut hörapparat, andra hörselhjälpmedel och individanpassade hörselskydd
  • Arbetsplatsanpassning

Audionomerna hjälper dig och dina nära med kommunikationstips på hur ni bäst kan kommunicera i olika situationer, både med och utan hörapparat. 

Audikas legitimerade audionomer i Norrköping är experter på hörsel och hjälper dig att nå din fulla hörselpotential.

Audikas hörselklinik i Norrköping

Öppettider till Audikas hörselklinik i Norrköping

Audikas hörselklinik i Norrköping har öppet för drop-in varje helgfri vardag mellan 12:45-13.30. Under drop-in kan du få hjälp med enklare serviceärenden som exempelvis att köpa/byta tillbehör, få reparationsbedömningar, aktivera och justera olika program samt boka tid. Läs mer om drop-in. Övrig tid tar vi endast emot bokade besök.

Hundar är ej tillåtna på klinik, ledarhundar är välkomna.

Om du istället föredrar att få tillbehör till dina hörapparater skickat hem till dig rekommenderar vi dig att beställa via vår webshop: hörselbutik.

Vägbeskrivning till Audikas hörselklinik i Norrköping

Vår hörselklinik i Norrköping ligger på Drottninggatan 66 i centrala Norrköping.  

Åker du kollektivt till hörselkliniken? Du kan åka både buss och spårvagn till hållplatsen Norrköping Söder Tull. Det tar ungefär 5 minuter att gå från hållplatsen till hörselkliniken, Kliniken ligger på din vänstra sida om du har ryggen mot hållplatsen. Sök din snabbaste resväg på: ostgotatrafiken.se.

Föredrar du att köra bil till hörselkliniken? Parkeringshuset Spiran ligger i närheten av kliniken.

Audikas hörselkliniker i Östergötland

I Östergötland har Audika tre hörselkliniker. Vi kan bland annat hjälpa dig med att testa din hörsel och prova ut hörapparat/hörapparater.

Audikas hörselklinik i Linköping, hörapparat och hörseltest

Alla Audikas hörselkliniker i Östergötland, hörapparat och hörseltest

Auktoriserade hörselkliniker

1177 kan du hitta alla hörselkliniker som jobbar på uppdrag av och som är auktoriserade av Region Östergötland.

Bild på region Östergötlands logga. Vår hörselklinik i Norrköping arbetar på uppdrag av regionen.

Vi som jobbar här

Bild på Henrik som är verksamhetschef på Audikas hörselklinik i Norrköping där du kan göra hörseltest och prova ut hörapparater hos en legitimerad audionom
Henrik
Verksamhetschef
Bild på Hanna som arbetar på Audikas hörselklinik i Norrköping som hjälper dig med hörapparater och boka hörseltest
Hanna
Koordinator
Bild på Alaa som är legitimerad audionom på audikas hörselklinik i Norrköping där du kan få hjälp med hörseltest och utprovning av hörapparater
Alaa
Leg. audionom
Bild på Mari som jobbar som legitimerad audionom på Audikas hörselklinik i Norrköping där du kan prova ut hörapparater och göra hörseltest
Mari
Leg. Audionom
Bild på Pernilla som är legitimerad audionom och hjälper dig med hörapparater och hörseltest på Audikas hörselklinik i Norrköping
Pernilla
Leg. Audionom