Hur tar du bäst hand om dina hörapparater i sommarvärmen? Audika ger dig 5 tips på hur du kan vårda dina hörapparater i sommar
Blogginlägg

Hörapparatstips i sommarvärmen

Skriven av:Audika

2018-07-11 00:00:00 • 2 minut att läsa

Sommaren har än så länge visat sig från sin bästa sida, sol och värme i större delarna av Sverige. Hur påverkas dina hörapparater av sommaren och värmen? Vi ger dig några tips på hur du bäst tar hand om dina hörapparater under sommaren.

1. Skydda dina hörapparater från solen

För hög värme kan skada dina hörapparater. Undvik att förvara hörapparaterna på platser där det kan bli för varmt, exempelvis på fönsterbrädan. I värsta fall kan skalet på hörapparaterna smälta om de ligger framme i solen för länge, eftersom skalet är gjort av plast.

2. Saltvatten och hörapparater? Ingen bra kombination

Hörapparater är generellt väldigt känsliga för vatten, smuts och fukt. Om hörapparaterna kommer i kontakt med vatten, speciellt saltvatten, kan hörapparaterna sluta att fungera. Saltvattnet kan efterlämna små saltkristaller i hörapparaterna som i sin tur kan fräta sönder hörapparaterna. Om dina hörapparater skulle få kontakt med vatten, öppna batteriluckan och vädra. Vår rekommendation är också att du förvarar dina hörapparater i en tork- och förvaringsbox som håller hörapparaterna torra samt skyddar mot fukt och bakterier.

3. Håll solkrämen borta från dina hörapparater

Det är såklart alltid bra att skydda sig från solen med hjälp av solkräm, men håll solkrämen borta från dina hörapparater. Skalet på hörapparaterna är gjorda av plast och precis som för andra plastprodukter, är skalet på hörapparaterna känsliga för kemikalier som finns i hudvårdsprodukter.

Vårt råd är att ta av dig dina hörapparater när du smörjer in dig i solkräm och sätt på dig dem igen när du är klar och har tvättat dina händer.

4. Ska du åka på semester? Ta med dig tillbehör till dina hörapparater

För att din semester ska bli så bra som möjligt är det viktigt att du har med dig det du behöver för att höra bra! Ladda upp med tillbehören du behöver: batterier, kanske ett extra vaxfilter och några extra domer? Så att du verkligen kan njuta av din semester. Behöver du tillbehör till din resa? Köp i vår webshop: hörselbutik.se

5. Sommarkonsert? Var rädd om dina öron

Sommarkonserter utomhus är fantastiska, speciellt när det är fint väder. Många tror att inomhuskonserter är farligare för din hörsel, eftersom ljudet stannar kvar inne i lokalen. Men utomhuskonserter kan vara lika farliga för din hörsel. Behöver du skrika för att göra dig hörd? Då är ljudvolymen för hög och din hörsel kan skadas.

Använd öronproppar och vila din öron då och då – så att du kan njuta av alla sommarens utomhuskonserter utan att skada din hörsel.

Har du frågor eller funderingar?

Kontakta oss

 

Är du intresserad av att prova ut nya hörapparater? 

Boka tid för utprovning av nya hörapparater genom att fylla i formuläret nedan. 

Steg 1 av 4