Bild på Oticon Own - Audikas nya i-örat-hörapparat som finns i olika storlekar och färgen svart.
Blogginlägg

Audika lanserar Oticon Own™: ny i-örat-hörapparat med unik teknik

Skriven av:Audika

2022-10-03 00:00:00

Nu lanserar vi på Audika vår mest intelligenta hörapparat någonsin i ett osynligt1 format. Oticon Own™ är en i-örat hörapparat som är skräddarsydd efter din unika hörselgång och som ger perfekt balans mellan tal och andra ljud i din omgivning. Den har Bluetooth-möjligheter2 och finns i svart diskret design (likt en hörlur).

Du som har behov kan ansöka om att testa Oticon Own™ i 30 dagar utan förpliktelser. Våra audionomer gör en bedömning om Oticon Own™ är ett alternativ för dig baserat på dina förutsättningar och storlek/form på hörselgång.

Oticon Own™ har diskret design och kraftfull teknik:

  • Naturligt och klart ljud i bullriga miljöer
  • Skräddarsydd efter din unika hörselgång
  • Osynlig i örat för 9 av 10 användare1
  • Perfekt ljudbalans mellan tal och andra ljud
  • Bluetooth-möjligheter2
  • Finns i 5 storlekar och 5 färger 

Mer om tekniken i Oticon Own™

Tekniken i Oticon Own™ är unik. Det är den första i-örat hörapparaten som är tränad med ljudmiljöer från det verkliga livet och som vet hur varje ljudmiljö ska efterliknas för att ge bästa möjliga ljudupplevelse. Dessutom balanserar Oticon Own™ upp ljud efter hur viktiga dem är och skapar helt naturliga nyanser av varje ljudmiljö som du befinner dig i. Talet är i fokus och bakgrundsljuden helt naturliga. Brus, buller eller skrammel stör inte längre ljudbilden utan är en del av bakgrunden och ger sammanhang till situationen du befinner dig i3.

Oticon Own™ stödjer dessutom hjärnans naturliga processer att förstå och tolka ljud. Det gör att du kan höra fler detaljer, förstå mer och komma ihåg mer med mindre ansträngning3.

Läs mer: Oticon Own™

Om Audika

Vi på Audika är experter på hörsel och kan hjälpa dig att fortsätta leva ditt liv till fullo genom livsförändrande hörselvård. Vi erbjuder hörseltest, hörselrådgivning och utprovning av hörapparater anpassat efter dina individuella behov. Vi har unika kundförmåner som ger dig en extra trygghet när du väljer att investera i din hörselhälsa hos oss.

Audika driver ett 33 hörselkliniker med cirka 110 legitimerade audionomer och totalt cirka 200 medarbetare i Sverige.

Vi ägs av Demant som är en dansk hörselkoncern som grundades 1904 med passionen att hjälpa människor med hörselnedsättning till en bättre hörsel och en ökad livskvalitet. Audika driver ett 33 hörselkliniker med cirka 110 legitimerade audionomer och totalt cirka 200 medarbetare i Sverige. Audika är auktoriserade av regionerna i Stockholm, Skåne, Uppsala och Östergötland och driver fyra helt privata kliniker i Göteborg, Västerås, Kalmar och Karlskrona. 

Börja älska dina öron och ta hand om din hörsel.

Källor:

1, Gäller minsta modellen IIC som är osynlig i 9 av 10 öron, Rumley et al. (2022). Oticon Own™ evidens. Oticon Whitepaper.

2, Endast tillgänglig i modeller med 2.4 GHz. Modellerna IIC och CIC har ej Bluetooth-möjligheter.

3. Deep Neural Network (DNN) finns bara tillgängligt i Oticon Own 1, 2 och 3.