Bild på en kvinna som väljer hörapparater efter att ha läst en guide om vilken hörapparat som är bäst
Blogginlägg

Guide: Vilken är den bästa hörapparaten?

Skriven av: Audika

2023-06-07 00:00:00

Det finns flera olika typer, modeller och märken på hörapparater och en vanlig fråga är – vilken hörapparat är bäst? Det är dina individuella behov och vilka funktioner du vill att din hörapparat ska ha som styr vilken hörapparat som passar dig bäst. 

Vi har tagit fram en 3-stegs guide för att välja den bästa hörapparaten för dig:

  • Jämför hörapparater: utbilda dig och läs på om vilka olika funktioner som finns i olika hörapparater och fundera på vilka som är viktigast för just dig. Vill du ladda hörapparaten eller föredrar du engångsbatterier? Vill du kunna ansluta din hörapparat till din telefon? Tror du att en bakom-örat-hörapparat är mest bekvämt eller har du önskemål om en i-örat-hörapparat? Det är frågor som kan vara bra att fundera över innan ditt besök. 
  • Lyssna på din audionoms rekommendationer: din audionom är expert inom hörselområdet och ger dig personliga rekommendationer baserat på din hörselnedsättning, hörselgångens form och dina önskemål. Varje person är helt unik och har individuella mål med sin hörselrehabilitering och det utgår din audionom från för att du ska nå din fulla hörselpotiential. 
  • Testa och utvärdera hörapparaten: för att avgöra om för att avgöra vilken hörapparat som är bäst för dig är det viktigt att du testar hörapparaten i din vardag. Det är först då som du verkligen kan avgöra om de är rätt för dig och hjälper dig på bästa möjliga sätt. Fundera på frågeställningar som: hur bra hör du tal i bullriga miljöer? vad tycker du om ljudkvaliteten? hur framträdande är bakgrundsljuden? 

Summerat är den bästa hörapparaten för dig nödvändigtvis inte den bästa hörapparaten för någon annan. Allt beror på dina behov och preferenser.  

Om du är nyfiken på våra olika hörapparater kan du läsa mer på någon av följande sidor: 

Är du intresserad av att testa hörapparater? Våra legitimerade audionomer hjälper dig att hitta den som passar dig bäst. Fyll i formuläret nedan för boka din tid nu!

Steg 1 av 4