Bild på audionom och två patienter som går igenom en hörselklinik
Blogginlägg

Audika öppnar ny hörselklinik med gynnsam arbetsmiljö för audionomer

Skriven av:Audika

2018-02-20 00:00:00 • 2 minut att läsa

Idag öppnar Audika ny hörselklinik i Södertälje på Storgatan 3-5. Det är samma adress som tidigare, men en ny och fräsch lokal på samma våningsplan. Hörselkliniken är utformad för att erbjuda patienterna bästa möjliga hörselvård och samtidigt bästa möjliga arbetsmiljö för Audikas legitimerade audionomer som utför hörselundersökningarna.

Vid planeringen av kliniken har arbetsmiljön stått i fokus. Lokalerna är nyrenoverade och är alla skrivbord höj- och sänkbara och stolarna ergonomiska. Kliniken är utrustad med de senaste verktygen för hörselmätning och alla audionomrum på kliniken har den senaste tekniken av digital mätutrustning inklusive en bekväm och ljudisolerad mätbox.

För mig som audionom är det en stor fördel att ha all teknisk utrustning samlad i ett och samma rum. Det gör att vi kan ägna våra patienter maximal uppmärksamhet under besöket, vilket är en viktig del av vårt arbete, säger Jalil Shahabi, legitimerad audionom och verksamhetschef på Audika Södertälje.

En patient inom hörselvården genomgår en hörselrehabilitering för att nå sin fulla hörselpotential. Därför är det viktigt att ha en miljö på hörselkliniken som känns lugn och trivsam med en reception som kan hjälpa till innan och efter besök hos audionom med service och frågor som kan tänkas uppstå.

Audika arbetar sedan lång tid tillbaka på uppdrag av Stockholms läns landsting. Södertäljekliniken har kapacitet att ta emot cirka 4000 kunder varje år och bidrar därmed avsevärt till tillgången på hörselrehabilitering i länet. I Södertälje, liksom på övriga kliniker, erbjuder Audika hörselundersökningar samt utprovning av hörapparater. Inom Stockholms läns landsting är hörselundersökningen kostnadsfri och det behövs ingen remiss för att boka tid. Boka ett hörseltest.

Boka GRATIS hörseltest

Steg 1 av 4