Bild på öron och kvinna som visar att Audika vill att alla ska börja älska sina öron.
Blogginlägg

Älska dina öron - Audikas satsning för att öka kunskapen om hörsel

Skriven av:Audika

2022-10-01 00:00:00

Det ska vara lika naturligt att gå till optikern och kolla synen som att gå till audionomen för att kolla hörseln. Många, nästan 1 miljon i Sverige, skulle få fler möjligheter och bättre livskvalitet om vi bara lyssnade lite mer på hur vi hör. Vårt bidrag för att nå dit – Älska din öron.

”Vi vill att fler ska bli medvetna om sina öron och allt fantastiskt som alla ljud i vår omgivning bidrar till. Tryggheten att höra bilar i trafiken, skrattande barn, kunna njuta av sin favoritkonsert eller höra fågelkvitter en härlig vårdag. Det är livskvalitet.” säger Mahsa Pourheidari, VD på Audika.

Att ta hand om sin hörsel är att ta hand om sig själv. Hörseln ska vara en helt naturlig del av vår livshälsa och därför initierar vi satsningen Älska dina öron med start idag.

Här är några exempel på insatser vi kommer göra under hösten:

  • Digital öppen föreläsning: Börja älska dina öron med vår Leg. Audionom Henrik Lindgren 3 oktober kl 10.30. 
  • Träffa oss på Seniormässan i Älvsjö, Stockholm, 4-6 oktober
  • Träffa oss på SPF Östermalms event 5 oktober
  • Hörseldagar på utvalda kliniker där vi erbjuder gratis screening 
  • Boka tid för gratis screening (först till kvar, begränsat antal tider)

På Audika gör vi vårt yttersta för att dela med oss av vår expertis och entusiasm för hörselhälsa. Vi vill att fler människor ska inse vikten av sin hörsel och dess betydelse.

”Att bry sig om sina öron är att bry sig om sig själv och vi kommer att fortsätta denna resa och sätta hörselhälsa på kartan ännu mer” avslutar Mahsa Pourheidari.

 

Om Audika

Vår vision är att hjälpa fler människor att höra bättre genom livsförändrande hörselhälsa och leverera den bästa personcentrerade hörselvården.

Vi ägs av Demant som är en dansk hörselkoncern som grundades 1904 med passionen att hjälpa människor med hörselnedsättning till en bättre hörsel och en ökad livskvalitet. Audika driver ett 33 hörselkliniker med cirka 110 legitimerade audionomer och totalt cirka 200 medarbetare i Sverige. Audika är auktoriserade av regionerna i Stockholm, Skåne, Uppsala och Östergötland och driver fyra helt privata kliniker i Göteborg, Västerås, Kalmar och Karlskrona. Vår vision är att hjälpa fler människor att höra bättre genom livsförändrande hörselhälsa och leverera den bästa personcentrerade hörselvården.