Bild på en kvinna som besöker Audikas hörselklinik i Eskilstuna
Blogginlägg

Audika öppnar ny hörselklinik i Eskilstuna den 15 april

Skriven av: Audika

2024-04-02 00:00:00

"Vi vet att många regioner har stora utmaningar med att möta behovet av hörselvård. Tyvärr leder det till att många inte får hjälp i tid. Vi har ett ansvar att hjälpas åt och förbättra tillgängligheten samt öka kunskapen om hörsel i samhället ”, säger Mahsa Pourheidari, VD för Audika.

Det finns flera aktuella studier som visar på olika risker med att leva med en obehandlad hörselnedsättning. Det kan öka risken för att drabbas av demens, depression och socialt utanförskap. Många slutar att prata i telefon, gå på restaurang och umgås med nära och kära. En obehandlad hörselnedsättning påverkar alltså inte bara vår hörförmåga utan även hur vi lever våra liv. 

”Vi skulle spara så mycket lidande för personer, närstående och för samhället om fler fick hjälp. Och här är en god tillgänglighet A och O. Vår ambition är därför att vara ett komplement till den hörselvård som finns i Eskilstuna idag och kan på så sätt bidra till att hjälpa fler att påbörja sin hörselresa och nå sin fulla hörselpotential. Vi vill att fler ska fortsätta vara sig själva och leva sina liv utan att hörselnedsättningen blir ett hinder i vardagen. Det finns hjälp att få”, fortsätter Mahsa Pourheidari.

Idag driver Audika 34 hörselkliniker (35 med vår nyöppnade klinik i Eskilstuna) med cirka 110 legitimerade audionomer i Sverige, där vi erbjuder hörselrehabilitering både i egen regi och via avtal med regioner. Kliniken i Eskilstuna kommer att drivas i egen regi.

”Vår legitimerade audionom Mohamed Hamad i Eskilstuna kommer göra sitt yttersta för att vägleda dig genom din hörselresa baserat på dina specifika behov. Bättre socialt umgänge, bättre arbetsförmåga, ökad trygghet samt säkerhet och framför allt en förbättrad livskvalitet är bland de viktigaste områden som vi kommer att fokusera på." avslutar Mahsa Pourheidari.

Önskas mer information; kontakta kommunikationsansvarig Agnes Nilsson, tfn 0728877300, mail agni@audika.se

Hos Audikas privata hörselklinik får du:

  • Snabb hjälp, vi har korta väntetider
  • Rådgivning av vår legitimerade audionom som har lång erfarenhet inom hörsel
  • Gratis hörselundersökning utan remiss och du får snabb tid
  • 30-dagars gratis testperiod av hörapparater av den allra senaste tekniken innan du bestämmer dig (begränsat erbjudande, boka tid senast 21/4).
  • Du som är yrkesverksam får hjälp med arbetsplatshjälpmedel där du kan vara berättigad 100% bidrag från Försäkringskassan
  • Rabatt på tillbehör och kompletterande hörselhjälpmedel

Hitta till vår klinik i Eskilstuna:
Vår klinik ligger på Fristadstorget 10 (Optalmica) mitt emot fontänen på Fristadstorget, nära Stadshuset och busshållplatsen Fristadstorget. 

Om Audika som din expert på hörsel – med lång erfarenhet och hög expertis
Vår vision är att hjälpa fler att höra bättre och våra experter hjälper människor att nå ökad livskvalitet. Vi erbjuder den allra senaste tekniken inom hörapparater så att alla ska kunna nå sin fulla hörselpotential. Våra legitimerade audionomer är specialister på Oticons hörapparater och Oticon är världskända för att ge en enastående ljudkvalitet, lyssningskomfort och har unik teknik som kan framhäva tal i alla ljudmiljöer. Vi är en del av Demant Group, en världsledande koncern inom hörselhälsa och teknologi som bygger på över 120 års erfarenhet inom audiologi, forskning och innovation.

Källor:
HRF – hörselskadades riksförbund uppskattar att 1,5 miljoner människor i Sverige lider av någon form av hörselnedsättning - hrf.se
Medicinsk vetenskap nr 2 2023 - nyheter.ki.se/tidningen-medicinsk-vetenskap
audika.se

 

Boka ett hörseltest i Eskilstuna

Steg 1 av 4