Bild på en kvinna som sitter med sin dotter på Audikas nya hörselklinik i Jönköping
Blogginlägg

Audika öppnar hörselklinik i Jönköping den 6 maj

Skriven av: Audika

2024-04-18 00:00:00

Den 6 maj öppnar vi dörrarna till vår klinik på Vallgatan 8 – Werket i Jönköping. 

”Vi vill öka tillgängligheten av hörselvård. Många regioner har idag stora utmaningar att möta behovet av hörselvård, vilket leder till att många inte får hjälp i tid. Med vår nya hörselklinik vill vi förbättra tillgängligheten samt öka kunskapen om hörsel i samhället” säger Mahsa Pourheidari, VD på Audika. 

Många studier visar sambanden och riskerna med en obehandlad hörselnedsättning. Det kan bland annat öka riskerna för att drabbas av demens, socialt utanförskap och depression.

En hörselnedsättning betyder bland annat att man kan ha svårt att höra ljud och ord, vilket innebär att det kan bli ansträngande att följa med i samtal. Det i sin tur leder till att många drar sig undan från sociala sammanhang, slutar prata i telefon, gå på restaurang och umgås med nära och kära. En obehandlad hörselnedsättning påverkar mer än bara vår hörsel, det kan påverka hur vi lever våra liv. Vi på Audika vill stötta dig med vår expertis under hela din hörselresa.

”Tillgänglighet till hörselvård är A och O för att kunna hjälpa personer att fortsätta vara sig själva och leva sina liv utan att hörselnedsättningen ska bli ett hinder i vardagen. Vår ambition är att vara ett komplement till den hörselvård som redan finns i Jönköping idag för att bidra till att hjälpa fler att påbörja sin hörselresa och att nå sin fulla hörselpotential” fortsätter Mahsa Pourheidari. 

Audika driver idag 35 hörselkliniker (37 med våra nyöppnade kliniker i Jönköping och Nyköping) och har cirka 110 legitimerade audionomer i Sverige där vi erbjuder hörselrehabilitering både i egen regi och via avtal med regioner. Vår hörselklinik i Jönköping kommer att drivas i egen regi.

”Vår legitimerade audionom i Jönköping har lång erfarenhet av hörselvård och kommer att göra sitt yttersta för att vägleda dig genom din hörselresa och utgår alltid ifrån dina individuella behov. En hörselrehabilitering kan leda till bättre socialt umgänge, ökad trygghet samt säkerhet, bättre arbetsförmåga och framför allt en förbättrad livskvalitet” avslutar Mahsa Pourheidari. 

För mer information: kontakta kommunikationsansvarig Agnes Nilsson tfn: 0728877300, mail: agni@audika.se 

Hos Audikas privata hörselklinik i Jönköping får du: 

  • Personcentrerad rådgivning av vår legitimerade audionom med lång erfarenhet av hörsel
  • Gratis hörselundersökning utan remiss – du får snabbt tid
  • 30-dagars testperiod av hörapparater av den allra senaste tekniken innan du bestämmer dig
  • Du som är yrkesverksam kan få hjälp med arbetshjälpmedel där du kan vara berättigad 100% bidrag från Försäkringskassan
  • Rabatt på tillbehör och kompletterande hörselhjälpmedel

Hitta till vår hörselklinik i Jönköping: 
Vår hörselklinik i Jönköping ligger på Vallgatan 8 i byggnaden Werket. 
Du kan åka buss och bil till kliniken. Åker du buss till kliniken är den närmsta busshållplatsen Jönköping Högskolan som passeras av flera lokal- och länsbussar. Tar du bilen till kliniken kan du parkera utanför kliniken eller på närliggande gator.

Källor: 
Källor: HRF – hörselskadades riksförbund uppskattar att 1,5 miljoner människor i Sverige lider av någon form av hörselnedsättning – hrf.se
Medicinsk vetenskap nr 2 2023 - nyheter.ki.se/tidningen-medicinsk-vetenskap
Audika – audika.se

 

Om Audika som är din expert på hörsel - med lång erfarenhet och hög expertis:

Vår vision är att hjälpa fler att höra bättre och våra experter hjälper människor att nå ökad livskvalitet. Vi erbjuder den allra senaste tekniken inom hörapparater så att alla ska kunna nå sin fulla hörselpotential. Våra legitimerade audionomer är specialister på Oticons hörapparater och Oticon är världskända för att ge en enastående ljudkvalitet, lyssningskomfort och har unik teknik som kan framhäva tal i alla ljudmiljöer. Vi är en del av Demant Group, en världsledande koncern inom hörselhälsa och teknologi som bygger på över 120 års erfarenhet inom audiologi, forskning och innovation.

Boka ett hörseltest på Audikas nya klinik i Jönköping

Fyll i bokningsformuläret nedan för att säkra din tid

Steg 1 av 4