introbanner-audionom-forelasning-2

Kostnadsfria föreläsningar

Vi på Audika erbjuder kostnadsfria digitala föreläsningar om hörsel och hörapparater som är öppna för allmänheten att ta del av. Cirka 1,5 miljoner människor i Sverige har en hörselnedsättning men bara 250 000 använder hörapparat. Många väntar i snitt 10 år med att söka hjälp för sin hörsel. Det vill vi försöka förändra.

Föreläsningarna hålls av vår legitimerade audionom Henrik Lindgren.

Datum och anmälan till våra digitala föreläsningar 

23 maj kl 10:30 - 11:00 - "Sus i öronen - vad är det?"

Många kanske upplever att man hör susande, tjutande eller ringade ljud. Vad är det och vad finns det för möjlig hjälp att få? Vår legitimerade audionom Henrik Lindgren förklarar och ger dig information om hur du kan gå tillväga för att få rådgivning av rätt instans. Föreläsningen är digital och helt kostnadsfri. Anmäl dig här.

12 sept kl 10:30 - 11:00 - "Hur fungerar våra öron?"

Lär dig om örats olika delar och funktioner samt varför det är viktigt att regelbundet kontrollera våra öron likt vi gör med vår syn och tänder. Vår legitimerade audionom Henrik Lindgren ger dig tips på hur du kan ta hand om dina öron på bästa sätt. Föreläsningen är digital och helt kostnadsfri. Länk till anmälan kommer.

17 okt kl 10:30 - 11:00 - "Arbetsplatshjälpmedel för dig som arbetar"

Visste du att du som har hörapparat och är i behov av arbetsplatshjälpmedel kan vara berättigad bidrag från försäkringskassan? Med små och smarta arbetshjälpmedel kan du höra bättre i arbetsrelaterade situationer. Vår legitimerade audionom Henrik Lindgren berättar hur det går till. Föreläsningen är digital och helt kostnadsfri. Länk till anmälan kommer.

22 nov kl 10:30 - 11:00 - "Kommunikationstips: så hör du bättre runt middagsbordet"

Det kan vara utmanade att höra när många pratar samtidigt, speciellt på en middag i en bullrig miljö. Vår legitimerade audionom Henrik Lindgren ger dig råd om hur ni på bästa sätt kan kommunicera i liknande situationer och vilken hjälp som finns att få. Föreläsningen är digital och helt kostnadsfri. Länk till anmälan kommer.

Tidigare föreläsningar:

"Varför pratar andra tyst?"

Vår legitimerade audionom Henrik Lindgren höll en föreläsning om nedsatt hörsel. Se inspelningen: Varför pratar andra så tyst.

Vår legitimerade audionom Henrik Lindgren höll en föreläsning om hörapparater. Se inspelningen: Så diskret är en hörapparat.

Hörselklinik

Hitta din
hörselklinik

Hitta din hörselklinik