Låt oss hjälpa dig med din hörsel även i Corona-tider, läs mer på sidan: Audika & Corona.

arbetshjalpmedel

Arbetshjälpmedel hos Audika

Även det roligaste arbete kan bli ansträngande om man inte hör tillräckligt bra. Med små och smarta arbetshjälpmedel kan du höra bättre i arbetsrelaterade situationer. Audikas legitimerade audionomer hjälper dig med hela processen - från val av arbetsplatshjälpmedel till ansökan av bidrag hos Försäkringskassan.

•  Om arbetsplatshjälpmedel

•  Våra arbetsplatshjälpmedel

•  Så går det till

•  Så mycket kostar det

•  Kontakta oss för hjälp

 • Kostnadsfri vägledning

 • Bidrag från Försäkringskassan

Vi är måna om att du ska nå din fulla hörselpotential – både i privata sammanhang och på ditt arbete. Även det roligaste arbete kan bli ansträngande om man inte hör tillräckligt bra. Ibland kan det vara så att hörapparaten inte riktigt räcker till i alla arbetsrelaterade situationer. Med små, smarta arbetshjälpmedel kan vi förbättra situationer som vanligtvis kan skapa problem, så som i möten, telefonsamtal, Skype-samtal, på konferenser eller tjänsteresor. När hörseln kräver mindre ansträngning presterar du oftast bättre. Du kan lyssna på ett avslappnat sätt och fokusera på det viktigaste, utan att bli trött. Med hjälp av arbetsplatshjälpmedel har du möjlighet att vara ditt bästa jag på arbetet, varje dag. Låt våra legitimerade audionomer hjälpa dig.


Så går det till

 • arbetshjalpmedel-connectclip

  Telefonhjälpmedel

  Ett ConnectClip/SoundClip är ett hörselhjälpmedel som kan hjälpa dig i flera olika arbetsrelaterade situationer. Med ett ConnectClip/SoundClip kan du förvandla dina hörapparater till ett trådlöst headset och få ljudet från ett telefonsamtal direkt in i dina hörapparater. Med ett ConnectClip/SoundClip kan du även koppla ihop dina hörapparater med din dator och få ljudet från ett Skype-samtal direkt in i dina hörapparater. Ett ConnectClip/SoundClip kan också hjälpa dig att höra ännu bättre i komplexa ljudmiljöer. ConnectClipet/SoundClipet fungerar då som en talarmikrofon och ger dig bättre talförståelse i ljudmiljöer med mycket bakgrundsljud så som i en mötessituation. Det betyder att du får bättre möjlighet att höra vad en talare säger även om sitter långt ifrån. Är du intresserad av att veta mer om ConnectClip/SoundClip? Kontakta oss för hjälp

  ConnectClip är kompatibelt med hörapparater från Oticon som är utrustade med Bluetooth teknik. Bernafon har motsvarande produkt som heter SoundClip som är kompatibel med hörapparater från Bernafon som är utrustade med Bluetooth teknik. Vi har även andra typer av telefonhjälpmedel som passar hörapparater från andra märken om du inte har en kompatibel Oticon/Bernafon hörapparat.

 • arbetshjalpmedel-edu-mic

  Talarmikrofon

  EduMic är en trådlös mikrofon för personer med hörselnedsättning när avstånd, brus och resonans påverkar lyssnande och lärande. EduMic överför trådlöst högkvalitativt ljud till dina  hörapparater vilket ger en direkt tillgång till den som pratar och en förbättrad talförståelse. EduMic använder innovativ teknik för att analysera, balansera och ta bort buller. EduMic återger talarens röst stabilt och tydligt genom att kontinuerligt övervaka ljudmiljön och avlägsna oönskat buller – även mellan ord. Är du intresserad av att veta mer om EduMic? Kontakta oss för hjälp.

  EduMic fungerar med kompatibla Oticon/Bernafon hörapparater. Vi har även andra typer av telefonhjälpmedel som passar hörapparater från andra märken om du inte har en kompatibel Oticon/Bernafon hörapparat.

 • arbetshjalpmedel-rogers

  Arbetsplatshjälpmedel för mötessituationer

  Ju längre ifrån du är en talare desto svårare blir det att höra vad talaren säger, även om du har hörapparat. Hörapparaten fungerar som bäst på 1,5-2 meters avstånd och därefter försvagas ljudet från talaren. Om du ofta deltar i möten där du är längre ifrån talaren och där flera olika personer förväntas tala, kan ett konferenssystem vara till stor hjälp. Konferenssystemet består av olika produkter som kan hjälpa dig på olika sätt. Alla produkter samverkar och ansluts helt trådlöst till dina hörapparater om de är kompatibla. Nedan finner du exempel på olika produkter som ingår i konferenssystemet och hur dem kan hjälpa dig.

  •  Bordsmikrofoner placeras på mötesbordet och hjälper till att förlänga ditt hörande så att du kan uppfatta talet från alla deltagare, oavsett vart de sitter.

  •  Extern mikrofon placeras på eller nära presentatören och hjälper dig att uppfatta talet från presentatören även om personen befinner sig långt ifrån dig. 

  Är du intresserad av att veta mer om arbetsplatshjälpmedel för mötessituationer? Kontakta oss för hjälp.

Det är enkelt att förbättra din arbetsmiljö. Du som har hörapparat har möjlighet att få hjälp med att höra ännu bättre på ditt arbete. Vi hjälper dig hela vägen från start till att allt är på plats och fungerar som det ska.

1. Vi börjar med att träffas och gå igenom vad du behöver. Om du vill, tittar vi närmare på din arbetsplats. Vi föreslår en lösning som du får möjlighet att testa i din arbetsmiljö. 

2. Är du yngre än 68 år och har en fast anställning (som du har haft i minst 1 år) har du möjlighet att göra en ansökan om bidrag för hörselhjälpmedel till Försäkringskassan. Om Försäkringskassan beviljar din ansökan behöver du inte betala något själv. Vi hjälper dig med din ansökan.

3. Du får dina hjälpmedel och vi kontrollerar att allting fungerar som det ska.
 

Kontakta oss för hjälp

Om du är berättigad arbetsplatshjälpmedel och om Försäkringskassan beviljar din ansökan behöver du inte betala något för dina arbetsplatshjälpmedel. Du betalar en besöksavgift för ditt besök hos legitimerad audionom om du bor i Stockholm (250 kr, frikort gäller). I övriga regioner är besöket kostnadsfritt. Om det skulle tillkomma någon avgift får du information om det av din legitimerade audionom under processens gång.


Kontakta oss för hjälp

Kontakta oss för att få hjälp

Vill du ha hjälp med arbetsplatsanpassning? Fyll i kontaktformuläret nedan eller skicka ett email så får du kontakt med våra legitimerade audionomer.

*
*
*
*
Hörselklinik

Hitta din
hörselklinik

Hitta din hörselklinik