Låt oss hjälpa dig med din hörsel även i Corona-tider, läs mer på sidan: Audika & Corona.

Hörselskydd - skydda din hörsel med individanpassade hörselskydd från Bellman och Symfon. Beställ hörselskydd här!

Hörselskydd 

Skydda din hörsel – Audika erbjuder flera olika hörselskydd

Det är viktigt att skydda sin hörsel. Vi på Audika erbjuder flera olika typer av hörselskydd för olika situationer. Hos oss kan du bland annat prova ut individanpassade hörselskydd.

 


Skydda din hörsel

Det är viktigt att skydda sin hörsel och använda hörselskydd

Vi kan aldrig stänga av vår hörsel. Vår hörsel är det sinne som är aktivt hela tiden – även när vi sover. Vi exponeras, hör och uppfattar olika typer av ljud konstant. Om ljuden vi exponeras för, hör och uppfattar har för hög volym eller är väldigt intensiva (så som plötsligt kraftigt buller) kan vår hörsel skadas. Det kan leda till att våra fina hårceller förstörs eller slutar fungera. Det kan i sin tur leda till att vår hörsel blir nedsatt. Därför är det ytterst viktigt att vi är rädda om vår hörsel och skyddar den när vi befinner oss i situationer som präglas av höga ljudvolymer eller starkt buller. Den generella rekommendationen är allt alltid bära hörselskydd i situationer som överstiger en ljudvolym på 80 dB.

Beställ hörselskydd som är individanpassade eller köp riktigt bra öronproppar i vår webshop hörselbutik.se

Tips! Testa ljudvolymen i din vardag

Om du är osäker på hur hög volym och hur mycket buller du dagligen utsätter din hörsel för kan du snabbt göra en scanning av din omgivning. På Arbetsmiljöverkets hemsida kan du läsa mer om appen och ladda ned den. 

om-horselskydd-audika

Om hörselskydd

Hörselskydd skyddar din hörsel och bör bäras i situationer som präglas av mycket buller eller högt ljud. Det finns olika typer av hörselskydd som passar för olika situationer. Exempelvis är individanpassade hörselskydd (även kallade formgjutna hörselskydd) lämpliga för dig som ofta utsätts för höga ljudvolymer eller som önskar maximalt skydd. Du kanske arbetar i bullriga miljöer, är musiker eller jagar. För dig som önskar använda hörselskydd eller riktigt bra öronproppar vid enstaka tillfällen såsom på en konsert eller när du sover finns det flera olika varianter att välja mellan. Dessa hörselskydd kan du handla direkt online i vår webshop hörselbutik.se. Det finns även hörselskydd som går att ansluta till olika enheter via trådlös Bluetooth teknik. Välj det hörselskydd som passar dig och dina behov bäst.

Beställ hörselskydd som är individanpassade eller köp riktigt bra öronproppar i vår webshop hörselbutik.se

Det är viktigt att du utgår från dina behov när du väljer typ av hörselskydd. Om du behöver hörselskydd i ditt arbete är det viktigt att du väljer hörselskydd som är bekväma, täta, och har rätt ljuddämpning som är anpassade efter just din arbetsmiljö. Nyttan med hörselskydd minskar om du som jobbar i bullriga miljöer bara använder hörselskydden under delar av hela arbetsdagen. Att hörselskydden är bekväma är därför en otroligt viktig aspekt att tänka på när du väljer typ av hörselskydd. 

Vardagliga hörselskydd 

Riktigt bra öronproppar 

Har du ett behov av att hitta hörselskydd eller öronproppar som du kan använda en kortare tid och/eller vid enstaka tillfällen? Vi erbjuder en rad olika varianter av hörselskydd som skyddar din hörsel när du exempelvis är på konsert, flyger, sover eller befinner dig i större folksamlingar. Vår rekommendation är att köpa hörselskydd som är av hög kvalitet. Du kan köpa hörselskydden och filter till individanpassade hörselskydd på våra hörselkliniker eller i vår webshop hörselbutik.se

horselskydd-oronproppar

Individanpassade hörselskydd

Hörselskydd som passar dig som önskar maximalt skydd 

Individanpassade hörselskydd (även kallade formgjutna hörselskydd) formgjuts efter din hörselgång och ger din hörsel maximalt skydd i miljöer som präglas av hög volym eller mycket buller. Hörselskydden är täta, har bästa möjliga plattform och anses därför ofta som bekväma. Hörselskydden släpper genom tal men reducerar andra bakgrundsljud. Det betyder att du kan kommunicera med andra personer i stökiga ljudmiljöer och samtidigt du skyddar din hörsel. Med individanpassade hörselskydd kan du också få rätt ljuddämpning som passar för just din situation. Du kan alltså välja vilken ljuddämpningsnivå som passar bäst för just ditt användningsområde.

Främsta fördelarna med individanpassade hörselskydd
 
Ger maximalt möjligt skydd
 Har bra passform och upplevs som bekväma
 Dämpar bakgrundsljud men släpper genom tal

Vi erbjuder olika typer av individanpassade hörselskydd för olika användningsområden och yrken. Exempelvis kan du prova ut individanpassade hörselskydd för jakt, simning, musik och/eller sömn. Vi erbjuder individanpassade hörselskydd från Bellman & Symfon samt Soundscope.

Individanpassade hörselskydd provas ut hos audionom: Beställ hörselskydd

olika-horselskydd

Alla individanpassade hörselskydd som erbjuds hos Audika är CE-märkta. Det betyder att alla hörselskydd uppfyller kraven för europeisk standard. Vi erbjuder också en hållbarhetsgaranti på 4 år och passformsgaranti på 6 månader för individanpassade hörselskydd. 

Beställ hörselskydd

Beställ och prova ut individanpassade hörselskydd hos en legitimerad audionom. Ring 0200-111450 eller fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig snarast.

*
*
*
Så går det till att prova ut/beställa individanpassade hörselskydd

Individanpassade hörselskydd provas ut hos en legitimerad audionom på en hörselklinik nära dig. Besöket inleds med en genomgång av ditt öra och sedan görs ett avtryck av din hörselgång. Därefter skickas avtrycket iväg för tillverkning. Några veckor senare är du varmt välkommen att hämta dina hörselskydd. 

Besöket hos legitimerad audionom för avtryckstagning på hörselklinik kostar 0-250 kr beroende på var i Sverige du bor. Du behöver ingen remiss för att boka en tid. Hörselskydden är skräddarsydda efter ditt behov och kostnaden skiljer sig åt beroende på vilket hörselskydd du väljer.

Audika finns i Uppsala, Stockholm, Östergötland, Skåne, Kalmar, Karlskrona och Västerås.

Vanliga frågor om hörselskydd

Hörselklinik

Hitta din
hörselklinik

Hitta din hörselklinik