Låt oss hjälpa dig med din hörsel även i Corona-tider, läs mer på sidan: Audika & Corona.

Användningstips för bakom-örat-hörapparater

Behöver du några tips på hur du kan använda dina bakom-örat-hörapparater? På den här sidan hittar du information om hur du kan gå tillväga för att använda dina bakom-örat-hörapparater på bästa sätt. Läs våra instruktionsguider eller så våra instruktionsfilmer för att lära dig mer. 

Sätta på / stänga av bakom-örat-hörapparater
Isättning av bakom-örat-hörapparater (domer)
Isättning av bakom-örat-hörapparater (insatser)
Justera volym på bakom-örat-hörapparater
Byta program i bakom-örat-hörapparater

Glöm inte att ta hand om dina hörapparater

Det är väldigt viktigt att ta hand om sina hörapparater för att hörapparaterna ska hålla längre. Glöm inte att byta tillbehör på dina hörapparater, rengöra dina hörapparater och förvara dina hörapparater torrt när du inte använder dem. Se fler generella tips för hur du tar hand om dina hörapparater på sidan: Instruktionsfilmer.

Sätta på / stänga av bakom-örat-hörapparater

 • satta-pa-bakom-orat-horapparat-1

  Att sätta på och stänga av din hörapparat görs genom att stänga respektive öppna batteriluckan. När batteriluckan är stängd är dina hörapparater på och redo att användas.

 • stanga-av-bakom-orat-horapparat

  När batteriluckan är öppen är hörapparaterna avstängda. Vår rekommendation är att öppna batteriluckan när du använt klart dina hörapparater för dagen. Det kan göra att batteriet håller lite längre.

Isättning av bakom-örat-hörapparater med domer

 • insattning-bakom-orat-horapparat-dome-1

  1. När du sätter på dig din hörapparat hjälper det om du håller i ditt öra och lyfter det snett uppåt. Det blir då lättare att få apparat och dome på plats. Häng apparaten bakom örat.

 • insattning-bakom-orat-horapparat-dome-2

  2. Placera domen i hörselgången, se till att den sitter väl och säkert placerat.

 • insattning-bakom-orat-horapparat-dome-3

  3. Om du även har en stödvinge för att hjälpa dig hålla ljudslang och dome på plats så placerar du den längs med innerörat.

Isättning av bakom-örat-hörapparater med insatser

 • insattning-bakom-orat-horapparat-insats-1

  1. När du sätter på dig din hörapparat hjälper det om du håller i ditt öra och lyfter det snett uppåt. Det blir då lättare att få apparat och insats på plats.

 • insattning-bakom-orat-horapparat-insats-2

  2. Därefter placerar du insatsen i ditt öra och säkerställer att den sitter bra och bekvämt. Hörapparatens högtalarenhet läggs bakom örat.

Justera volym på bakom-örat-hörapparater

 • justera-volym-bakom-orat-horapparat

  På baksidan av din apparat har du två knappar som du kan använda för att justera volym m.m. Genom att klicka på den övre så ökar volymen och tvärtom när du klickar på den nedre knappen. Beroende på hur din hörapparat är programmerad kan denna funktion vara inaktiverad.

Byta program i bakom-örat-hörapparater

[iframe width="560" height="315" data-category-consent="cookie_cat_marketing" data-consent-src="https://www.youtube.com/embed/IxrpetDEbeQ" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen][/iframe]
byt-program-bakom-orat-horapparat
Kom i kontakt med oss

Har du frågor eller funderingar? Du är alltid välkommen att kontakta oss om behöver hjälp. Våra experter finns alltid redo. Du hittar alla våra kontaktvägar på sidan: Kundservice.

Hörselklinik

Hitta din
hörselklinik

Hitta din hörselklinik