Låt oss hjälpa dig med din hörsel även i Corona-tider, läs mer på sidan: Audika & Corona.

Så byter du domer på dina hörapparater

Tycker du att det är lite pilligt att byta domer på dina hörapparater? Vi hjälper dig! Vi lär dig tips och tricks för hur du enklast kan gå tillväga. På den här sidan hittar du både en instruktionsguide och en instruktionsfilm som ger dig information om hur du byter domer på dina hörapparater.

Byt domer på bakom-örat-hörapparater

Saker som kan vara bra att tänka på vid byte av domer

En dome har två huvudsakliga funktioner: den hjälper till att skydda hörapparatens högtalarenhet och hålla hörapparaten på plats i hörselgången. Yttre påverkan gör att domens egenskaper förändras, det är därför viktigt är att domen bibehåller sin flexibilitet för att hörapparaten ska sitta på plats i hörselgången och på så sätt kunna ge dig optimal ljudförstärkning. Domen bör bytas cirka en gång i månaden eller oftare om du har mycket öronvax. Har du mycket vax kan du behöva rengöra dina domer genom att ta loss dom och skölja dom i ljummet vatten. Var noga med att domen är torr innan den sätts tillbaka på högtalarenheten. Sitter det torkat vax på domen kan du få problem med klåda och skavsår i hörselgången.

  • dome-bakom-orat-horapparat-1

    1. Ta ett grepp om den tunna ljudslangen för att enkelt kunna ta av domen.

  • dome-bakom-orat-horapparat-2

    2. Ta den nya domen och placera den mitt för hörapparatens högtalarenhet.

  • dome-bakom-orat-horapparat-3

    3. Tryck domen på plats ordentligt för att säkerställa att den sitter som den ska.

[iframe width="560" height="315" data-category-consent="cookie_cat_marketing" data-consent-src="https://www.youtube.com/embed/VM_Bh0V5oR4" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen][/iframe]
dome-bakom-orat-horapparat
Kontakta oss om du behöver hjälp

Vi finns alltid här för att hjälpa dig. Om du vill ha mer information om hur du byter domer på dina hörapparater eller har andra frågor är du varmt välkommen att kontakta våra experter. Du hittar alla våra kontaktvägar på sidan: Kundservice.

Är det dags köpa nya domer till dina hörapparater? Handla direkt i vår webshop hörselbutik.se och få paketet levererat i din brevlåda helt utan kostnad.

Hörselklinik

Hitta din
hörselklinik

Hitta din hörselklinik