Låt oss hjälpa dig med din hörsel även i Corona-tider, läs mer på sidan: Audika & Corona.

Så byter du vaxfilter på dina hörapparater

Det kan anses som lite pilligt att byta vaxfilter men med rätt instruktioner kan det bli lite enklare. På den här sidan hittar du både instruktionsguider och instruktionsfilmer som ger dig tips och tricks för hur du smidigast kan gå tillväga för att byta vaxfilter på dina hörapparater. 

Byt vaxfilter på bakom-örat-hörapparater och byt vaxfilter på allt-i-örat-hörapparater

Viktigt att tänka på när du byter vaxfilter på dina hörapparater

Vaxfilter används för att skydda hörapparatens högtalarenhet från att skadas av öronvax. Det är viktigt att byta vaxfilter regelbundet för att du ska kunna höra optimalt och skydda högtalarenheten. Vår rekommendation är att byta vaxfilter ungefär en gång i månaden eller när du upplever att din hörapparat inte fungerar som den brukar. Det brukar nästa alltid bero på att vaxfiltret delvis är fyllt med vax. Tänk på att titta i domen så det inte sitter vax i den, risken är då att filtret blir fullt igen. Många upplever att det är lite pilligt att byta filter, t ex filtret släpper inte från filterhållaren, hjälp gärna till lite med fingret/nageln så släpper. Det är inget fel på filtret och det går bra att använda det ändå.

 • vaxfilter-bakom-orat-horapparat-1

  1. Ta ut verktyget ur sin förpackning. Verktyget har två stift, ett tomt för borttagning av det gamla stiftet samt ett med den nya filtret.

 • vaxfilter-bakom-orat-horapparat-2

  2. Ta bort filtret med hjälp av det tomma stiftet genom att placera det på det förbrukade filtret och ta bort det från högtalaren.

 • vaxfilter-bakom-orat-horapparat-3

  3. Placera det nya filtret på högtalaren och tryck lätt.

 • vaxfilter-bakom-orat-horapparat-4

  4. Filtret är nu på plats och du kan slänga verktyget med det gamla filtret på.

[iframe width="560" height="315" data-category-consent="cookie_cat_marketing" data-consent-src="https://www.youtube.com/embed/Oj87Pjq93YY?controls=0" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen][/iframe]
vaxfilter-bakom-orat-horapparat
 • vaxfilter-allt-i-orat-horapparat-1

  1.  Ta ut verktyget ur sin förpackning. Verktyget har två stift, ett tomt för borttagning av det gamla stiftet samt ett med den nya filtret.

 • vaxfilter-allt-i-orat-horapparat-2

  2. Ta bort filtret med hjälp av det tomma stiftet genom att placera det på det förbrukade filtret och ta bort det från högtalaren.

 • vaxfilter-allt-i-orat-horapparat-3

  3. Tryck filtret på plats och släng verktyget med det gamla filtret.

Behöver du hjälp?

Tveka inte att kontakta oss om behöver mer hjälp med att byta vaxfilter på dina hörapparater eller har andra frågor. Du hittar alla våra kontaktvägar på sidan: Kundservice. Våra experter finns alltid här för att hjälpa dig. 

Du kanske är i behov av att fylla på ditt lager av vaxfilter? Handla direkt i vår webshop hörselbutik.se och få paketet levererat i din brevlåda helt utan kostnad.

Hörselklinik

Hitta din
hörselklinik

Hitta din hörselklinik