Låt oss hjälpa dig med din hörsel även i Corona-tider, läs mer på sidan: Audika & Corona.

Så rengör du dina allt-i-örat-hörapparater

Få information om hur du tar hand om dina allt-i-örat-hörapparater. Det är viktigt att rengöra dina allt-i-örat hörapparater regelbundet för att de ska hålla längre. Vi ger dig tips och tricks för hur du kan gå tillväga. Ta del av vår instruktionsguide eller se vår instruktionsfilm. 

Rengör allt-i-örat-hörapparater

Viktigt att hå i åtanke vid rengöring av allt-i-örat-hörapparater

Hörapparater som placeras i hörselgången är extra utsatta för öronvax. Därför är det ännu viktigare att rengöra allt-i-örat-hörapparater så att inte öronvaxet skadar hörapparaten. Det är viktigt att rengöra den cirka en gång i veckan eller oftare vid behov för att hörapparaten ska hålla längre. Byt filter ofta och rengör luftkanalen med en renstråd. Torka av hörapparaten med en torr duk. Se hur du går tillväga nedan.

  • rengor-allt-i-orat-horapparat-1

    1. Börja med att ta ut batteriet och försiktigt torka bort synlig smuts.

  • rengor-allt-i-orat-horapparat-5

    2. Rengör också ventilationsöppningarna. Börja med att trycka in rengöringsborsten i ventilationshålet och vrid sedan borsten något så att du får bort eventuell smuts som finns i ventilationsöppningarna. Det kan även vara bra att passa på att byta vaxfilter.

[iframe width="560" height="315" data-category-consent="cookie_cat_marketing" data-consent-src="https://www.youtube.com/embed/5UMN70wrp-M" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen][/iframe]
rengor-allt-i-orat-horapparat
Kontakta vår Kundservice om du behöver hjälp

Du är alltid välkommen att kontakta oss om behöver hjälp med ett ärende. Du hittar alla våra kontaktvägar på sidan: Kundservice.

Hörselklinik

Hitta din
hörselklinik

Hitta din hörselklinik