Låt oss hjälpa dig med din hörsel även i Corona-tider, läs mer på sidan: Audika & Corona.

Så rengör du dina bakom-örat-hörapparater

Lär dg hur du tar hand om dina bakom-örat-hörapparater. Om du har bakom-örat-hörapparater med insatser är det viktigt att rengöra insatserna regelbundet. Vi ger dig tips och tricks för hur du enklast kan gå tillväga. Ta del av vår instruktionsguide eller se vår instruktionsfilm. 

Rengör bakom-örat-hörapparater som har insatser

Bra att tänka på vid rengöring av hörapparater med insatser

En bakom-örat hörapparat med individuell anpassning har en insats (snäcka) som är formgjuten efter din hörselgång. Om du upplever att ljudet är dåligt i din hörapparat beror det ofta på att det sitter vax i insatserna. Det är viktigt att rengöra insatsen cirka en gång i veckan eller oftare vid behov för att få optimal ljudförstärkning. 

  • rengor-bakom-orat-horapparat-insatser-1

    1. Innan du börjar notera vilken insats som tillhör till respektive apparat - så du har ordning på höger respektive vänster insats.

  • rengor-bakom-orat-horapparat-insatser-2

    2. Ta bort insatsen från slangen genom att ta ett stadigt tag om slangfästet. Detta för att säkerställa att din hörapparat inte skadas.

  • rengor-bakom-orat-horapparat-insatser-3-1

    3. Gör rent din insats och ljudslang med hjälp av en mild tvål och ljummet vatten. Lägg insatserna i blandningen över natten. Skölj och torka noga. Blås även bort överflödigt vatten i ljudkanal och luftkanal. Om det är mycket vax i insatsen använd en rengöringsborste eller en renstråd. Sätt ihop komponenterna igen - det är väldigt viktigt att de är helt torra innan du sätter ihop dem. Själva hörapparaten torkar du endast av med en rengöringsduk.

[iframe width="560" height="315" data-category-consent="cookie_cat_marketing" data-consent-src="https://www.youtube.com/embed/XuKnd6Fstrk" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen][/iframe]
rengor-bakom-orat-horapparater-insatser
Kontakta våra experter om du behöver hjälp

Du är alltid välkommen att kontakta oss om behöver hjälp med ett ärende. Du hittar alla våra kontaktvägar på sidan: Kundservice.

Hörselklinik

Hitta din
hörselklinik

Hitta din hörselklinik