Låt oss hjälpa dig med din hörsel även i Corona-tider, läs mer på sidan: Audika & Corona.

Hörapparatsbatteri eller batteri till hörapparat finns i olika storlekar till olika hörapparater. Köp hörapparatsbatterier här.

Batterier till hörapparater

Lär dig om hörapparatsbatterier eller köp batterier till dina hörapparater. Vi säljer hörapparatsbatterier tillverkade av Rayovac. Använd länkarna eller scrolla för att hitta informationen du söker:

Batterier till hörapparater gör att hörapparaterna är igång och går att använda. Det finns olika typer av hörapparatsbatterier. Det finns engångsbatterier och laddningsbara batterier. Läs mer om de olika typerna av hörapparatsbatterierna nedan.

 • Många hörapparater är utrustade med så kallade engångsbatterier. Engångsbatterier är batterier som används en gång och sedan byts ut. Det betyder att engångsbatterier inte går att ladda. Engångsbatterier räcker i ungefär fem dagar beroende på hur mycket du använder dina hörapparater. Du kommer att höra en signal / ett pip-ljud i hörapparaterna när det börjar bli dags att byta batterier. Signalen / pip-ljudet försvinner när du har placerat nya batterier i dina hörapparater.

 • Laddningsbara batterier till hörapparater

  Det finns hörapparatsbatterier som är laddningsbara. Det betyder att batteriet går att ladda och du behöver inte byta batteri på din hörapparat som du behöver om du har en hörapparat med engångsbatterier. Allt du behöver göra är att placera dina hörapparater i en så kallad laddningsstation och då laddas batterierna. För att kunna ha laddningsbara batterier behöver du ha en hörapparat som är laddningsbar. Lär dig mer - klicka på länken: Uppladdningsbara hörapparater.

Det finns olika storlekar på engångsbatterier till hörapparater. Storleken varierar beroende på vilken hörapparatsmodell du har.

 • 312 hörapparatsbatteri är en av storlekarna av batterier till hörapparater som du kan köpa hos Audika.

  312

 • Hörapparatsbatteri 10 är en av olika storlekar av batterier till hörapparater.

  10

 • Batterier till hörapparater finns i olika storlekare och hörapparatsbatteri 10 är en storlek som finns att köpa hos Audika.

  13

 • Batterier till hörapparater finns i storlek 675 och kan köpas hos Audika.

  675

Öppna batteriluckan på din hörapparat och plocka ur det ditt gamla hörapparatsbatteri. Ta ur ditt nya batteri ur förpackningen och dra sedan av tejpen som sitter på batteriet. Stäng luckan och använd hörapparaten. Du kan också ta hjälp av vår instruktionsfilm för att se hur du enklast byter hörapparatsbatteri.

[iframe width="560" height="315" data-category-consent="cookie_cat_marketing" data-consent-src="https://www.youtube.com/embed/dzyzS4izFOg" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen][/iframe]
Hörapparatsbatterier och hörapparatsbatteri av olika storlekar - batterier till hörapparater säljs av Audika.

Normalt brukar ett hörapparatsbatteri räcka ungefär i fem dagar. Om du exempelvis streamar mycket till din telefon räcker batteriet inte lika länge. Det finns några saker att tänka på när du byter batteri som kan göra att batteriet räcker längre. Här är våra tips:

 • Rör inte batteriet med fingrarna när du dragit av tejpen
 • Lufta batteriet i ca 1 minut innan du stänger batteriluckan
 • Öppna batteriluckan när du inte använder hörapparaten
 • När hörapparatsbatterier börjar till slut hör du ett par korta pip i hörapparaten. Det är en signal på att batteriet snart är slut och behöver bytas. När du bytt batteri kommer hörapparaten sättas på direkt när du stängt batteriluckan. Det kan hända att den spelar en liten kort melodi under uppstarten av hörapparaten.

 • Ett hörapparatsbatteri räcker ungefär 5 dagar, beroende på hur mycket du använder din hörapparat. Det kan också vara så att batteriet inte håller lika lång tid om du ofta exempelivs streamar musik från din telefon till din hörapparat. Tips är att alltid ha ett extra hörapparatsbatteri med dig så att du kan byta direkt när batteriet tar slut.

 • Olika batteri passar olika modeller av hörapparater. Det beror på att batteriluckan är olika stor på olika modeller av hörapparater. På ditt besök hos din audionom får du information om vilken batteristorlek som passar till din hörapparat. Ett tips för att komma ihåg din batteristorlek är att lägga färget på paketet på minnet:

  • 312 = brun förpackning
  • 10 = gul förpacking
  • 13 = orange förpackning
  • 675 = blå förpackning
 • Hos oss på Audika kan du köpa hörapparatsbatterier av högsta kvalitet. Batterierna är tillverkade av en av världens mest kända och omtalade tillverkare av batterier till hörapparater: Rayovac

 • Vi säljer hörapparatsbatterier på våra hörselkliniker och i vår webshop. Hos Audika får du mängdrabatt på hörapparatsbatterier vilket betyder att priset per karta blir lägre ju fler kartor du köper. 

  Hitta din hörselklinik eller köp hörapparatsbatterier i vår Webshop (hörselbutik.se).

 • Vi ger dig några tips på vad du kan göra för att ditt hörapparatsbatteri ska räcka längre:

  • Öppna batteriluckan när du inte använder hörapparaten
  • Var noga med att du inte rör vid batteriet med fingrarna när du dragit bort tejpen när du byter ditt hörapparatsbatteri
  • Viktigt är att lufta batteriet i cirka 1 minut innan du stänger batteriluckan när du byter ditt hörapparatsbatteri

Behöver du hjälp att hitta rätt storlek på ditt batteri eller har andra frågor? Välkommen att kontakta oss.

*
*
*
Hörselklinik

Hitta din
hörselklinik

Hitta din hörselklinik