Bild på Audikas hörselklinik i Norrtälje
Blogginlägg

Audika öppnar ny hörselklinik i Norrtälje

Skriven av:Audika

2018-02-04 00:00:00 • 2 minut att läsa

Audika arbetar sedan lång tid tillbaka på uppdrag av Stockholms läns landsting. Norrtäljekliniken har kapacitet att ta emot cirka 4000 kunder varje år och bidrar därmed avsevärt till tillgången på hörselrehabilitering i länets nordligaste del. 

Hörselkliniken i Norrtälje ligger i nyrenoverade lokaler på Hantverkaregatan 11, centralt mellan Roslagens Sparbank och Dianahuset. Den tidigare kliniken på Drottninggatan är nu stängd.

Inredningen i den nya kliniken svarar mot Audikas högt ställda krav på effektivitet och kundanpassning. Audionomrummen är utrustade med den senaste tekniken för hörselmätning och inredda för en rofylld dialog mellan våra legitimerade audionomer och kunderna. Receptionen, välkomsthallen och loungen är utformade med ljudabsorberande material och ett avskilt soffhörn för att ge bästa möjliga kundupplevelse, berättar Eva Halén, vd på Audika.

I Norrtälje, liksom på övriga kliniker, erbjuder Audika hörselundersökningar samt utprovning av hörapparater. Inom Stockholms läns landsting är hörselundersökningen kostnadsfri och det behövs ingen remiss för att boka tid.

Audika i korthet

Audika har ett 30-tal hörselkliniker i södra och mellersta Sverige med cirka 100 legitimerade audionomer. Audika bildades hösten 2016 då hörselklinikerna Avesina, Audionomerna och Hörsam gick samman.

Audika:

  • är experter på hörsel och hjälper varje år 10 000-tals människor i Sverige att höra bättre
  • har fokus på hörselrehabilitering – utprovning av hörapparater och andra hörselhjälpmedel är auktoriserat av landstingen i Stockholms län, Region Skåne, Uppsala och Östergötland
  • driver kliniker utan landstingsfinansiering i Västerås, Kalmar och Karlskrona

Hörselklinik i Norrtälje