Audika öppnar hörselklinik i Tyresö - välkommen på hörseltest och utprovning av hörapparat hos Audikas legitimerade audionomer.
Blogginlägg

Ökad tillgänglighet & hörselvård på Audikas nya hörselklinik i Tyresö

Skriven av:Audika

2021-03-01 00:00:00 • 2 minut att läsa

Audikas vision är att hjälpa fler att höra bättre. Som ett led i detta öppnar nu Audika en ny hörselklinik i Tyresö Centrum, vilket underlättar och förbättrar tillgången till hörselrehabilitering i södra Stockholm. Kliniken kommer att bedrivas på uppdrag av Region Stockholm.

Det har inte funnits någon hörselklinik i Tyresö tidigare och det betyder att många har fått åka en bra bit för att få hjälp med sin hörsel. Med vår nya klinik har vi möjlighet att hjälpa fler att höra bättre och våra hörselexperter är redo att göra sitt yttersta för att ta hand om dig och din hörsel baserad på dina behov säger Mahsa Pourheidari, VD på Audika. 

Vid 65 års ålder har ungefär en av tre nedsatt hörsel1 och de allra flesta kan vara hjälpta av hörapparat. Dagens moderna hörapparater förstärker inte bara ljud utan är även utvecklade för att stödja hjärnans naturliga processer att förstå ljud. Allt för att ge användare en så verklig och optimal hörupplevelse som möjligt. 

En hörapparat hjälper inte bara en person att höra bättre utan kan också bidra till ökad livskvalitet. När hörseln försämras, försvåras också möjligheterna att kommunicera med nära och kära vilket påverkar kontakten med omgivningen. Genom att ta steget att testa sin hörsel och börja använda hörapparat i tid, kan man behålla ett socialt och aktivt liv. En individanpassad hörselrehabilitering är grunden till att fortsätta njuta av alla ljud som livet har att erbjuda, förklarar Mahsa.

Det första steget på vägen mot en bättre hörsel är alltid ett hörseltest. Ett hörseltest hos Audika i Tyresö kostar 100 kr (frikort gäller) och ingen remiss krävs för att boka en tid. 

Mer om Audika i Tyresö

Vi på Audika tycker att alla detaljer i livet är värda att höra. Våra experter kan hjälpa dig med:

  • Hörselrådgivning och individuell plan
  • Hörseltest
  • Utprovning av hörapparat, hörselhjälpmedel och arbetshjälpmedel 
  • Individanpassade hörselskydd

Läs mer på vår sida: Audikas hörselklinik i Tyresö

Källor:

1. SCBs befolkningsstatistik, 2014–2016