Bild på ett online hörseltest
Blogginlägg

Gör en enkel hörselkoll hemma: Testa Audika hörseltest online redan nu

Skriven av:Audika

2019-05-09 00:00:00 • 2 minut att läsa

Tags • Pressmeddelande

Audika gör det nu ännu enklare att testa hörseln. Audika lanserar ett hörseltest som du kan göra online. Allt du behöver är ett par hörlurar och en dator, mobil eller surfplatta för att genomföra testet.

Nedsatt hörsel är vanligare än vad många tror. Vid 65 års ålder har en av tre nedsatt hörsel (SCBs, 2014-2016). Ju tidigare nedsatt hörsel upptäcks, desto tidigare kan den också behandlas. 

Det är viktigt att ta hand om sin hörsel men tyvärr väntar många länge med att ta steget till att testa sin hörsel. Vi vill helt enkelt göra det mer tillgängligt och flexibelt så att fler kan göra en snabb koll av sin hörsel. Det kan vi nu erbjuda med vårt online hörseltest.

Audikas online hörseltest kan ge dig en indikation hur och vad du hör i situationer med bakgrundsljud samt om det kan vara dags för att göra ett komplett hörseltest på en hörselklinik. Online hörseltestet innehåller självutvärderingsfrågor, ett ton-test och ett lyssningstest av situationer med mycket bakgrundsljud. Det tar cirka 2-5 minuter och du får ditt resultat direkt.

Audikas online hörseltest

Om online hörseltest

Bra online hörseltest kombinerar självutvärderingsfrågor med lyssningstest av situationer med mycket bakgrundsljud. Anledningar är att de kan testa din förmåga att urskilja tal i miljöer med mycket bakgrundsljud, utan att testa rena toner. Dock ersätter inte ett online hörseltest ett komplett hörseltest som görs av en legitimerad audionom på en hörselklinik.

Källor: SCBs befolkningsstatistik, 2014–2016

Relaterade bloggartiklar: 

Audika lanserar chattfunktion

Älska dina öron

Starta online hörseltest

Steg 1 av 4