Låt oss hjälpa dig med din hörsel även i Corona-tider, läs mer på sidan: Audika & Corona.


Hörselhjälpmedel

Hörselhjälpmedel kan hjälpa dig i situationer när hörapparaten kanske inte riktigt räcker till. Det kan vara när du tittar på TV eller deltar i ett möte. Det finns olika hörselhjälpmedel som passar olika situationer. Scrolla eller använd länkarna för att hitta informationen du söker:

Hörselhjälpmedel kan hjälpa dig att höra ännu bättre i vissa situationer där hörapparaten kanske inte riktigt räcker till. Det finns många olika hörselhjälpmedel som är anpassade efter olika typer av situationer. Exempelvis finns en TV-adapter som kan hjälpa dig att höra ljudet från din TV ännu bättre. Det finns också hörselhjälpmedel för dig som inte är hörselskadad och som kanske vill ha en produkt som kan hjälpa dig lite extra i vardagen. Du hittar ett urval av våra hörselhjälpmedel längre ned på sidan.

Vi har ett brett sortiment av olika hörselhjälpmedel som passar för olika typer av situationer. Nedan hittar du ett urval av våra olika hörselhjälpmedel. Du hittar fler hörselhjälpmedel i vår .

 • Hörhjälpmedel för alla tillfällen - hörselhjälpmedel hos Audika.

  Ibland kanske det kan vara lite svårt att höra ljudet från TV:n, även om du har hörapparat. Då kan en TV-adapter vara till stor hjälp. Med en TV-adapter kan du få ljudet från din TV direkt in i hörapparaten. Det betyder att du kan titta på TV med önskad ljudvolym, samtidigt som resten av familjen kan hålla volymen på en nivå som passar dem. Ljudet är naturligt och försenas inte. Ljudet matchar TV-bilderna i realtid.

  TV-adpatern är kompatibel med Oticon och Bernafon hörapparater som är utrustade med Bluetooth teknik. Läs mer om våra olika modeller av hörapparater eller köp en TV-adapter i vår webshop.


  Hörapparatsmodeller Webshop

 • Hörselhjälpmedel för olika tillfällen hos Audika - hörhjälpmedel för olika situationer.

  Är du trött på att byta engångsbatterier? Då kan laddningsbara batterier vara ett alternativ för dig. Laddningsbara batterier går, precis som det hörs på namnet, att ladda. Allt du behöver göra är att placera hörapparaterna i en laddningsstation och batterierna laddas. En laddningsstation är både ett smidigt och miljövänligt hörselhjälpmedel för dig som har en laddningsbar hörapparat.

  Laddningsstationen är kompatibel med laddningsbara hörapparater. Laddningsbara hörapparater är utrustade med ett speciellt batteri som går att ladda. Vi erbjuder laddningsbara hörapparater från Oticon och Bernafon. Vill du veta mer laddningsbara hörapparater? Läs mer på vår sida om uppladdningsbara hörapparater eller kontakta oss.


  Uppladdningsbara hörapparater Ta kontakt med oss

 • Hörselhjälpmedel är hjälpmedel för din hörsel - hörhjälpmedel hos Audika.

  Hörselhjälpmedlet ConnectClip har många användningsområden. ConnectClip är ett hörselhjälpmedel som kan förvandla dina hörapparater till ett trådlöst headset. ConnectClip är också ett hörselhjälpmedel som kan fungera som en extern mikrofon som ger dig bättre talförståelse i komplexa ljudmiljöer med mycket bakgrundsljud, exempelvis på en restaurang eller i ett mötesrum. ConnectClip är även ett hörselhjälpmedel som kan hjälpa dig att ansluta dina hörapparater till en dator så att du exempelvis kan få ljudet från ett Skype-samtal direkt in i dina hörapparater. Sist men inte minst kan hörselhjälpmedlet ConnectClip fungera som en fjärrkontroll för att justera volym och ändra program i dina hörapparater.

  ConnectClip är kompatibelt med hörapparater från Oticon som är utrustade med Bluetooth teknik. Bernafon har motsvarande produkt som heter SoundClip som är kompatibel med hörapparater från Bernafon som är utrustade med Bluetooth teknik. Läs mer om våra hörapparatsmoddeller eller köp ett ConnectClip / SoundClip i vår webshop.


  Hörapparatsmodeller Webshop

 • Audika har hörselhjälpmedel för olika situationer - prova hörhjälpmedel och få hjälp med din hörsel.

  En kuddhögtalare är ett hörselhjälpmedel som passar dig som har en hörselnedsättning, tinnitus och/eller normal hörsel. En kuddhögtalare är ett väldigt bra hjälpmedel vid insomning, särskilt om man har tinnitus eller svårt att somna. Du kan, med hjälp av kudden, lyssna på dina favoritljud eller olika bakgrundsbrus utan att störa andra. En kuddhögtalare kan användas av vem som helst eller verka som ett hörselhjälpmedel för dig som kanske har tinnitus och vill maskera låga ljudnivåer. Du kan köpa kuddhögtalaren i vår webshop.


  Webshop

Behöver du hjälp att hitta rätt hörselhjälpmedel? Välkommen att kontakta oss.

*
*
*
 • Alla hörapparater är inte kompatibla med alla hörselhjälpmedel. Det kan exempelvis vara så att du behöver ha en hörapparat med Bluetooth för att kunna använda en viss typ av hörselhjälpmedel. Om du är osäker på vilket hörselhjälpmedel som är kompatibelt med din hörapparat, är vår rekommendation att kontakta din hörselklinik för mer information.

 • Vilket hörselhjälpmedel som kan vara bra för dig beror på dina behov. Vi har olika hörselhjälpmedel som passar för olika typer av situationer. Vi har också hörselhjälpmedel som passar olika typer av personer - både för dig som har en hörselnedsättning och för dig som är normalhörande. Vår rekommendation är att du funderar på vilka situationer du tycker är utmanande. Vi ger dig några exempel:

  • Kanske kan det vara när du tittar på TV tillsammans med familjen?
  • Kanske kan det vara när du deltar i möten på din arbetsplats?
  • Kanske kan det vara när du behöver byta engångsbatterier på din hörapparat?
  • Kanske har du svårt att somna?


  Vi har hörselhjälpmedel som kan hjälpa dig i alla ovan situationer (TV-adapter, ConnevtClip, Laddningsstation, Kuddhögtalare). Vi har också fler hörselhjälpmedel som kan hjälpa dig i andra situationer. Läs mer om ett urval av våra olika hörselhjälpmedel eller hitta fler hörselhjälpmedel i vår webshop.

 • Vissa hörselhjälpmedel provas ut hos en audionom medan vissa hörselhjälpmedel kan köpas direkt på en hörselklinik eller i en webshop. Detta får du information om när du läser informationstexterna om respektive hörselhjälpmedel. Är du osäker på vad som gäller för det hörselhjälpmedlet som du önskar prova ut, kan du alltid ta kontakt med oss för mer information. 

Hörselklinik

Hitta din
hörselklinik

Hitta din hörselklinik