Så går det till att göra ett hörseltest i Skåne
Lär dig om hur det går till att göra ett hörseltest i Skåne. Nedan finner du en lista över vilka olika moment hörseltestet innehåller så du vet vad du kan förvänta dig av ditt besök hos din legitimerade audionom.
1. Information om din hörsel: Hörseltestet inleds med att du får träffa din legitimerade audionom och berätta om din hörsel. Du får beskriva hur du tycker att du hör i olika situationer och vilka dina eventuella utmaningar är. Du får också berätta om vilka behov du tycker att du har samt vilka mål du har med din hörsel. Därefter undersöker audionomen din hörselgång och trumhinnan innan hörseltesterna genomförs.
2. Hörselmätningar: Din audionom genomför olika hörselmätningar för att få information om din hörsel. Du kommer få göra ett ton-testet (tonaudiometri) och ett tal-testet (talaudiometri). Ton-testet genomförs i en ljudisolerad miljö (ofta mätbur) medan tal-testet genomförs med bakgrundsbrus. Syftet med tonaudiometri är att ta reda på hur du uppfattar ljud på olika frekvensnivåer. Syftet med talaudiometri är att få information om hur din hjärna tolkar ljuden som öronen tar emot.
3. Val av eventuella hjälpmedel och rådgivning: Din audionom ger dig rådgivning om väg framåt baserat på resultatet av hörselmätningarna. Mätningarna visar om din hörsel är normal eller nedsatt och ligger till grund för val av eventuell hörapparat. Om hörapparat är aktuellt för dig, hjälper din audionom till med val av hörapparat baserat på dina unika och individuella behov. Audionomens rekommendationer grundar sig på din hörselnedsättning, din livssituation och dina önskemål.
Boka ett hörseltest i Skåne, läs om våra olika hörapparater eller hur det går till att prova ut hörapparat i Skåne.
