Låt oss hjälpa dig med din hörsel även i Corona-tider, läs mer på sidan: Audika & Corona.

Bor du i Skåne och vill göra ett hörseltest? Boka hörseltest i Skåne redan idag!

Hörseltest i Skåne

Hör du sämre och behöver boka ett hörseltest i Skåne? Vi hjälper dig!

Om du misstänker att du har nedsatt hörsel kan det vara bra att göra ett hörseltest. Ett hörseltest i Skåne kostar 200 kr (frikort gäller). Du behöver ingen remiss för att boka en tid på någon av Audikas 4 kliniker i Skåne. Audika jobbar på uppdrag av Region Skåne inom primär hörselrehabilitering. 

• Boka tid för hörseltest i Skåne

• Så går ett hörseltest i Skåne

• Hörselklinik i Skåne

• Vanliga frågor och svar om hörseltest i Skåne

*
*
*

Boka ett hörseltest i Skåne

Besvara några enkla frågor och gör sedan en bokningsförfrågan. Hörseltest kostar 200 kr (frikort gäller). Du behöver ingen remiss.
Get Results
  • Har du gjort ett hörseltest tidigare?

    Hörseltest
    Ja Nej
  • Har du hörapparat sedan tidigare?

    Hörapparat
    Ja Nej

Nedsatt hörsel: Misstänker du att du har nedsatt hörsel eller upplever att du hör dåligt? Det kanske är så att du behöver höja volymen lite extra när du tittar på tv eller ofta ställa frågan ”vad sa du”? Då kan det vara dags att kolla din hörsel. Ett hörseltest det första steget mot en bättre hörsel.

Byta hörapparat: Om du har hörapparat sedan tidigare men tycker att den inte hjälper dig på samma sätt som tidigare kan det också vara bra att kolla din hörsel. Det kan vara så att din hörsel har förändrats och att din hörapparat då inte längre hjälper dig att höra lika bra som tidigare. Då kan det antingen vara dags att justera inställningarna eller prova ut ny hörapparat. Vår rekommendation är att börja med att göra ett hörseltest för att få mer information om vilket scenario som är bäst utifrån dina behov. 

Boka tid för hörseltest i Skåne

Så går det till att göra ett hörseltest i Skåne

Lär dig om hur det går till att göra ett hörseltest i Skåne. Nedan finner du en lista över vilka olika moment hörseltestet innehåller så du vet vad du kan förvänta dig av ditt besök hos din legitimerade audionom.

1. Information om din hörsel: Hörseltestet inleds med att du får träffa din legitimerade audionom och berätta om din hörsel. Du får beskriva hur du tycker att du hör i olika situationer och vilka dina eventuella utmaningar är. Du får också berätta om vilka behov du tycker att du har samt vilka mål du har med din hörsel. Därefter undersöker audionomen din hörselgång och trumhinnan innan hörseltesterna genomförs. 

2. Hörselmätningar: Din audionom genomför olika hörselmätningar för att få information om din hörsel. Du kommer få göra ett ton-testet (tonaudiometri) och ett tal-testet (talaudiometri). Ton-testet genomförs i en ljudisolerad miljö (ofta mätbur) medan tal-testet genomförs med bakgrundsbrus. Syftet med tonaudiometri är att ta reda på hur du uppfattar ljud på olika frekvensnivåer. Syftet med talaudiometri är att få information om hur din hjärna tolkar ljuden som öronen tar emot.

3. Val av eventuella hjälpmedel och rådgivning: Din audionom ger dig rådgivning om väg framåt baserat på resultatet av hörselmätningarna. Mätningarna visar om din hörsel är normal eller nedsatt och ligger till grund för val av eventuell hörapparat. Om hörapparat är aktuellt för dig, hjälper din audionom till med val av hörapparat baserat på dina unika och individuella behov. Audionomens rekommendationer grundar sig på din hörselnedsättning, din livssituation och dina önskemål.  

Boka ett hörseltest i Skåne, läs om våra olika hörapparater eller hur det går till att prova ut hörapparat i Skåne.

Lär dig om hörseltest i Skåne - Audika vägleder dig hur det går till att göra ett hörseltest i Skåne.

Om du upplever nedsatt hörsel och vill boka ett hörseltest i Skåne är du varmt välkommen att ringa vår kundservice på 0200-111450 eller fyll i vårt bokningsformulär: boka tid för hörseltest i Skåne.

Frågor och svar om hörseltest i Skåne