Låt oss hjälpa dig med din hörsel även i Corona-tider, läs mer på sidan: Audika & Corona.

Hörseltest i Stockholm på Audikas kliniker - hörseltest i Stockholm kostar 100 kr.

Hörseltest i Stockholm

Bor du i Stockholm och vill göra ett hörseltest? Audika hjälper dig!

Om du upplever tecken på nedsatt hörsel kan det vara bra att göra ett hörseltest. Hörseltest i Stockholm görs av legitimerad audionom och du behöver ingen remiss för att boka en tid. Vi har 15 kliniker i Stockholmsområdet. Audika jobbar på uppdrag av Region Stockholm inom primär hörselrehabilitering. Frikort gäller.

• Boka tid för hörseltest i Stockholm

• Så går ett hörseltest i Stockholm till

• Hörselklinik i Stockholm

• Vanliga frågor och svar om hörseltest i Stockholm

*
*
*

Boka ett hörseltest i Stockholm

Besvara några enkla frågor och gör sedan en bokningsförfrågan. Du behöver ingen remiss och frikort gäller.
Get Results
  • Har du gjort ett hörseltest tidigare?

    Hörseltest
    Ja Nej
  • Har du hörapparat sedan tidigare?

    Hörapparat
    Ja Nej

Tips – så vet du när du bör boka ett hörseltest

Det är viktigt att ta hand som sin hörsel. Hörseln är ett av våra viktigaste sinnen och det som förenar oss med omvärlden. Vi rekommenderar dig att boka ett hörseltest om du upplever:

• Att din hörsel förändrats/försämrats

• Att det är svårt att delta i konversationer när många pratar samtidigt

• Att du ofta behöver ställa frågan "vad sa du?"

• Att dina nuvarande hörapparater inte längre hjälper dig på bästa sätt

Boka tid för hörseltest i Stockholm

Så går ett hörseltest i Stockholm till 

Lär dig om hur ett hörseltest i Stockholm går till. Vi har gjort en kort lista över de olika delarna så att du vet vad du kan förvänta dig av ditt besök hos din legitimerade audionom.

1. Hörseltestet inleds med att du får berätta om din hörsel. Du får dela med dig av hur du tycker att du hör och om der finns situationer som är mer utmanade än andra. Du får också berätta om dina behov och vilka mål du har med din hörsel. Audionomen undersöker din hörselgång och din trumhinna.

2. Audionomen genomför olika hörselmätningar för att få information om hur du hör. Ton-testet (tonaudiometri) genomförs i en ljudisolerad miljö (ofta mätbox) medan tal-testet genomförs med bakgrundsbrus. Syftet med tonaudiometri (talaudiometri) är att ta reda på hur du uppfattar ljud på olika frekvensnivåer. Syftet med talaudiometri är att få information om hur din hjärna tolkar ljuden som öronen tar emot.

3. Du får sedan rådgivning av din audionom om väg framåt baserat på resultatet av ditt hörseltest. Hörseltestet visar om din hörsel normal eller nedsatt och de ligger till grund för val av eventuell hörapparat. Om det visar sig att det kan vara aktuellt med hörapparat hjälper din legitimerade audionom dig att välja rätt hörapparat utifrån dina individuella behov. Audionomens rekommendationer baseras på din hörselnedsättning, din livssituation och dina önskemål. 

Boka ett hörseltest i Stockholm, läs om våra olika hörapparater eller hur det går till att prova ut hörapparat i Stockholm.

horseltest-i-stockholm-audika

Ring vår kundservice på 0200-111450 eller boka tid för hörseltest i Stockholm genom att fylla i vårt bokningsformulär. 

Frågor och svar om hörseltest i Stockholm