Få vägbeskrivning

Norrköping

Drottninggatan 66
602 32 Norrköping
Måndag
Tisdag
Onsdag
Torsdag
Fredag
Lördag
Söndag
Boka ett hörseltest
Kliniken är stängd mellan 13.30-15.30 den 17 oktober på grund av utbildning.

Hörseltest och hörapparat hos audionom i Norrköping

Välkommen till Audikas hörselklinik i Norrköping. Vi hjälper dig med din hörsel.

 • Hörseltest i Norrköping kostar 200 kr (frikort gäller). Ingen remiss krävs.

 • Audikas hörselklinik i Norrköping jobbar på uppdrag av Region Östergötland.

 • Hörapparat i Norrköping kan provas ut ur Audikas privata sortiment eller ur regionens sortiment.

 • Audikas audionomer i Norrköping är legitimerade.

 • Audikas hörselklinik i Norrköping har bemannad reception. 


Boka ett hörseltest via formulär eller ring 0200-111450

Har någon av dina anhöriga märkt att din hörsel har försämrats? Tycker andra att du har svårt att höra vad som sägs? Behöver du be andra att upprepa sig? Då kan det vara dags för att boka en tid för ett hörseltest. Lär dig mer om tecken på nedsatt hörsel.

Audikas hörselklinik i Norrköping jobbar på uppdrag av Region Östergötland. Hörseltest i Norrköping kostar 200 kr (frikort gäller, gratis för dig som är 85 år eller äldre).

Hörseltest görs för att få reda på hur du hör - hör du normalt, bättre än normalt eller eventuellt sämre än normalt? En av våra legitimerade audionomer genomför hörseltestet och du får reda på hur du hör direkt efter hörseltestet är genomfört. Vår legitimerade audionom som utför hörseltestet kommer att visa dig din hörselkurva. Du får information om vilka frekvenser du hör och vilka du eventuellt inte hör.

Om det visar sig att du är i behov av hörapparat hjälper våra legitimerade audionomer dig att välja rätt hörapparat eller hörapparater som är anpassad för just din hörselnedsättning. Det är alltid din önskan och ditt behov som styr valet av hörapparat eller hörapparater. Hörapparat är den vanligaste behandlingsmetoden för nedsatt hörsel. 

Vad är en hörapparat? En hörapparat kan beskrivas som en ljudanläggning i miniatyr och hjälper dig med nedsatt hörsel till en bättre hörsel. Hörapparaten fångar in och förstärker ljudet i omgivningen och gör att du hör bättre, även om du har en hörselnedsättning. 

Vilka hörapparater finns det? Det finns olika typer och modeller av hörapparater. Det finns hörapparater som du placerar bakom örat eller inuti hörselgången. Gemensamt för dagens hörapparater är att de är digitala, diskreta och tekniskt avancerade. De allra senaste hörapparaterna kan hantera komplexa ljudmiljöer, är internetuppkopplade och även laddningsbara. Läs mer om våra hörapparater.

Om hörseltestet visar att du kan vara hjälpt av hörapparat erbjuder Audika dig två olika valmöjligheter. Du kan välja att prova ut hörapparat ur Audikas privata sortiment eller ur Region Östergötlands sortiment. Vad kostar en hörapparat i Norrköping? Väljer du hörapparat ur Audikas privata sortiment betalar du det faktiska priset för hörapparaten/hörapparaterna. Om du väljer att prova ut hörapparat ur Region Östergötlands sortiment är priset 500 kr per hörapparat. Även om du väljer att prova ut hörapparat ur vårt privata sortiment eller ur Region Östergötlands sortiment betalar du alltid besöksavgiften för utprovningsbesöket som kostar 200 kr.

Vad händer efter att du provat ut hörapparat? Cirka 30 dagar senare är du välkommen på ett uppföljningsbesök. Läs mer om hela hörselprocessen här.

Är du hörapparatsanvändare? Vårt råd är att du provar ut en ny hörapparat efter några år om du upplever att hörapparaten inte hjälper dig på bästa sätt längre. Hörseln förändras gradvis med åren och hörapparater är i ständig utveckling. Du kan alltid kontakta oss så hjälper vi dig.

Audikas audionomer i Norrköping är legitimerade. Det betyder att våra audionomer har tre års universitetsutbildning och legitimation från Socialstyrelsen.

Vad kan våra legitimerade audionomer i Norrköping hjälpa dig med? Våra audionomer hjälper dig till en bättre hörsel vilket innebär att våra audionomer hjälper genom hela hörselprocessen – från hörseltest till avslutad hörselrehabilitering. Audikas legitimerade audionomer i Norrköping utför hörseltestet, gör en behovsbedömning och planerar för en rehabilitering som passar just din hörselnedsättning. I det ingår att prova ut hörapparat och eventuella andra hörselhjälpmedel. Audionomerna anpassar också arbetshjälpmedel. Audikas legitimerade audionomer i Norrköping kan också hjälpa dig att prova ut hörselskydd som både är formgjutna och individanpassade.Våra audionomer hjälper även dig och dina anhöriga med kommunikationstips.

Audikas legitimerade audionomer i Norrköping är experter på hörsel och hjälper dig att nå din fulla hörselpotential.

Hörselkliniken ligger i centrala Norrköping, högst upp på Drottninggatan. Adressen till hörselkliniken är Drottninggatan 66. Hit kan du resa med Norrköpings kollektivtrafik, både med buss och spårvagn. Närmaste hållplats heter Norrköping Söder Tull. Från hållplatsen tar det ungefär 5 minuter att gå, kliniken ligger på din vänstra sida om du har ryggen mot hållplatsen. Nygatan och Sankt Persgatan ligger i närheten av hörselkliniken. I närområdet ligger parkeringshuset Spiran om du hellre föredrar att åka bil till hörselkliniken.

Audikas hörselklinik i Norrköping har bemannad reception varje vardag. Du är alltid välkommen att gå förbi hörselkliniken om du är i behov av hjälp. I receptionen kan vi hjälpa dig med enklare service av din hörapparat/dina hörapparater så som att till exempel byta batterier eller slangar. Vi säljer också tillbehör till dina hörapparater. Du kan bland annat köpa batterier, vaxfilter och/eller domer. Vi kan även hjälpa dig med eventuella andra hörselhjälpmedel, exempelvis telefoner eller väckarklockor. Om du istället föredrar att få tillbehör till dina hörapparater skickat hem till dig rekommenderar vi dig att beställa via vår webshop, hörselbutik.

I Östergötland har Audika tre hörselkliniker. Vi kan bland annat hjälpa dig med att testa din hörsel och prova ut hörapparat/hörapparater.

Audika Linköping, hörapparat och hörseltest

Audika Vadstena, hörapparat och hörseltest

Fler hörselkliniker i Östergötland, hörapparat och hörseltest

Auktoriserade privata hörselkliniker

1177 kan du hitta alla hörselkliniker som jobbar på uppdrag av och som är auktoriserade av Region Östergötland.

 

Vi som arbetar här

 • Henrik L

  Verksamhetschef

  Norrköping

 • Hanna O

  Reception

  Norrköping

 • Emil S

  Leg.Audionom

  Norrköping

 • Pernilla B

  Leg. Audionom

  Norrköping

 • Viktor E

  Leg. Audionom

  Norrköping