Hörapparat & hörseltest hos audionom i Östergötland

Audika kan hjälpa dig till en bättre hörsel. Till Audikas hörselkliniker i Östergötland är du välkommen utan remiss. Våra legitimerade audionomer hjälper dig bland annat med att testa din hörsel och att prova ut hörapparat. 

 

Snabbfakta - Audika i Östergötland

 • Audika har 3 hörselkliniker i Östergötland. Hitta hörselklinik i Östergötland.

 • Hörseltest i Östergötland kostar 200 kr (frikort gäller). Du behöver ingen remiss. Boka hörseltest.

 • Hörapparat i Östergötland kan provas ut både ur regionens sortiment och ur Audikas privata sortiment. Hörapparat i Östergötland.

 • Audika arbetar på uppdrag av Region Östergötland.

 • Audikas audionomer i Östergötland är legitimerade.

Boka rådgivning av hörapparat och hörseltest hos Audikas legitimerade audionomer på Audikas hörselkliniker i Östergötland. Ingen remiss krävs.

Vart ligger din närmaste hörselklinik i Östergötland? Audika har 3 hörselkliniker i Östergötland. På våra hörselkliniker får du hjälp med att testa din hörsel, prova ut hörapparat och/eller andra hörselhjälpmedel samt hjälp med service av dina hörapparater. Du kan också få hjälp med enklare service och köpa tillbehör till dina hörapparater på de kliniker som vi har reception.

Vart ligger din närmaste hörselklinik i Östergötland? Här hittar du alla adresser till Audikas hörselkliniker i Östergötland. Vill du veta mer om hörselklinikens öppettider eller få vägbeskrivning? Klicka på länken till hörselkliniken så kommer du till hörselklinikens sida.

 

1177 hittar du alla hörselkliniker i Östergötland som är auktoriserade av Region Östergötland.

Boka rådgivning av hörapparat och hörseltest hos Audikas legitimerade audionomer på Audikas hörselkliniker i Östergötland. Ingen remiss krävs.

Hörseltest i Östergötland kostar 200 kr (frikort gäller, gratis för dig som är 85+). Det finns inget krav på remiss för att boka ett hörseltest i Östergötland. Hörseltestet görs av en av våra legitimerade audionomer och besöket tar ungefär en timme. Vad är tecken på nedsatt hörsel, hur bokar du en tid för ett hörseltest och hur går hörseltestet till?

Mer om hörseltest i Östergötland

Vad kan vara tecken på att din hörsel är nedsatt? När kan det vara dags att kolla din hörsel?

 • Höjer du volymen på tv:n?

 • Frågar du ofta "vad sa du"?

 • Är det svårt att urskilja tal i miljöer med mycket bakgrundsljud?

 • Har du svårt att delta i en konversation i bilen?

 • Har du hörapparat sedan tidigare men som inte hjälper dig lika bra längre?


Svarar du ja på frågorna ovan? Då rekommenderar vi dig att kolla din hörsel - att boka tid för ett hörseltest på någon av våra hörselkliniker i Östergötland. Hörseltest i Östergötland kostar 200 kr (frikort gäller, gratis för dig om är över 85 år) och du behöver ingen remiss för att boka en tid. Du kan ringa eller fylla i ett bokningsformulär för att boka en tid. 

Formulär boka hörseltest

0200-111450 

Besöket tar ungefär en timme och under besöket kommer du dels att få göra ett hörseltest och dels att få dela med dig av dina behov. Hörseltestet genomförs av en av våra legitimerade audionomer i en ljudisolerad miljö. Under hörseltestet kommer du att få lyssna på en serie av olika toner och din uppgift är att notera vilka toner du hör. Du kommer att få höra ljusare och mörkare toner. Du kommer också att få genomföra ett tal-test där din uppgift är att upprepa orden som sägs.

Vad visar hörseltestet? Hörseltestet visar om din hörsel är normal eller nedsatt. Du får reda på vad du hör eller eventuellt inte hör. Har du svårt att höra de ljusa eller de mörka tonerna? Kan det vara svårare för dig att uppfatta konsonanter eller vokaler? Den informationen får du efter att du genomfört hörseltestet.

Baserat på resultatet av hörseltestet gör audionomen en bedömning om du kan vara hjälpt av hörapparat. Hur ser en hörapparat ut? Vad kostar det att prova ut en hörapparat i Östergötland? Vilka hörapparatsmodeller finns det att välja mellan?

Läs mer om hörapparat i Östergötland 

 

Boka rådgivning av hörapparat och hörseltest hos Audikas legitimerade audionomer på Audikas hörselkliniker i Östergötland. Ingen remiss krävs.

Om du provar ut hörapparat i Östergötland kan du antingen välja hörapparat ur Region Östergötlands upphandlade sortiment eller ur Audikas privata sortiment av hörapparater. Vad kostar det att prova ut hörapparat ur Region Östergötlands sortiment, vem behöver hörapparat och varför är det viktigt att använda hörapparat?

Mer om hörapparat i Östergötland

Om du provar ut hörapparat ur Region Östergötlands upphandlade sortiment av hörapparat betalar du 500 kr per hörapparat. Om du väljer att prova ut hörapparat ur Audikas privata sortiment betalar du den faktiska kostnaden för hörapparaten. Oavsett om du väljer att prova ut hörapparat ur Region Östergötlands soritment eller ur Audikas privata sortiment kostar besöket för att prova ut hörapparat/hörapparater 200 kr.

 

En hörapparat kan hjälpa personer med nedsatt hörsel till en bättre hörsel. Om din legitimerade audionom bedömer att du kan vara hjälpt av hörapparat är rekommendationen att prova ut hörapparat. Din legitimerade audionom hjälper dig med val av hörapparat baserat på din hörselkurva, din hörselnedsättning och din livssituation. Det finns inte en hörapparat som passar alla, ditt individuella behov styr val av hörapparat. Din hörsel är unik och likaså din hörselnedsättning.

Läs mer om hörapparater

 

Det finns många anledningar till varför det är viktigt att behandla en hörselnedsättning, att använda hörapparat:

 • Kunna höra vad andra säger

 • Kunna delta i konversationer

 • Kunna vistas i miljöer med mycket bakgrundsljud, likt caféer och restauranger

 • Minska risken för negativa konsekvenser som kommer med en obehandlad hörselnedsättning

 

Behåll ditt aktiva och sociala liv genom att behandla din hörselnedsättning och använda hörapparat. En obehandlad hörselnedsättning kan leda till konsekvenser som kommunikationssvårigheter, ökad trötthet och social isolering.

Vart i Östergötland kan du prova ut hörapparat?

Hitta hörselklinik i Östergötland

 

Boka rådgivning av hörapparat och hörseltest hos Audikas legitimerade audionomer på Audikas hörselkliniker i Östergötland. Ingen remiss krävs.

Audikas audionomer i Östergötland är legitimerade. Det innebär att audionomerna har en treårig universitetsutbildning och en legitimation från av Socialstyrelsen. Du möter våra audionomer på våra hörselkliniker i Östergötland. Hur kan Audikas legitimerade audionomer hjälpa dig?

Audikas legitimerade audionomer i Östergötland hjälper dig till en bättre hörsel. Audionomerna hjälper dig med:

 • Att göra hörseltester

 • Genomföra en behovsbedömning

 • Lägga upp rehabiliteringsplaner

 • Prova ut hörapparater och/eller hörselhjälpmedel

 • Arbetsplatsanpassning

 • Prova ut formgjutna hörselskydd

 • Ge kommunikationsråd

 

Audikas legitimerade audionomer i Östergötland är experter på hörsel och hjälper dig att nå din fulla hörselpotential.

Närmaste audionom i Östergötland