Bild på en hand som håller i en hörapparat som du kan testa på Audikas hörselklinik i Uppsala

Hörapparat i Uppsala

Är du i behov av hörapparater och bor i Uppsala?

Vi på Audika erbjuder ett brett sortiment av hörapparater i Uppsala. Våra legitimerade audionomer utgår från dina behov och din hörsel vid rådgivning av hörapparater för att du ska hitta den som passar dig bäst. 

Testa hörapparat i Uppsala

Audika kommer finnas kvar i Uppsala och från 18 mars erbjuder vi dig hörselvård i privat regi
Audika har en stolt tradition att sedan 2011 erbjuda hörselvård i Uppsala. Det kommer vi att fortsätta med. Från den 18 mars erbjuder Audikas hörselklinik på Kålsängsgränd hörselvård i privat regi.  Du är varmt välkommen att kontakta oss redan nu vid frågor eller för bokning av tid. 

Du träffar samma legitimerade audionomer som tidigare på Kålsängsgränd där du kommer få vägledning och stöd under hela din hörselresa för att nå din fulla hörselpotential.

Läs mer om Audika i Uppsala.

Bild på en kvinna som har en hörapparat ur Audikas privata sortiment som hon har provat ut i Uppsala

Hörapparatssortiment i Uppsala

Vi erbjuder den senaste tekniken inom hörapparater och våra audionomer är specialister på Oticons hörapparater. Oticon är världskända för att ge en enastående ljudkvalitet, lyssningskomfort och har unik teknik som kan framhäva tal i alla ljudmiljöer.  

Vi erbjuder också hörapparater med Bluetooth (internetuppkopplade), laddningsbara och återkopplingsfria. Hörapparaterna finns i många olika färger och går att placera både bakom och i örat.

Boka tid för att prova ut hörapparat
Bild på en kvinna som visar upp hörapparaten hon har bakom örat som hon har provat ur hos Audika i Uppsala

Boka en 30-dagars testperiod av hörapparater i Uppsala

Testa hörapparater utan förpliktelser med full returrätt. Starta bokningsformulär nu!
Har du hörapparater sedan tidigare?

Steg 1 av 4

Audika är din privata hörselklinik med lång erfarenhet och hög expertis

  • Vår vision är att hjälpa fler att höra bättre och våra experter hjälper dig att nå ökad livskvalitet
  • Vi erbjuder den allra senaste tekniken inom hörapparater så att du ska kunna nå din fulla hörselpotential
  • Våra legitimerade audionomer är specialister på Oticons hörapparater och Oticon är världskända för att ge en enastående ljudkvalitet, lyssningskomfort och har unik teknik som kan framhäva tal i alla ljudmiljöer
  • Vi är en del av Demant Group, en världsledande koncern inom hörselhälsa och teknologi som bygger på över 120 års erfarenhet inom audiologi, forskning och innovation

Vi på Audika är måna om att uppfylla dina unika hörselbehov och strävar alltid efter att tillhandahålla en hörselvård av hög kvalitet och god tillgänglighet.

Boka tid för att prova ut hörapparater

Bild på en tjej som är med sin mamma hos Audika i Uppsala för att prova ut ett par hörapparater

Hos Audikas privata hörselklinik på Kålsängsgränd får du:

  • Rådgivning av våra erfarna legitimerade audionomer
  • Kostnadsfri hörselundersökning, ingen remiss krävs
  • 30-dagars testperiod av hörapparater av den allra senaste tekniken  innan du bestämmer dig
  • Drop-in service varje dag för dig som har provat hörapparat ur Audikas privata sortiment 
  • Du som är yrkesverksam får hjälp med arbetsplatshjälpmedel där du kan vara berättigad 100% bidrag från Försäkringskassan
  • Rabatt på tillbehör och kompletterande hörselhjälpmedel

Första steget till en bättre hörsel är alltid ett hörseltest. Boka kostnadsfri undersökning via vårt formulär eller ring 0200-111450 för att få rådgivning om din hörsel. 

Bild på en kvinna och en man som är på Audikas hörselklinik i Uppsala där de ska prova ut hörapparater

Hur mycket kostar det att prova ut hörapparat i Uppsala? 

Vi driver vår hörselklinik i Uppsala i privat regi och erbjuder hörapparater ur vårt privata sortiment. Våra hörselexperter är specialister på Oticons hörapparater och världskända för att ge en enastående ljudkvalitet, lyssningskomfort och har unik teknik som kan framhäva tal i alla ljudmiljöer. 

Om du väljer att prova ut hörapparat ur Audikas privata sortiment betalar du den faktiska kostnaden för hörapparaten.

Du betalar också en avgift för ditt besök, en utprovningsavgift på 1 000 kr.

Bild på en tjej som provar hörapparat i Uppsala. En audionom placerar i hörapparaten i örat.

Så går det till att prova ut hörapparat i Uppsala

1

Tidsbokat besök hos audionom
Det första steget är att träffa en audionom och göra ett hörseltest. Det är resultatet av testet som ligger till grund för val av hörapparat. Audionomen ger dig rekommendationer baserat på dina individuella behov.

2

Testa hörapparat
Du får alltid testa din hörapparat i 30 dagar innan du bestämmer dig för om den är rätt för dina behov. Vår rekommendation är vistas i många olika ljudmiljöer så du verkligen kan känna in hur du hör med din hörapparat.

3

Utvärdering
Du är sedan välkommen tillbaka på ett uppföljningsbesök. Du får berätta hur det har gått och hur du tycker att du hör med din hörapparat. Eventuella justeringar görs.
Boka tid för att prova ut hörapparat

Bakgrund och fakta om Audikas resa i Uppsala

Att bedriva högkvalitativ hörselvård är det mest centrala för oss på Audika. I augusti 2023 valde vi att säga upp avtalet med regionen då vi inte fick förutsättningar för att fortsätta bibehålla hög kvalitet med god tillgänglighet samt ha möjlighet att utveckla verksamheten. Audika har nu valt att erbjuda hörselvård i privat regi och finns kvar på Kålsängsgränd med samma erfarna legitimerade audionomer. 

För dig som tidigare varit kund till Audika under tiden Audika haft avtal med Region Uppsala är välkomna att ta del av vårt privata erbjudande. I och med att vi har sagt upp avtalet med Region Uppsala kan vi inte längre hjälpa dig att justera eller ge service av region-hörapparater som du har provat ut hos Audika. Vi kan endast justera eller ge service av hörapparater ur vårt privata sortiment. 

Allmänna frågor och svar om hörapparat i Uppsala